William Shaw, Gravens hemmeligheter 


William Shaw, Gravens hemmeligheter 

Leseeksemplar fra Goliat forlag

 

Shaw er en av mine krimforfatterfavoritter, som ikke er nordisk. Stort sett leser jeg nordisk krim. Ikke fordi andre er dårlig men fordi jeg ikke når å lese alle. Jeg må derfor velge og Shaw er en av de utvalgte og det er jo litt rart å glede seg til drap, men heldigvis er det bare fiksjon, ikke virkelighet. Og det er jo ikke drapet som er spennende, men etterforskningen, det å løse mysterier.

Det er best å lese de fortløpende for vi følger de samme hovedpersonene men historiene er frittstående.

William Shaw, Fuglekikkeren

William Shaw, Salt Lane

William Shaw, Dødeland

Wiiliam Shaw skuffet ikke denne gangen heller. Han er en av mine krimfavoritter. Gravens hemmelighet er for meg en perfekt krim, akkurat passe spennende, suger deg inn fra første side, gode realistiske dialoger, fine hovedpersoner, lettlest og du greier ikke å legge den bort før du har kommet til siste side. Og jeg elsket historien om grevlingen.
Jeg er veldig glad i å anbefale norsk/nordisk krim for vi har så mange gode krimforfattere, men skal jeg anbefale andre og du enda ikke har oppdaget Wiiliam Shaw, ja da har du noe bra i vente.

 

Et morbid funn

Et uidentifiserbart lik blir funnet i en fryser i et tomt rikmannshjem. Ingen virker til å bry seg om hvem det er eller hvem som har plassert det der. Når etterforsker Alexandra Cupidi får saken, har hun ingen anelse om at den vil lede henne til en rekke av mord og begravde hemmeligheter.

En forbrytelse fra historien

Han forsvant fem år tidligere og nesten ingen fikk det med seg. Men når bevis flyter til overflaten, som tyder på at han var knyttet til sexforbrytelser, kommer Alexandra Cupidi, datteren Zoe og vennen William South borti en skummel kraft som ønsker å bringe dem til taushet.

Et begravlagt liv

Når hun graver i hemmelighetene finner Alexandra Cupidi ut at kriminalitet og makt sjelden befinner seg langt fra hverandre. Det er farlige forbindelser mellom de to sakene.

 

I går var Gravens hemmelighet så spennende at jeg tok den med på senga for å lese den ut. Den er spennende men ikke så grusom at den følger meg inn i søvnen, så jeg er ikke ferdig med Synet av deg enda. Jeg skal lese den ferdig når jeg har lest ut neste krim, for nå har det vært flere spenningsbøker etterhverandre så da blir det en pause, før jeg går i gang med Kepler, Speilmannen,

 

Holly Miller, Synet av deg

Leseeksemplar fra Bastion

 

Oj oj, dette blir spennende. Det er en kjærlighetsroman og jeg krysser fingrene for at den ikke er for klissete for meg,særlig etter at juleromantikken,  men er den det, er den veldig fin for alle de som elsker romantikk. Klarsynthet er et tema som jeg er opptatt av og jobber med, så der er jeg nok også ganske så kritisk, ja dette blir spennende, krysser fingrene jeg for at dette blir bra. Blanding krim og romantikk må vel være bra

Synet av deg er en moderne, varm og episk kjærlighetshistorie som garantert vil gripe hjertet ditt.

Ville du valgt kjærligheten om du visste hvordan det ville ende?

Callie jobber på venninnes kafé og vet ikke hva hun vil med livet sitt, eller hvordan hun skal finne en ny retning.
Joel har gitt avkall på kjærligheten og har bestemt seg for å ikke binde seg til noen. Men når Joel møter Callie, klarer han ikke avvise følelsene sine for henne.
Møtet mellom dem blir starten på en magisk tid. Men Joel holder på en hemmelighet. Selv om historien deres bare så vidt har begynt, vet han allerede hvordan den slutter…

 

Neste krim er denne:


Kjell Arvid Nilssen, Antatt skyldig

Leseeksemplar fra Liv forlag, Forlagshuset i Vestfold

 

Enda en krim, blir en kriminell jul etter all romantikken i julebøkene.

 

 

“Helt oppe, på det øverste trinnet, satt noe som lignet en velvoksen, brunpelset bjørn.
Vet du hva den stygge ulven gjorde, mamma? Først kledde den seg ut! Så spiste den opp hele bestemor, og så spiste den opp hele Rødhette på en gang! Linda sier at ulven ikke er snill! Ikke snill!

Inne i det billige bjørnekostymet satt en mann- helt ubevegelig, som bare en død kropp kan være. Ut fra vinkelen på hodet, kunne det se ut som om han stirret på dukka på trinnet nedenfor seg. Den døde bjørnen så slett ikke skremmende ut, heller avslappet. Som om den satt der og ventet på noen, utenfor hiet sitt.”

ANTATT SKYLDIG er en samtidskrim, farget av virkelige forbrytelser som har funnet sted i Norge i løpet av de siste ti-årene.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg