Vi skulle ha dugnadsfest etter at vi fikk god hjelp til å bytte tak før ferien.
Jeg er jo veldig glad i å lage ulike retter med diverse dilldall. Meksikansk har jeg hatt en gang før men det er blitt fire år siden så nå ville jeg prøve på nytt.
Vi blir 10 personer.
Beregning av mat er ikke min sterke side. Jeg lager det jeg har lyst til å lage og bestandig blir det altfor mye så det blir rester i dagesvis.
Men det skal være mye mat på en buffet.
Tapasaften 2020
Tapasaften 2016
Årets grillfest i strålende vær
Da ble det grillfest i 2018 også.
Noen av rettene er gamle travere men jeg vil Også prøve noe nytt.
Utfordringen med denne maten er at mye må gjøres i stand like før gjestene kommer. Det er en utfordring for meg som trenger å dele opp oppgavene for jeg nå ha tid til hvile imellom. Det er derfor noe jeg må ha i tankene når jeg planlegger.
Ja for planlegging er nesten det viktigste for meg. Sette opp meny og handleliste og kjøreplan. Hva kan gjøres dagen før. Hva gjør jeg tidlig på dagen og hva må vente.
Fredag
Innkjøp
Gulrot/selleri kuttes
Hvitløk og chili kuttes
Ost raspes
Kjøttboller
Pølser kuttes
Mais kuttes
Rense scampi
Lørdag starter jeg med det som kan forberedes først. Siste timen blir hektisk for da er det mye som må gjøres ferdig.
Scampi
En gjenganger blitt her i huset for det er en rett jeg er veldig glad i.
Flautas de pollo
Ny rett for meg. Siste rett som lages før gjestene kommer, sammen med steking av lompene
https://www.mexmat.no/index.php/oppskrifter/oppskrift/47-flautas-de-pollo
Uvant å koke kyllingfilet. Den skulle avkjøles og strimler.
Lompene stekes noen sekunder for å mykgjørende de, så legger man på strimlet kylling og ruller. Tannpirkere for å holde de sammen for steking så de ikke ruller seg opp.
Toppes med salat og fetaost. I oppskriften skal man ha på creme fraiche og salsa men her overlot jeg det til gjestene, for hvis det ble rester, ville rullene trekke til seg sausene.
Båter med tacokjøttdeig
Kan forberedes litt tidligere så de er klar for å settes ovn. Her brukte jeg rester av tacokjøttdeig og lompebåter, som jeg hadde i fryseren, toppet med salsa og ost. Fin måte å bruke opp tacorester på. Disse båtene kan fylles med mye forskjellig. Putt de i fryser om du har igjen en eller to eller tre og samle de opp og bruk de istedetfor å kaste de.
Kyllingvinger i djevelsaus, serveres med rømmedip, nachos, gulrot og selleri, bakerst i bildet.
Kyllingvinger i djevelsaus med rømmedip og tortillachips
Min svigerinne kom med bønnesalat. Det er veldig godt. Hun bruker en annen oppskrift enn meg. Min finner dere i linken her. Man kan jo egentlig bare blande det man liker. Godt og sunt.
https://lillasjel.blogg.no/1475412622_meksikansk_aften.html
Salsa. Tomater, chili, hvitløk, mango, koriander, paprika, salt, pepper
Fahitas.
Lomper som kan fylles etter hva enkelt ønsker. Her er det en liten usikkerhet for jeg er ikke så stø i det å lage hjemmelagde lomper. Men de er så mye mykere og bedre enn de kjøpte så jeg var villig til å prøve. Men jeg skjønte fort at det måtte jeg droppe så det ble de kjøpte fra butikken. Det ville blitt for travelt.
Til høyre bakerst. Strimlet biff, paprika, løk, hvitløk, chili, hjemmelagd tacokrydder.
https://www.mexmat.no/index.php/oppskrifter/oppskrift/34-tacos-de-bistec
https://www.kulinarisk.no/mat/krydder-og-krydderurter/fajitaskrydder/
Fremst til høyre.
Svinekjøtt i strimler med sopp og løk, tigersaus(samme som på kyllingvinger)
Guacamole: Min oppskrift: avocado, en tomat, hvitløk,( koriander), litt chili, 2 ss rømme.Salt og pepper, sitron eller lime
Rømmedip: 2 fedd hvitløk, en boks rømme , litt majones, sitron, salt og pepper
Burritokjøttboller
De ble veldig gode.
https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kjott/burritokjøttboller-med-bønnesalat
spicy pølser
chiligrill, salchicon og choritzo, deles i biter og surres i panne
Eller spises med quesedillas til
Oppskrift jeg ikke har prøvd før, men tenker at disse kan spises som tilbehør istedetfor å fylle lompe, hvis man ønsker det.
https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/gronnsaker-og-poteter/quesadilla
De ble veldig gode. Og var veldig enkelt å lage. Dette skalJeg gjøre oftere, med ulikt fyll, et alternativ for å bruke opp rester. De myknet etterhvert men det gjorde ikke noe. De var gode å spise om de var myke.
Oppskrifter:
Quesedillas
Kjøttboller
Bønnekrem
Dessert er ikke jeg noe god til så det overlot jeg til 12 åringen som serverte Brownies ala Toro med vaniljeis.