Karin Bjørset Persen, Heksetriaden

Karin Bjørset Persen, Heksetriaden

Leseeksemplar fra Cálliidlágádus AS

Jeg koste meg gjennom Heksetriaden, for jeg er jo en liten heks selv, i og med at det sprituelle står meg nært. Dette er en skikkelig annerledes røverhistorie ala Harry Potter, men med litt mer jordnær tilnærming. Jeg humret og lo av disse tre trønderheksene som hadde flyttet til Finnmark og drev med hekserier.

Selv om jeg ler og koser meg meg, er mye av det likevel gjenkjennende for meg som jobber med healing og mediumskap og det er også alvorlige undertoner i en del av temaene som boken omhandler, så det er ikke bare tull og tøys.

Morsomt var det at jeg leser om Rita Ottervik, ordfører i Trondheim, legger fra meg boken og ser på Tv, og hvem andre er intervjuet enn nettopp Ottervik

Jeg har selv kjørt fra Øksfjord til Vardø,over Sennalandet,  forbi Lakselv og det er fantastisk vakkert der oppe. Heksemonumentet i Vardø besøkte jeg også.

Dag 15, Øksfjord – Lakselv

Dag 15, del 3,Lakselv -Vardø

Dag 16, Vardø

Dag 16, Vardø, Hamningberg

Har du et åpent sinn og vil ha underholdning, anbefaler jeg Heksetriaden.

Og jeg vil gjerne ha en oppfølger.

 

Biblioteksentralens omtale

Handlingen foregår i Finnmark i nåtid, men med utgangspunkt i den siste heksebrenningen i Trondheim trekkes trådene flere hundre år tilbake i tid. Trønderdamene Klara, Siri og Åshild lever det gode i liv i Finnmark, men de har en hemmelighet som ikke må komme ut. De er nemlig moderne hekser med helt spesielle evner. Da en fire hundre år gammel heksevenninne dukker opp, blir det slutt på idyllen. Hun vil ha futt i sakene, men også hevne en gammel urett og brutte løfter. Nåtid og fortid tvinnes sammen med humor og alvor, trønderske og samiske innslag, historiske begivenheter og absurd fantasi.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg