William Shaw, Fuglekikkeren

William Shaw, Fuglekikkeren

Dette er en krim jeg likte svært, svært godt. En flott leseopplevelse der vi følger etterforskeren i nåtid men også i hans barndom. I slutten av hvert kapittel er historien om hans oppvekst med en voldelig far.

Komplottet var annerledes og interessant og spennende. Og på slutten ble det nesten altfor spennende. Lettlest men fint skrevet.

Dette er en krimbok jeg gjerne anbefaler. Ikke så grotesk og bloddryppende heller, ikke mer enn det som hører til i en krimbok. Boken har fått gode anmeldelser og i dette tilfellet er jeg enig i de alle. En fremragende historieforteller sier Peter May og jeg er enig med han.

Jeg gleder meg til neste bok kommer til høsten, Salt Lane, Det er ingen vei tilbake.

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Goliat forlag og de har også sponset boken

https://www.facebook.com/GoliatForlag/

Politibetjent William South har hatt én god grunn til å holde seg borte fra drapsetterforskninger: Han har selv drept.

Men denne gangen er offeret hans eneste venn, som delte hans lidenskap for fuglekikking.

Den ærgjerrige kriminaletterforskeren Alexandra Cupidi har nylig blitt presset til å søke overføring til Kent-kysten fra Londonpolitiet etter en affære med en overordnet. Med seg har hun sin opprørske tenåringsdatter Zoë. Når et mishandlet lik blir funnet i en trekiste, trenger Cupidi Souths lokalkunnskap. Raseriet bak den grove volden vekker gjenkjennelse hos dem begge.

Den hjemløse drukkenbolten Donnie Fraser blir utpekt som morder, og det er bare South som kjenner hans historie og vet at dette ikke kan stemme. Han fortsetter undersøkelsene, men veien mot oppklaring blir samtidig en skjebnesvanger reise bakover i tiden mot hans egen, dypt skjulte hemmelighet fra han var gutt i Nord-Irland.

Fuglekikkeren er britisk krim på sitt beste. En intelligent historie om sårbare politietterforskere, om båndene mellom foreldre og barn, om sorg og skyld og om å møte sitt innerste mørke.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg