Lars Muhl, Maria Magdalena

Lars Muhl, Maria Magdalena

Dette er en bok som fant gjenklang hos meg, som synes åndelige filosoferinger er veldig spennende. Men det er ikke en helt vanlig roman, så det er nok ikke hos alle den faller i smak.  Boken er to historier i ett. Vi følger Maria Magdalena og hennes åndelige utvikling og møtet hennes med Jesus og vi følger forfatterens åndelige reise.

Sitat:

Kunne mennesket se gjennom sine blokkeringer , ville det forstå på hvilken måte alle, i ett og alt, er underlagt de kosmiske lovene. Enten man vil eller ei. Denne forståelsen bør balansere mellom intellekt og hjerte for å gjøre en forskjell. Alle fysiske former består ikke kun av molekyler, men er som alle skapninger og ting konsentrert og for de flestes vedkommende, ennå uforvandlet, tung energi. I sentrum av denne energien ligger lysets kvaliteter gjemt og venter på å bli aktivert. Også mennesket er alltid i bevegelse, i evig forandring. Mennesket er ikke bare partikkelvesen, men i høyeste grad også et bølge- og vibrasjonsvesen.

Slik får vi ta del i både Maria Magdalenas men også Lars Muhls opplevelser i drømmer og syner i meditasjon og jeg synes det er vakkert rett og slett. Jeg sluker det og finne det svært interessant og det taler til meg.

Det betyr ikke at jeg må tro på alt, men jeg finner det interessant. Jeg liker sånne filosoferinger. Anbefaler på det varmeste for de som er interessert i meditasjon, spiritualitet og åndelig arbeid og utvikling og er generelt nysgjerrig av vesen og åpen av seg. Minner meg litt om Paulo Coelhos første bøker.

Sitat:
Når man forstår at Gud ikke er en person, men en skapende kraft med identitet som kun personliggjøres gjennom skapelsen av mennesket, forstår man plutselig at den eneste mulige form for blasfemi, skapes av den som ber til den personliggjorte Gud, hvis bilde er menneskeskapt. Å be til en slik Gud er å begrense kraften.

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Flux forlag som også har sponset boken.

Her kan du lese litt fra boken

https://issuu.com/fluxforlag/docs/issuu_maria_magdalena

Her kan du lese mer om boken:
https://www.flux.no/blog-post/representerer-maria-magdalena-manglende-feminine-prinsipp/

Arketyper og den kvinnelige kraft

Vakkert om arketyper og den kvinnelige kraft. Denne boken trenger dypere ned i mysteriet om Maria Magdalena. I to parallelle fortellinger innvies leseren i hemmeligheten om den glemte feminine kraft. I den ene historien følger vi forfatterens fortsatte arbeid som elev hos Seeren på Montségurfjellet i Pyreneene, og deres felles bestrebelser på å løse gåten om den hellige gral.

I den andre følger vi Maria Magdalenas livsløp, fra hun som tolvåring blir forlovet med Jesus, til hun mange år senere forlater det hellige land med kurs mot Sør-Frankrike, som høyt innviet prestinne. De to historiene blir til én i den spennende fortellingen om den feminine arketypes betydning og de muligheter den tilbyr vår tid.

Maria Magdalena er andre selvstendige bind i en trilogi som begynner med Seeren fra Andalusia og avsluttes med Gral.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg