Bøker lest januar 2018, 10 bøker

Første bok ut er En mors hemmelighet av Renita D`Silva. Hun bor i England men har vokst opp i India og legger også handlingen i boka dit. Vi følger flere personer i boka. Kali, som er en gammel dame som bor i en forfallen herregård sammen med tjeneren sin Sumathi. Hun er dement og husker bare bruddstykker av sin historie.

Vi får også høre historien til Jaya, som bor i London sammen med sin mann Ben. De har mistet sin sønn og er i dyp sorg. Jaya har også mistet sin mor, Sudha og via noen dagbøker som Jaya får etter moren, får vi høre Sudhas historie.

I tillegg får vi også følge Durga, en liten pike som er barnebarnet til Kalis tjener og som kommer for å bo hos dem i en periode mens foreldrene hennes er syk.  Durgas væremåte overfor Kali, gjør at minner vekkes til live hos den gamle, demente damen.

Dette er en fin bok synes jeg. Første boken til D`Silva på norsk, så da får vi vente på flere.

http://lillasjel.blogg.no/1515265433_en_mors_kjrlighet_renita_dsilva.html

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm som også har sponset boken.

Hva om du oppdaget at alt du visste om deg selv var løgn?

Når Jaya mister moren sin, faller hennes verden sammen. Overveldet av sorg og skyldfølelse begynner hun å lete etter svar ? på hvem hennes ensomme, distanserte mor var og på hennes mystiske fortid i India.

Når hun går gjennom morens eiendeler finner hun dagbøker og gamle fotografier som lukter røyk, som etter en brann. En ung gutt smiler mot Jaya fra hvert bilde, og på det ene bildet står en familie foran et herskapshus. Hvem er barnet? Og hvorfor har moren holdt dette skjult?

 

Et hus uten vinduer av Nadia Hashimi er ihvertfall så langt fra noe feelgood, faktisk ganske så feelbad for det handler om kvinnesynet i Afghanistan.

Zeba blir funnet i sjokk på sin egen gårdsplass sammen med sin mann som er blitt drept med en øks i skallen. Zeba blir straks arrestert for å ta livet av han og det er egentlig det beste for henne for hvis ikke vlle mannens familie nok hevnet han uten å spurt om hun hadde gjort det. Men har hun egentlig gjort det, det er hva advokaten Yusuf må finne ut. Vi får høre mange historier om kvinnene i fengselet. Det høres ihvertfall ut som de har det ganske bra i fengselet. Det ble jeg gledelig overasket over og håper at ihvertfall det stemmer.

Vi får lære mye om Afghansk rettspraksis, med korrupsjon, dommer basert på rykter, overtro, et forhistorisk kvinnesyn der kvinner blir halshugd fordi de blir voldtatt, osv.

En bok som bør leses for at vi skal ha forståelse for at de som kommer hit til vårt frigjorte del av verden, ikke helt vet hva de går til. Vi forventer at fra de setter beina sine på vestlig jord skal de være som oss, men her må vi tenke om igjen.

http://lillasjel.blogg.no/1515696629_et_hus_uten_vinduer_nadia_hashimi.html

Boken er sponset av Bazar forlag og tekst og bilde er hentet fra deres side.

Åpner du linken under, kan du lese litt fra boken

https://www.bazarforlag.no/_et-hus-uten-vinduer-nadia-hashimi-9788202542115

Zeba er en pliktoppfyllende kone og mor som får livet snudd på hodet når ektemannen Kamal blir funnet drept med øks i gårdsrommet. Zeba er i sjokk og ikke i stand til å gjøre rede for hva hun gjorde på det tidspunktet han døde. Det ender med at hun blir satt i fengsel.

I fengselet møter hun flere unge kvinner som har havnet her utelukkende fordi de har brutt noen av de sosiale reglene i det afghanske samfunnet. For disse kvinnene er fengselet både en straff og en trygg havn der de kan leve tilbaketrukket fra den tøffe verdenen utenfor murene.

Hit kommer advokaten Yusuf, som er født i Afghanistan, men oppvokst i USA og som har et sterkt engasjement for menneskerettigheter. Hans skal forsvare Zeba, men oppdager at akkurat som Afghanistan selv, er klienten hans ikke helt sånn som han forestiller seg.

 

Spent var jeg på Herbjørg Wassmos frittstående fortsettelse av Dinas bok, Den som ser. Wassmo er jo en fantastisk forfatter.  Vi følger Karla, Dinas barnebarn som får i oppgave å lese opp Dinas bekjennelser i kirken under Dinas begravelse. Etter at hun har gjort det, slutter hun å tale. Stemoren Anna og faren bestemmer derfor at Stemoren skal følge Karla til København, der hun bli innlagt på et sykehus for de som er mentalt syke. Anna tar seg der arbeid på sykehuset og møter reservelegen og søt musikk oppstår. Reservelegen får også et nært forhold til Karla og når igjennom til henne så hun igjen begynner å tale. Boken anbefales slik man kan gjøre med alle Wassmos bøker.

http://lillasjel.blogg.no/1516037407_den_som_ser_herbjrg_wassmo.html

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Gyldendal som har sponset boken. Åpner du linken kan du lese litt fra den.

http://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Romaner-og-noveller/Den-som-ser

Året er 1890, Dina Grønelv skal gravlegges; hun overlevde ikke de store skadene brannen på Reinsnes ga henne. I den fulle kirka står barnebarnet hennes Karna foran forsamlingen, og vitner om det som lå Dina på hjertet før døden: de to mennene hun tok livet av. Etter slik å ha bekjent farmoras synder, blir Karna stum, og lukker seg inne i seg selv.

Verken faren Benjamin eller stemoren Anna kan nå henne, og tausheten omfatter også snart forholdet dem imellom. Da Karna forsøker å ta livet sitt med kniv, tar Anna en beslutning: hun vil ta med seg Karna til hjembyen København og hospitalet der mentalt syke kan behandles.

Med det kan hun også legge avstand mellom seg og Benjamin, og tenke over hvem hun selv er og hva hun gjør med livet sitt. For å kunne følge utviklingen i Karnas skjøre sinn, tar hun seg arbeid i Hospitalets administrasjon, der hun også stifter bekjentskap med Karnas behandlende lege: reservelegen Joakim.

Den som ser er på en og samme gang en frittstående roman om skyld, soning og tilgivelse og en fortsettelse av den sterke historien om Dina Grønelv.

 

Døden er bare begynnelsen, av Michael Winger, fikk jeg av Juritzen forlag. Dette er en positiv bok om døden og at vi ikke har noe frykte. Jeg tror som Winger at helvete ikke eksisterer og ingen trenger å være redd for å komme dit. Han forklarer i boken litt om hvordan han arbeider med de energiene som henger igjen i hus. Jeg ville ønsker meg mer om hvordan han arbeider, da jeg finner det svært intereressant. Han snakker litt om hvordan han ser på det med sjel og ånd og mange er nok enig med han der. Jeg fant det spennende at han forklarer hvordan en ny sjel blir skapt, for akkurat det har jeg skrevet om hva jeg tror, i et tidligere blogginnlegg. Det finnes jo ingen beviser når det gjelder disse temaene. Hver og en må finne ut hvordan de tror ting henger sammen.

Han skriver også historien til ulike mennesker som har gått bort, både ut fra hva sjelen sier og ånden sier. Akkurat den biten, ble litt uinteressant for meg, men jeg tror nok at mange kan finne også den biten spennende.

http://lillasjel.blogg.no/1516556636_dden_er_bare_begynnelsen_michael_winger.html

Hva skjer når vi dør?

Et av livets store spørsmål er hva som skjer når vi dør. Michael Winger har mange sett i TV-serien “Åndenes Makt” på TVNorge. Nå er han ute med boken “Døden er bare begynnelsen”. 

Gjennom samtaler med åndene til personer i forskjellig alder og med forskjellig dødsårsak, gir Michael leseren et unikt og konkret innblikk i hva han mener venter oss den dagen vi dør.

“Døden er bare begynnelsen” er en positiv bok om død, en bok som forsikrer oss om at døden ikke er noe å frykte.

I boken snakker Michael Winger med blant andre ånden til Sara, som døde av kreft i midten av 50-årene: 

“Jeg reiste meg raskt opp og så på den døde kroppen min. Slik ville jeg ikke være lenger. Jeg gikk bort til speilet og tenkte tilbake på den gang jeg var frisk og lykkelig, og med en gang forandret speilbildet mitt seg”, forteller Sara i boken. 

 

Den sjuende sønnen, Árni Thórarinsson.

Det kommer mye bra krim fra Island. Thórarinsson var et nytt bekjentskap for meg og desverre blir det nok ikke et vedvarende vennskap fra min side. Han ville nok ønsket seg det, men for meg ble denne boken gørr kjedelig.

Vi følger hovedpersonen Einar som er journalist og blir sendt ut til Ísafjörður på oppdrag. Der hagler det inn med branner og drap og tyverier, men likevel bygges det ikke opp noe spenning for meg.

Det er kommet en bok tidligere om journalisten Einar og den heter heksens tid.

http://lillasjel.blogg.no/1516730331_den_sjuende_snnen_rni_thrarinsson.html

Omtale Den sjuende sønnen
Kveldene er lange i Ísafjördur, et lite sted nordvest på Island, når Einar er på oppdrag for Ettermidddagsavisen for å skrive om den lokale økonomien som er omtrent like lovende som avisens. Men det tar ikke lang tid før Einars nese for nyheter begynner å klø. Et verneverdig hus brenner ned, og det er mistanke om at brannen er påsatt. Mens Einar intervjuer husets eier, blir han nesten påkjørt av en bobil i høy fart. Den viser seg å være stjålet fra to litauiske turister. Så forsvinner to besøkende i byen, en populær fotballspiller og kameraten hans, og det er ingen spor etter dem. Når bobilen blir funnet utenfor byen, utbrent og med to mennesker som er omkommet i brannen, begynner Einar å undersøke sakene, han får folk til å snakke og aner sammenhenger. Men snart får han anonyme trusler, og de er ikke tomme.

 

Deretter kom det en veldig viktig bok i hendene mine. Det handler ikke om å overleve, det handler om å leve, Elisabeth Holt. Elisabeth var så full av angst at hun var helt handlingslammet. Det var så ille at hun til tider ikke fikk i seg mat og hadde store problemer med små nødvendige oppgaver, som å gå på toalettet.

Heldigvis våknet hun til slutt opp og forstå at hun måtte komme seg ut av dette. Hun møtte flere psykologer som ikke forstå grunnen til at hun var så redd. Men det var heldigvis en, slik det ofte er, den ene, som så henne. Hun sa at ” Jeg tror det er ei lite jente inni deg som er veldig redd. Kan du spørre henne hva det er hun er så redd for ?”

Denne boken bør leses av alle som av og til er sammen med andre mennesker, det vil si stort sett oss alle.

http://lillasjel.blogg.no/1516910325_det_handler_ikke_om__overleve_det_handler_om__leve_elisabeth_holt.html

Linken under, tekst og bilde er fra Forlagshuset Vestfold, som også har sponset boken. Klikker du på linken kan du lese mer om Elisabeth Holt.

http://forlagshusetivestfold.no/wordpress/det-handler-ikke-om-a-overleve-det-handler-om-a-leve-lansert-i-tonsberg/#

Mange av oss lever i dag et liv hvor vi glemmer oss selv og tillater at hverdagens krav og mas og andres forventninger får stor plass. Dette er spesielt sant når vi ikke vet hva vi selv ønsker eller ikke klarer å sette tydelige grenser. Da vil livet ofte ikke lenger være en glede, men en kamp.

Løsningen for å få et bedre liv er å ta tilbake retten til å være glad i seg selv, lytte til seg selv og egne ønsker, og slutte å bry seg med hva andre mener om hvordan vi bør leve. Når man føler kjærlighet til seg selv, vil man slutte å dømme seg selv og andre, man får mer energi og livet faller på plass. Opplever man glede i livet har man også mye mer å gi andre, og verden blir et bedre sted, ikke bare for en selv, men også for de rundt.

Livet er hva du selv gjør det til. Sett pris på deg selv, og velg det livet du selv vil ha!

Elisabeth Holt opplevde at hennes eget liv var i en nedadgående spiral i mange år, inntil hun en dag fikk valget mellom å leve, eller la kroppen dø av selvforakt og angst. Redningen kom da hun endelig forsto at hun måtte begynne å lytte til seg selv, og ikke alle andre. I dag lever hun et svært harmonisk og lykkelig liv, og i denne bøken deler hun kunnskapen hun opparbeidet seg gjennom egne erfaringer.

 

Ensomme hjerter og hjemløse hunder, Lucy Dillon

En romantisk fortelling om Rachel som arver både sin tantes hus og kennel for hjemløse hunder. I starten tenkte jeg litt at det var kjedelig, men det var bare før jeg ble kjent med personene. Etter det, koste jeg meg, for dette er en kosebok, en romantisk en sådan. Herlig,  lett underholdning, et funn for alle hundeglade, men også for meg som er mer glad i katter. Lucy Dillon er en jeg kommer til å lese flere bøker av, det er helt sikkert.

http://lillasjel.blogg.no/1516991983_ensomme_hjerter_og_hjemlse_hunder_lucy_dillon.html

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Bazar forlag som også har sponset boken.

På kort tid klarer Rachel Fielding å miste sin glamorøse pr-jobb, attraktive kjæreste og sin trendy leilighet i London sentrum for så å få en uventet beskjed om at hun har arvet sin tantes hus på landet, hennes border collie og en kennel full av hjemløse hunder. Til tross for at hun ikke er noe hundemenneske flytter hun ut til tantens hus på den engelske landsbygda og tar utfordringen med å drive kennelen videre i sin salige tantes ånd. Men det viser seg at det ikke bare er de hjemløse hundene som trenger hjelp…

 

Mange har lest Saras nøkkel av Tatiana de Rosnay. Det var en fantastisk bok og en viktig bok. Naboen er en helt annerledes bok. Det handler om Colombe som flytter inn i ny leilighet sammen med mann og barn. Mannen er mye bortreist og hver gang han reiser, spilles det høy musikk om natten så Colombe, ikke får sove, noe som gjør at hun blir utslitt både fysisk og psykisk. Så hva skjer egentlig, det er det spørsmålet man sitter med. Er det noe hun innbiller seg? Hvem er denne naboen, en tilsynelatende godt likt lege ? Hvorfor stopper musikken når mannen kommer hjem? I starten syntes jeg den var kjedelig for det ble veldig mye Colombes tanker, men så ble jeg mer og mer nysgjerrig og jeg måtte bare lese den ferdig for å få svaret.

Men det er nok ikke en bok som jeg kommer til å huske for evig tid, det tror jeg ikke.

Anmeldelsen finner dere her:
http://lillasjel.blogg.no/1517074517_naboen_tatiana_de_rosnay.html

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Bazar, som også har sponset boken

https://www.bazarforlag.no/_naboen-tatiana-de-rosnay-9788202562564

Colombe Barou har funnet den perfekte leiligheten for seg og familien. Men hver natt når Colombes ektemann er bortreist, og det er han ofte, vekkes Columbe av bråk fra leiligheten over. Hvorfor har naboen, den populære og anerkjente legen, blinket ut henne? Hun prøver å få ektemannen til å snakke naboen til fornuft, men det skjer ikke. En dag holder Colombe ikke ut lenger og bestemmer seg for å ta saken i egne hender. Men hvor langt er hun villig til å gå for å få tilbake nattesøvnen og likevekten?
Ved å plassere dramet foran vår egen dør vekker Tatiana de Rosnay vår dypeste frykt.

 

Så tok jeg fatt på en bok jeg vet mange har ventet på, tredje boken om Lou, Fremdeles meg. Mange har lest de to første, Et helt, halvt år og Etter deg.  Og Moyes skuffer ikke sine lesere, med sin småhumoristiske, romantiske historie. Dette er fin underholdning. Lou reiser til New York for å være assistenten til en velstående frue. Det er ikke så lett på pleie kjærlighetsforholdet til Sam som er igjen i England og de er begge plaget av sjalusi. Sam får en ny kvinnelig partner på jobb og Lou møter en kjekk, rik amerikaner som er grenseløst lik Will. Slikt skaper komplikasjoner. Helt enkelt er det heller ikke å være assistent. Lett underholdning man kan kose seg med fra første til siste side

http://lillasjel.blogg.no/1517168304_fremdeles_meg_jojo_moyes.html.

 

Fremdeles meg

Tredje og avsluttende bok om heltinnen Louisa Clark fra Et helt halvt år og Etter deg.

Lou Clark vet mye.

Hun vet hvor mange mil det er mellom hennes nye hjem i New York og kjæresten Sam i London. Hun vet at hennes rike, nye arbeidsgiver er et godt menneske, og hun vet at hans unge kone har hemmeligheter for ham.

Det Lou ikke vet, er at hun kommer til å møte en mann som vil snu opp ned på livet hennes i New York. For amerikanske Josh vil komme til å minne henne så mye om en mann hun en gang kjente, at alt hun tror hun vet om kjærlighet vil bli utfordret.

Lou aner ikke hva hun skal gjøre, men hun vet at det hun velger, kommer til å forandre alt ?

 

Jeg avsluttet januar med en krim fra Barcelona, De døde dukkenes sommer, Antonio Hill. Dette var en spennende bok som begynner med at en ung gutt tilsynelatende har falt ned på gaten fra en balkong der han satt og tok seg en røyk.  Likevel slipper ikke tanken på at det er noe mistenkelig det hele og det etterforskes derfor om det er et uhell, om han har tatt selvmord eller om noen har skubbet han utfor og i så fall, hvorfor. Hans unge venninne som lå og sov når det skjedde, blir senere funnet død i badekaret og spørsmålet om selvmord kontra mord, dukker opp på nytt.  Til slutt blir vi tatt tilbake i tid til den sommeren de fant den lille piken Iris, flytende i badebassenget på sommerleiren, død og omringet av alle dukkene sine. Spennende krim som anbefales.

http://lillasjel.blogg.no/1517333072_de_dde_dukkenes_sommer_antonio_hill.html

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Bazar, som også har sponset boken.

Her kan du lese litt fra boken

https://www.bazarforlag.no/_de-d%C3%B8de-dukkenes-sommer-antonio-hill-9788280874887

Politimannen Héctor Salgado har vært suspendert en tid, men er nå tilbake i tjeneste ved politikammer i Barcelona. Han får i oppdrag å etterforske en tilsynelatende enkel sak: En tenåringsgutt fra overklassen har begått selvmord ved å kaste seg ut fra et takvindu. Men var det et selvmord? Salgado og hans kollega nøster opp tråder som fører tilbake til en sommer som alle har glemt, sommeren da lille Iris druknet. Effektiv og drivende spenning for alle Barcelona-fans!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg

Follow