Rosanna Ley, Hotellet på klippen

Rosanna Ley, Hotellet på klippen

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Jeg har  lest en av Ley og likt den godt, så jeg må lese flere.

Rosanna Ley, De tapte barna

Den nyeste Appelsinlunden, har jeg hørt skal være fin. Jeg ser i bloggen at jeg også har Safranhuset, men den må vente, for jeg finner den ikke. Jeg bruker stort sett å ha stålkontroll på hva jeg har, men nå har jeg lett og lett og finner den ikke. Jeg kan ha lånt den ut til noen, men tror egentlig ikke det heller.

Handlingen er lagt til Vernazza i Italia.

Handlingen i seg selv, kan jeg styre meg for, for det blir mye hjerte og smerte, men det jeg liker godt, er å høre om Liguriakysten, for der var vi jo nå, denne måneden. Vi blir tatt med på tur til flere av byene i området, blant annet Sestri Valente, i gamlebyen, der jeg likte meg godt nå når vi var der.

Herlig er også beskrivelsene om den italienske maten.

 

Vernazza er en av de 5 Cinque Terre byene. Den eneste jeg ikke har vært i, er Corneglia, den som ligger oppe på klippen.

Vi var der i 2010, året før det store skredet, som er omtalt i boken.

Jeg er derfor veldig splittet når det gjelder denne romanen, fordi jeg ikke er så glad i kjærlighetsromaner, men liker du det, må dette være en vinner.  Men jeg koste meg med resten da, så jeg er glad jeg har lest den.

 

 

 

En vidunderlig feelgood om kjærlighet, familie og om å finne ditt eget drømmested på jord …

I den vakre landsbyen Vernazza har familien Mazzone forvandlet et gammelt kloster til det elegante “Lemon Tree Hotel”. Hotellet ligger på en klippe og har fantastisk utsikt over den italienske rivieraen. For Chiara, datteren Elene og barnebarnet Isabella, er hotellet drivkraften i livet.

En dag sjekker to mystiske gjester inn. Chiara husker den første gjesten, Dante, fra sin ungdom, men hun nekter å fortelle hva som skjedde mellom dem den gangen. I mellomtiden er Isabella opptatt av den andre gjesten, en gåtefull ung mann som åpenbart vet mye om historien til det gamle klosteret og menneskene som bor der. Isabella er fast bestemt på å finne ut hans sanne intensjoner og oppdage den hemmelige fortiden til “Lemon Tree Hotel”.

 

 

Rosanna Ley har skrevet til sammen 12 romaner, og bøkene hennes utgis i 14 land. Hun er inspirert av ulike kulturer og landskap, og skildrer sterke kvinner både fra fortiden og vår egen tid – alltid med innslag av kjærlighet og mysterier. Safranhuset var hennes første bok på norsk, etterfulgt av Tilbake til Mandalay, De tapte barna og Hjem til øya.

Rosanna Ley har også undervist i kreativ skriving i over 20 år på flere høyskoler og universiteter i England. Hun bor i Dorset sammen med sin ektemann, som er kunstner.Hotellet på klippen, hennes femte roman på norsk, ble utgitt sommeren 2021. Allelsinlunden kom i 2022.

 

 

Juli:

 

John Boyne, Hjertets usynlige stormer

Fiona Valpy, Historiefortelleren fra Casablanca

Lene Lauritsen Kjølner, Sommer i Sandøsund

Jenny Fagerlund, Mitt hemmelige liv

Pamela Terry, Under vinrankene

 


Januar:

Bøker lest januar 2022, 14 bøker, herav 5 krim/spenning

Februar:

Bøker lest februar 2022, 24 bøker

Mars:

Bøker lest mars 2022, 15 bøker, herav 14 krim

April:

Bøker lest april 2022, 17 bøker

Mai:

Bøker lest mai 22, 14 bøker, mest krim

Juni:

 

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

 

Det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet, proppfull av forfatterintervjuer og mye mer, blant annet Bokidioten funderer litt på om det er mulig å kvitte seg med bøker.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg