En mors hemmelighet, Renita D`Silva

 

En mors hemmelighet, Renita D`Silva. En fin bok der mesteparten av handlingen er lagt til India. Men man skal holde tunga beint i munnen for å holde styr på alle de personene som har sin del av boken. Jeg bruker ikke å skrive så mye fra selve handlingen i bøkene jeg anmelder, men denne gangen skal jeg gi litt hjelp med persongalleriet, siden jeg hadde problmerer med det selv, mens jeg leste.

Jaya bor i London. Hun er gift med Ben og de er i sorg etter å ha mistet sønnen sin, Arun. Jaya har også mistet moren sin, Sudha. Hun visste svært lite om morens bakgrunn for moren har bestandig holdt det hemmelig. Etter morens død får hun hennes dagbøker og da kan hun begynne å lese seg opp på morens historie. Så dukker det også opp et brev sendt fra en advokat i India og Jaya og Ben drar til India for å se hva dette dreier seg om.

Kali er en gammel dame som er blitt ganske så dement. Hun er også en av hovedpersonene vi får følge i boken. Hun er Jayas bestemor, for hun var svigermor til Jayas mor. Dette vet ikke Jaya noe om. Jeg føler jeg kan si det uten at spenningen i boken blir ødelagt.

Durga er enda en av hovedpersonene. Hun er ikke i slekt med Jaya men er datterdatter til Kalis tjener, Sumathi.

Vi dykker derfor ned i historiene til alle disse damene. Hvordan kan Jaya være Kalis datterdatter, når Sudha fikk bare et barn, en sønn? Og hvorfor rømte hun fra India til England? Ja, det må du lese boken for å finne ut. Jeg synes det var en fin bok.

Renita D`Silva har skrevet en rekke romaner, men dette er hennes første på norsk, så da kan vi vel vente oss flere etterhvert. Hun vokste opp i India men bor nå i England.

PS. Skrev feil i overskriften så det vil bli hengende igjen ved deling, jeg skrev en mors kjærlighet men boken heter En mors hemmelighet 🙂 

Vil du lese litt fra boka, kan du klikke i linken under.

https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/underholdningsromaner/en-mors-hemmelighet-renita-dsilva-9788202559618

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm som også har sponset boken.

Hva om du oppdaget at alt du visste om deg selv var løgn?

Når Jaya mister moren sin, faller hennes verden sammen. Overveldet av sorg og skyldfølelse begynner hun å lete etter svar ? på hvem hennes ensomme, distanserte mor var og på hennes mystiske fortid i India.

Når hun går gjennom morens eiendeler finner hun dagbøker og gamle fotografier som lukter røyk, som etter en brann. En ung gutt smiler mot Jaya fra hvert bilde, og på det ene bildet står en familie foran et herskapshus. Hvem er barnet? Og hvorfor har moren holdt dette skjult?

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg