Bøker lest juni, 2018, 6 bøker

Reklame |

 

Juni ble travel og det ble ikke så mye lesing.

Først ute i juni var nummer to i New Zealand serien til Sarah Lark. De kan leses frittstående men det er nå kjekt å ha lest de etterhverandre for noen av personene følger vi videre.

Dette er lett underholdning, men ispedd litt historikk. Men serien fenger meg og jeg gleder meg til å ta fatt på den tredje boken, Kiwien kaller.

Ja, det er kjærlighet men det er slett ikke bare det, blant annet får vi innblikk i gruvedriften tidlig på 1900 tallet. Og det er ikke så mye hjerte og smerte som det er i mange feelgoodbøker, da det lett kjeder meg. For meg er det her akkurat passe, både av lykkelig og ulykkelig kjærlighet.

Omtalen min her, både av Maorienes sang og Den lange, hvite skyens land finner dere i linken under:
http://lillasjel.blogg.no/1528311790_sarah_lark_maorienes_sang.html

 

1893: New Zealand er en magnet for alle som søker lykken. Blant dem er den unge og kjekke William Martyn, som er av irsk landadel og skiller seg ut blant gulljegerne. Elaine, Helen Davenports og Gwyneira Silkhams temperamentsfulle barnebarn, forelsker seg i ham, og Will virker ikke avvisende. Men så kommer Kura-Maro-Tini på besøk. Hun er Elaines kusine og halvt maori, og hennes eksotiske skjønnhet og sjarme vipper Will av pinnen. Rivaliseringen mellom kusinene setter i gang en kjede av begivenheter som skal sette dem begge på prøve. Etter hvert oppdager begge to sin indre styrke – og til slutt finner de lykken på nye, uventede steder. Maorienes sang er en frittstående oppfølger til Den lange, hvite skyens land – en uforglemmelig familiesaga fra det eksotiske New Zealand.

 

Etter underholdningen av det lette slaget, går vi over til kriminaliteten og mordene.

Cilla & Rolf Börjlind, Springflo, ikke sponset

Radarparet som har skrevet en rekke bøker og tvmanuskripter. Jeg forstår ikke hvor de tar det fra. De må ha et hode fullt av krimkomplotter.

Og de er jo så spennende bøkene. Springflo er ikke noe unntak i så måte. Den fenger fra side en og er vanskelig å legge fra seg.

Serien er også filmatisert men jeg har ikke sett den enda. Jeg har lest bok nummer to for en god stund siden og leste nå bok 1. Jeg skal kjøpe bok 3 og 4 også, i pocket, så de kan være med på ferie, for dette er nydelig feriekrim. Lettlest og spennende og uten de  altfor blodige detaljene.

Omtalen er her:
http://lillasjel.blogg.no/1528652455_cilla__rolf_brjlind_springflo.html

 

En sen kveld i 1987 skal den svenske øya Nord-Koster rammes av et grusomt mord. En ung, gravid kvinne blir i måneskinnet levende begravd på stranden. Bare hodet er synlig over sanden. Om ikke lenge kommer springfloen.

25 år senere plages Stockholm av en rekke brutale overfall og mord på hjemløse i byens parker, som filmes og legges ut på nett. Den unge Olivia Rönning går i sitt andre år på politihøgskolen, og da studentene får i oppgave å arbeide med en cold case, velger hun det uoppklarte strandmordet på Nord-Koster. Hun prøver å finne Tom Stilton, som den gang ledet etterforskningen, men han er som sunket i jorden. Lite vet Olivia om den verdenen hun kommer til å bli involvert i, og farene som truer.

 

Jeg leste for noen år siden Brente skygger av Kamila Shamsie og syntes den boken var fantastisk. Jeg var derfor veldig spent når jeg nå tok fatt på hennes nyeste, Ildhjerter. For meg ble det ikke samme leseopplevelsen. Jeg syntes starten var litt treg og kjedelig og litt for mye om kjærlighetsforholdet mellom  Eamonn og Aneeka, men så tok boken seg opp etterhvert, synes jeg. Problematikken med IS rekruttering av unge menn og Britiske statsborgere som ikke behandles som britiske, er aktuell. Det ble også en slutt som egentlig måtte være sånn, uten at jeg skal si mer.

Shamsie skriver fantastisk bra når hun er i drivet, men jeg følte at noe av boken ble litt oppkonstruert for å passe inn med resten av historien. Men for all del, den anbefales.

http://lillasjel.blogg.no/1529430682_kamila_shamsie_ildhjerter.html

Bilde og tekst er hentet fra Gyldendal sine sider og boken er en gave fra dem.

http://www.gyldendal.no/

Isma er fri. Etter morens død måtte hun selv ta hånd om søsknene sine, og nå som de er voksne, kan hun endelig takke ja til et stipend, reise fra London til USA og få drømmene sine oppfylt. Men hun greier ikke å slippe tanken på Aneeka, den egenrådige søsteren som er hjemme i London, eller den uredde broren Parvaiz, som har reist ut i verden. Da Parvaiz endelig gir lyd fra seg, befinner han seg blant en gruppe jihadister, på verst tenkelige sted.

Samtidig dukker Eamonn opp i livet til søstrene. Som sønn av den britiske innenriksministeren, har han store forventninger å leve opp til. Men da han og Aneeka innleder et forhold, vikles de inn i et spill som er større enn dem selv.

Kamila Shamsie, forfatteren av suksessen Brente skygger, har skrevet en høyaktuell, politisk og hjerteskjærende roman om lojalitet mot familie og fedreland. Shamsie vant Women’s Prize for Fiction 2018 for Ildhjerter, og boken ble også nominert til Bookerprisen 2017.

 

Jeg er J. K. Rowling fan og har lest alle Harry Potter og tror jeg har sett filmene 3 ganger minst. Jeg var derfor spent på om hun kunne skrive vanlig krim. Og det kunne hun. Robert Galbraith, Når gjøken galer, var en morsom og annerledes krim. Småhumoristiske hovedpersoner, privatdetektiven og vikarsekretæren hans. Masse underfundige, morsomme beskrivelser som nesten gjorde boken til en roman, i tillegg til krimgåten som var spennende nok, selv om jeg nok var inne på hvem morderen var, var jeg ikke sikker før det ble avslørt. Ingen blodige beskrivelser så denne krimmen passer nok for mange. Hun bruker mange ord på å beskrive mennesker og miljøer, og vanligvis er ikke jeg så glad i det når det gjelder krim, men hun gjør det på en så fin måte så det ble litt kjekt likevel.

Nå skal jeg kjøpe de to neste bøkene i serien og gleder meg til å følge Cormoran og sekretæren hans videre på nye eventyr. Disse bøkene skal visst også være filmet, så vi får se hva som dukker opp først, filmene eller bøkene.

http://lillasjel.blogg.no/1530124133_robert_galbraith_nr_gjken_galer.html

Ikke sponset

https://www.cappelendamm.no/_nar-gjoken-galer-robert-galbraith-9788202433086

Da den vakre, men nedtrykte modellen, Lula Landry, faller i døden fra en snødekt Mayfair-balkong, antas det at hun har begått selvmord. Imidlertid har broren hennes sin tvil, og han får privatetterforsker Cormoran Strike til å se nærmere på saken. Strike er krigsveteran ? såret både fysisk og psykisk – og tilværelsen hans er kaotisk.
Saken gir Strike en økonomisk livline, men det følger med en personlig kostnad: Jo mer han dykker ned i den unge modellen komplekse verden, dess mørkere blir ting – og jo mer nærmer han seg den største fare …

Et gripende, elegant mysterium gjennomsyret av Londons atmosfære – fra de rolige gatene i Mayfair via pubene i East End til travle Soho.

 

Nå er jeg så heldig at jeg får en del bøker fra Flux forlag og det er jeg svært takknemlig for, for de har så mange, for meg, spennende bøker.

Jeg har før lest Bevisshet i kosmos, Når kroppen sier nei og Den usynlige veven. Nå tok jeg fatt på en litt lettere bok men også her med spirituelle funderinger og visdom. Vi følger historien til Maria Magdalena men vi får også være med på en bit at den spirituelle veien til forfatteren selv, Lars Muhl. Begge historiene fenget meg. De åndelige opplevelsene som blir beskrevet. Mye av det finner gjenklang inni meg. Det er som å lese et annet språk, et språk som er kjent for meg, men som jeg samtidig ikke bruker til vanlig når jeg er hverdagsmeg. Det er som om det er språket som sjelen min liker. Dette er vanskelig å forklare for de som ikke interesserer seg for de åndelige temaene.

Omtale med sitater:
http://lillasjel.blogg.no/1530299128_lars_muhl_maria_magdalena.html

Den usynlige veven:
http://lillasjel.blogg.no/1527700830_lynne_mctaggart_den_usynlige_veven_jakten_p_universets_skjulte_kraft.html

Når kroppen sier nei
http://lillasjel.blogg.no/1523469942_gabor_mat_nr_kroppen_sier_nei__prisen_vi_betaler_for_skjult_stress.html

bevissthet i kosmos

http://lillasjel.blogg.no/1518979005_bevissthet_i_kosmos_erwin_laszlo.html

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Flux forlag som også har sponset boken.

Her kan du lese litt fra boken

https://issuu.com/fluxforlag/docs/issuu_maria_magdalena

Her kan du lese mer om boken:
https://www.flux.no/blog-post/representerer-maria-magdalena-manglende-feminine-prinsipp/

Arketyper og den kvinnelige kraft

Vakkert om arketyper og den kvinnelige kraft. Denne boken trenger dypere ned i mysteriet om Maria Magdalena. I to parallelle fortellinger innvies leseren i hemmeligheten om den glemte feminine kraft. I den ene historien følger vi forfatterens fortsatte arbeid som elev hos Seeren på Montségurfjellet i Pyreneene, og deres felles bestrebelser på å løse gåten om den hellige gral.

I den andre følger vi Maria Magdalenas livsløp, fra hun som tolvåring blir forlovet med Jesus, til hun mange år senere forlater det hellige land med kurs mot Sør-Frankrike, som høyt innviet prestinne. De to historiene blir til én i den spennende fortellingen om den feminine arketypes betydning og de muligheter den tilbyr vår tid. 

Maria Magdalena er andre selvstendige bind i en trilogi

 

Jeg avsluttet juni med den aller siste boken av Linda Olsson, som jeg ikke har lest.

Linda Olsson, En søster i mitt hus, ikke sponset

For meg var den veldig, veldig vakker. Stille og vart om oppvekst og følelser og hvordan vi mennesker opplever situasjoner og tolker hverandre helt feil. Vi tror vi vet så inderlig vel hva andre mener og så misforstår vi helt og danner vår egen oppfatning. To søstre som er redd for å møtes, men som finner sammen igjen. Nydelig lesning. Ikke noe actionfylte sider, bare stille betraktninger og samtaler og følelser. Vakkert, så vakkert for meg.

http://lillasjel.blogg.no/1530476233_linda_olsson_en_sster_i_mitt_hus.html

Bilde og tekst er hentet fra Bokelskere.no

Bokelskere.no er en fin side hvis du ønsker å holde oversikten over hva du leser. Den er lett å finne frem i og lett å bruke. anbefales

 Søstrene Maria og Emma har ikke sett hverandre siden moren døde to år tidligere. Nå kommer Emma på besøk til Marias hus i Spania. I begynnelsen er forholdet dem i mellom anstrengt. Maria bor alene og opplever at Emma forstyrrer livet hennes. Men gradvis går samtalene inn på et dypere spor, og minnene fra barndommen dukker opp. Til slutt må de begynne å prate om det unevnelige. Om søsteren de mistet. Den mest elskede av dem, hun som døde. Med psykologisk klarhet skildrer Linda Olsson de to søstrenes tilværelse, og hvordan livet deres har blitt formet av den barndommen de delte, og samtidig ikke delte. Det er en historie om hvor fjernt vi kan være dem som står oss nærmest. Linda Olsson (født 1948) vokste opp i Stockholm der hun studerte jus. Hun flyttet fra Sverige i 1986 og bodde blant annet i England, Kenya, Singapore og Japan. Linda Olsson arbeidet tidligere i bank og finans. I 1990 slo hun og familien seg ned i Auckland i New Zealand der hun nå bor

 

Juli starter med Min ulydige mor, Therese Lund Stathatos

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg