Lucinda Riley, Perlesøsteren

Reklame |

Lucinda Riley, Perlesøsteren

Da har jeg lest den fjerde boken i syvsøstreserien til Lucinda Riley.

Jeg er ikke så begeistret nå, som jeg var med de to første. Særlig i starten syntes jeg den var langdryg og at det kunnet vært kuttet mye. Boken er nesten 600 sider og kunne med fordel ha vært 500. For når man kom lenger ut i boken, da tok den seg opp og ble bedre, synes jeg.

CeCe starter sin reise med å dra til Thailand og det er der jeg synes det kunne vært kuttet mye, for der skjer det svært lite. Deretter drar hun til Australia og også første biten der er langdryg. Det er lite interessant å lese hvor mange ganger hun trenger en flaske vann. Det føles også for meg, uten at jeg skal røpe mye av handlingen, som om Riley ombestemmer seg underveis om kjærlighetsforholdene til CeCe, men uten å endre det hun allerede har skrevet. Det har liksom vært samme malen i alle bøkene hittil, de drar dit de kommer fra og der dukker idealmannen opp. Det blir litt forutsigbart og det er kanskje det hun har prøvd å gjøre noe med. Det kan nok være vanskelig å skrive så mange bøker så tett etter hverandre og likevel holde de interessante og skjerpet.

Og selvfølgelig må jeg lese alle. Den neste heter Månesøsteren og den er jeg spent på, for hun skal være den mest spirituelle av søstrene og det er jo et tema som opptar meg, men som jeg også er veldig kritisk til hvordan det blir skrevet, så jeg er spent.

Jeg har sett at mange synes Perlesøsteren har vært den beste av de fire som til nå er utgitt, så veldig mange vil nok like denne også, i likhet med de tre første. Og Riley har solgt over 1 million bøker i lille Norge, noe som sier meg at damen er populær.

Det er ihvertfall mye, mye bedre enn de Stjernebøkene vi hadde før i gamle dager. For ikke å snakke om Legeromanen, de som kom i små hefter. Mer forutsigbart enn de går det ikke an å få, så heldigvis er feelgood stort sett blitt mye bedre.

Skyggesøsteren og i den linken, finner du linkene til de to første også.

http://lillasjel.blogg.no/1526759957_lucinda_riley_skyggessteren.html

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm sine sider og de har også sponset boken.

https://www.cappelendamm.no/_perlesosteren-lucinda-riley-9788202534004

Perlesøsteren er bok nummer fire i den fascinerende og spennende serien De syv søstre.

CeCe har alltid følt at hun ikke passer inn. Etter at søstrenes far ? den mystiske Pa Salt ? er død, og søsteren Star har funnet den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom. Hun slutter på kunstutdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden.

Hundre år tidligere får Kitty McBride, en prestedatter fra Edinburgh, muligheten til å reise til Australia som ledsagerske. Her møter hun sin skjebne i form av tvillingbrødrene Drummond og Andrew ? den ene vilter og ustyrlig, den andre ambisiøs arving til en formue basert på perlefiske. Når CeCe kommer til Australia, er det noe dypt inne i henne som påvirkes av energien i området og den gamle aboriginkulturen. Kreativiteten våkner og med hjelp fra de hun møter på reisen, begynner hun å tro at dette enorme kontinentet kan tilby henne noe hun ikke trodde var mulig: en følelse av å høre til.

Se oversikt over serien her.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg