Peter May, Blodets bånd

Nyåret har startet dårlig når det gjelder lesing. Det har gått utrolig smått. Jeg har kun lest ferdig en, begynt på en ny og er halvferdig med en.

 

Peter May, Blodets bånd

Leseeksemplar fra Bonnier norsk forlag

 

Tredje bok i Enzo-serien. Jeg er nesten ajour på Peter May, lurer på om jeg har en frittstående igjen, En stille død, som kom i 2021. Den må jeg kjøpe.

 

Bok 1:

Peter May, Ualminnelige mennesker

Bok 2:

Peter May, Kritikeren

 

Dette var en helt ok krim for meg. Men det er ikke det samme å lese denne serien,  som den fra Hebridene. Men den er spennende, så jeg vet ikke helt hva som holder meg tilbake i begeistring. Hjertet mitt er bare ikke helt med. det blir også litt krampaktig for meg, når det er etterforskeren som er i fare. Det blir litt oppbrukt. Men jeg gir meg ikke, kommer det flere med Enzo, leser jeg de også. Det er bra krim, bare ikke helt tipp topp. Det ble ingen egentlig slutt heller, så det kommer nok helt sikkert en ny. Det er også irriterende for meg. Jeg vil ha bøker med avslutning, ikke en ny teaser til neste bok.

Best likte jeg nok bok 2 så langt. Og jeg er Peter May fan fortsatt.

 

Peter May, Jeg svikter deg aldri

Peter May, Lockdown i London

Peter May, Drapet på Entry Island

Peter May, Ualminnelige mennesker

Peter May, Coffin road

Peter May, Lewisbrikkene

Lewismannen, Peter May

Bokomtale Svarthuset

 

 

Enzo Macleod har blitt diagnostisert med en dødelig sykdom og prøver å løse en av de mest grusomme forbrytelsene i Frankrikes historie. Tiden er i ferd med å renne ut, på mer enn én måte. Som om det ikke var ille nok, blir datteren hans nesten drept. Enzo selv blir ranet og deretter arrestert. Noen prøver å sverte ham og beskylde ham for drap. Det blir snart tydelig at en morder, som så langt alltid har klart å rømme, har kommet tilbake og er forberedt på å gjøre alt for å stoppe Enzo. Enzo må bruke all sin rettsmedisinske kunnskap for å løse saken før det er for sent …

 

 

Jeg leser denne på dagtid:

Camilla Läckberg, Henrik Fexeus, Mentalisten

Leseeksemplar fra Bonnier norsk forlag

 

Läckberg har jeg lest mange av, men serien der hun skriver mer psykologiske thrillere, der falt jeg av. Jeg har lest alle fra Fjellbacka og gleder meg over at det er en ny på vei derfra.

Det har kommet to bøker i denne nye serien hun skriver sammen med Fexeus og jeg har kun sett gode kritikker, så har gledet meg til denne, men bare ikke fått den inn på leselisten. Den er tykk, 591 sider. Nå skal den prioriteres, for jeg har bok to klar for en måned med bøker i serie. Bok 2 i serien heter Sekten.

Jeg har begynt, ca 100 sider og synes den virker bra.

 

 

 

I en kjempesatsing fra Sverige skapes en ny etterforskerduo utenom det vanlige: politietterforskeren Mina Dabiri og mentalisten Vincent Walder fra Stockholm. Mentalisten er den første i en trilogi av selveste Camilla Läckberg, skrevet sammen med den kjente mentalisten Henrik Fexeus. Mordet som setter det hele i gang er brutalt – en ung kvinne blir funnet i et sverdskap, gjennomboret fra alle kanter av sverdene lik en makaber parodi på det magiske trikset. Mina oppsøker mentalisten Vincent i et forsøk på å forstå morderens tenkemåte. Vincent lar seg fascinere av både Mina og saken hun etterforsker. Det er han som oppdager at tallet tre er risset inn på låret til den drepte kvinnen. Alt tyder på at det er en seriemorder de jakter på. Både Mina og Vincent har tvangstanker de må holde i sjakk for å fungere, kanskje det er noe av grunnen til at de samarbeider så godt. Dette er den første boka i en serie på tre med dette etterforskerparet, og i løpet av de tre bøkene vil mørke hemmeligheter i deres bakgrunn bli avslørt. Bøkene kan leses frittstående.

 

På kveldstid holder jeg på med enda en supertykk en:

Martha Hall Kelly, Solsikkesøstre

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Denne begynte jeg på, men nådde ikke lese ferdig, så nå må jeg vel begynne på nytt, for jeg husker ikke handlingen. Dette er tredje bok i denne serien men de kan leses frittstående.

Martha Hall Kelly, Villrosene 

Martha Hall Kelly, Syrinpikene 

 

Solsikkesøstre er den tredje boken fra bestselgerforfatter Martha Hall Kelly. Den er en vidstrakt fortelling om tre sterke kvinner under den amerikanske borgerkrigen.

Georgeanna er sykepleier og arbeider under den amerikanske borgerkrigen. Hennes heroiske innsats under krigen fører henne til den unge slavekvinnen Jemma, som lever under fryktelige forhold på en plantasje i sørstatene. Vi blir også kjent med Ann-May, kvinnen som driver denne plantasjen mens ektemannen er i krigen. Den ulmende konflikten mellom nord og sør vil påvirke livet til disse tre kvinnene på måter de aldri kunne ha forestilt seg.

Solsikkesøstre er inspirert av sanne beretninger og gir et levende innblikk i den amerikanske borgerkrigen, fra de umenneskelige forholdene på plantasjene, til den krigsherjede New York City og slagmarkens grusomheter.

 

Her finner du min lille nettbokhandel. Der vil jeg legge ut de bøkene jeg liker aller best, nye hver måned.

De blir sendt deg direkte fra Ark.

https://pokket.no/lillasjel/

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg