Lucinda Riley, Solsøsteren

Lucinda Riley, Solsøsteren

Reklame e-bok fra Cappelen Damm.

Da har jeg lest den sjette boken i syv søstre serien til Lucinda Riley, boken om Electra, Solsøsteren.

Hun er en ettertraktet modell men også narkoman og alkoholiker.

Vi får følge hennes kamp for å bli kvitt avhengighet og også finne sine forfedres historie.

 

Det som slår meg når jeg leser Rileys bøker er at ideene er ofte veldig bra og at de ideene kan bli kjempebra bøker, men jeg blir lei av at store deler av bøkene er dårlig skrevet.

Det er stadige gjentagelser, istedetfor å forklare ting på ulikt vis. Når Electra er narkoman, er det mange måter å fortelle om misbruket på, uten å måtte skrive om og om igjen de samme setningene.

Så dro hun en stripe kokain, så tok hun to og så en ny og så en ny, side opp og side ned. Og så drakk hun vodka og så skjenket hun en ny vodka og en ny og en ny, etter hundre sider har jeg ikke tall på hvor mange ganger jeg hadde lest nettopp de setningene. En god forfatter forteller historien uten å gjenta de samme setningene hele tiden.

I den forrige boken Sommerfuglrommet, ødela også dette boken for meg. Da var det whisky, champagne og vin. I solsøsteren, er det kokain, vodka og gin som dominerer i store deler av boken. Det er klart at skal man fortelle om et misbruk må man fortelle om hyppig inntak men i Sommerfuglrommet var ikke alkolisme et tema en gang, så det var helt unødvendig.

Hvorfor i all verden skal det gjøre historien bra for meg at han skjenket henne to målebeger gin, eller at hun var så glad for å få hjelp, blant annet til å skjenke gin. Er det så mye arbeid å skjenke gin til to personer? Det blir bare helt teit liksom.

Sitat:
Hun hadde måttet klare seg alene så lenge og nå oppdaget hun at det var en enorm lettelse i å ha en mann i huset. De småtingene han hadde gjort, som å skjenke ginen, smøre kjøkkendøren som pep så skrekkelig på henglene, og til og med kaste seg over ugresset, hadde vært som en lindrende balsam på cecilys vanligvis så uavhengige sjel.

Sitat:

Gin? foreslo Bill da ytterdøren lukket seg etter Stella. Han reiste seg uten å vente pål svar. Jeg har vært i det dere kaller et brennevinsutsalg, og tanket opp beholdningen, sa han og holdt opp en flaske som han hentet i skapet. Han skjenket i glassene, tilsatte tonic og is og plasserte det ene foran Cecily. Skål!

Skål, tror jeg. Cecily smakte på brygget og tok en stor slurk.

 

 Sitat:

Har du lyst til å gjøre kål på resten av ginen vår? spurte Cecily og fikk med ett dårlig samvittighet fordi hun hadde ofret så få tanker på ham.

 

Sitat:

Jeg trenger en drink til… Han forsvant for å hente mer gin.….

Jaha sa Bill da han kom tilbake. Han satte seg rett overfor henne og tok en slurk av drinken.

 

Sitatene er bare et bittelite utvalg av alle de som er relatert til alkohol i boken og kun et fåtall av dem, har noe referanse til handlingen. For meg blir det bare ordfyll, haha, det var rette ordet.

 

Jeg har ikke noe greie på litteratur og utgivelser men jeg tenker at bøkene kommer for tett. Må hun gi ut to bøker i året? Hver bok skulle vært mye mer kritisk gjennomarbeidet og da ville de vært kjempebra. Hundre sider mindre pjatt som ikke tilfører historien noe som helst. De er ikke nødt til å ha 6-700 sider.

Uten å røpe noe fra boken om bakgrunnen til Electra, så kunne forhistorien vært mye mer historisk og geografisk beskrevet. Det er mye å ta tak i både fra bakgrunnen og fra rusproblematikken, som kunne gjort boken mye mer spennende.

……..for meg

Jeg vet at tusen på tusen, elsker disse bøkene akkurat som de er og at ikke alle er like kritisk som meg.

Men jeg også liker dem, jeg elsker historien om de syv søstrene og spenningen med å finne historien deres,  men de kunne vært mye mye bedre skrevet.

Nå får vi vente et år på søster nummer sju og det blir spennende for henne kjenner vi jo ikke.

 

 

 

Electra D’Aplièse er kvinnen som har “alt” – skjønnhet, rikdom og en lekker leilighet i New York – og hun er en av verdens toppmodeller. Men under den perfekte overflaten har Electras allerede skjøre sinnstilstand blitt rystet av dødsfallet til hennes far, Pa Salt, milliardæren som adopterte sine døtre fra ulike deler av verden. Solsøsteren er bok 6 i serien om De syv søstre.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg