Kamila Shamsie, Ildhjerter

Kamila Shamsie, Ildhjerter

Jeg leste Brente Skygger av Kamila Shamsie for noen år siden når jeg var prøveleser for Bokklubben en periode. Det var en bok som ble en av mine favoritter så forventningene var skyhøy når jeg startet på Ildhjerter. I starten var jeg veldig skuffet, syntes det var kjedelig, men plutselig var jeg inni historien og Shamsi skriver helt fantastisk. For meg føltes det som om hun hadde på et vis andre del av boken på hjertet men måtte forfatte en første del for å få historien til å henge sammen.

Svært aktuelt tema om rekrutteringen av IS-soldater og hvordan man sakte, men sikkert hjernevasker dem, så de lar seg lede uten helt å forstå hva de er med på, før de står midt oppe i kampen og kjennsgjerningen går opp for dem. Jeg synes hun kunne brukt noen sider mindre på kjærlighetsforholdet mellom  Eamonn og Aneeka og heller mer om Parvaiz, så på ett vis føler jeg at historien ikke var ferdig bearbeidet. Men det er jo etter min smak.

En bra bok og jeg ser frem til neste bok av Shamsie. Håper jeg ikke må vente like lenge som jeg måtte på denne. Har du ikke lest Brente Skygger, anbefaler jeg den på det aller varmeste.

Hvis du vil lese om forfatteren:

https://www.gyldendal.no/Forfattere/Shamsie-Kamila

Bilde og tekst er hentet fra Gyldendal sine sider og boken er en gave fra dem.

http://www.gyldendal.no/

Isma er fri. Etter morens død måtte hun selv ta hånd om søsknene sine, og nå som de er voksne, kan hun endelig takke ja til et stipend, reise fra London til USA og få drømmene sine oppfylt. Men hun greier ikke å slippe tanken på Aneeka, den egenrådige søsteren som er hjemme i London, eller den uredde broren Parvaiz, som har reist ut i verden. Da Parvaiz endelig gir lyd fra seg, befinner han seg blant en gruppe jihadister, på verst tenkelige sted.

Samtidig dukker Eamonn opp i livet til søstrene. Som sønn av den britiske innenriksministeren, har han store forventninger å leve opp til. Men da han og Aneeka innleder et forhold, vikles de inn i et spill som er større enn dem selv.

Kamila Shamsie, forfatteren av suksessen Brente skygger, har skrevet en høyaktuell, politisk og hjerteskjærende roman om lojalitet mot familie og fedreland. Shamsie vant Women’s Prize for Fiction 2018 for Ildhjerter, og boken ble også nominert til Bookerprisen 2017.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg