Sarah Lark, Maorienes sang

Reklame |

Sarah Lark, Maorienes sang

Dette er bok nummer to i Larks serie fra New Zealand og det er lett underholdningslesing og jeg liker det svært godt. Jeg likte nesten enda bedre denne enn den første, Den lange hvite skyens land. Nummer tre er Kvien kaller og den fjerde er  Håp ved verdens enda. De tre første er tykke mursteiner mens den fjerde er ganske så tynn. Når jeg var ferdig med Maorienes sang, hadde jeg lyst til å gyve løs på den neste, men så har jeg også noen flere i kø, så den får vente litt til. Kanskje får den være med på ferie.

Handlingen er som sagt lagt til New Zealand på slutten av attenhundretallet, det er litt historie og litt kjærlighet og litt intriger, akkurat som det skal være i en underholdningsbok.

Jeg vet at mange har allerede lest disse bøkene og hvis de ikke har det, da har de noe å glede seg til. Dette er bøker for de som liker feelgood med litt annet enn grever og konger og elskerinner. Det er en del om Maroriene, urbefolkningen og det er om gruvedrift. blant annet.

Bøkene kan leses frittstående. Det er lenge siden jeg leste den første og husker ikke alt fra den, men synes likevel at det er kjekkest å lese de i rekkefølge.
 

Maorienes sang:
Her kan du lese litt hvis du ønsker det:
http://issuu.com/cappelendamm/docs/sarah_lark_maoriens_sang

Begge bøkene har jeg kjøpt, ikke fått sponset.

1893: New Zealand er en magnet for alle som søker lykken. Blant dem er den unge og kjekke William Martyn, som er av irsk landadel og skiller seg ut blant gulljegerne. Elaine, Helen Davenports og Gwyneira Silkhams temperamentsfulle barnebarn, forelsker seg i ham, og Will virker ikke avvisende. Men så kommer Kura-Maro-Tini på besøk. Hun er Elaines kusine og halvt maori, og hennes eksotiske skjønnhet og sjarme vipper Will av pinnen. Rivaliseringen mellom kusinene setter i gang en kjede av begivenheter som skal sette dem begge på prøve. Etter hvert oppdager begge to sin indre styrke – og til slutt finner de lykken på nye, uventede steder. Maorienes sang er en frittstående oppfølger til Den lange, hvite skyens land – en uforglemmelig familiesaga fra det eksotiske New Zealand.

Her er den første:
Her kan du lese litt i den
https://issuu.com/cappelendamm/docs/sarah_lark_den_lange__hvite_skyens_

Sarah Lark Den lange, hvite skyens land  

En fargesprakende familiesaga fra New Zealand. London 1852. Helen Davenport er ugift og guvernante i en velstående familie, men lengter etter mann og barn. I New Zealand er det overskudd på gifteklare ungkarer. Da Helen får muligheten til å reise dit for å gifte seg med en sauebonde hun aldri har møtt, bare brevvekslet med, griper hun sjansen. Samtidig blir den vakre rikmannsdatteren GwyneiraSilkham brukt som innsats i et kortspill. Den mystiske baronen som har vunnet henne, vil gifte henne bort til sønnen sin. Familien er skandalisert, men Gwyn er glad for å begynne et nytt liv i New Zealand, langt fra sosietetslivet i Wales. På overfarten til Christchurch møtes de to kvinnene og blir venner, til tross for klasseforskjellen.Tilværelsen – og ektemennene – på New Zealand viser seg å bli helt annerledes enn de hadde forestilt seg, og kvinnene må hjelpe hverandre til å skape det livet de hadde håpet på.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg