Dugnadsfest, Meksikansk buffet

Vi skulle ha dugnadsfest etter at vi fikk god hjelp til å bytte tak før ferien.

Jeg er jo veldig glad i å lage ulike retter med diverse dilldall. Meksikansk har jeg hatt en gang før men det er blitt fire år siden så nå ville jeg prøve på nytt.

Vi blir 10 personer.

Beregning av mat er ikke min sterke side. Jeg lager det jeg har lyst til å lage og bestandig blir det altfor mye så det blir rester i dagesvis.

Men det skal være mye mat på en buffet.

Tapasaften 2020

Tapasaften 2016

Årets grillfest i strålende vær

Da ble det grillfest i 2018 også.

Meksikansk aften

 

Noen av rettene er gamle travere men jeg vil Også prøve noe nytt.

Utfordringen med denne maten er at mye må gjøres i stand like før gjestene kommer. Det er en utfordring for meg som trenger å dele opp oppgavene for jeg nå ha tid til hvile imellom. Det er derfor noe jeg må ha i tankene når jeg planlegger.

Ja for planlegging er nesten det viktigste for meg. Sette opp meny og handleliste og kjøreplan. Hva kan gjøres dagen før. Hva gjør jeg tidlig på dagen og hva må vente.

Fredag

Innkjøp

Gulrot/selleri kuttes

Hvitløk og chili kuttes

Ost raspes

Kjøttboller

Pølser kuttes

Mais kuttes

Rense scampi

Lørdag starter jeg med det som kan forberedes først.  Siste timen blir hektisk for da er det mye som må gjøres ferdig.

 

 

Scampi

En gjenganger blitt her i huset for det er en rett jeg er veldig glad i.

Tapasaften

 

 

Flautas de pollo

Ny rett for meg. Siste rett som lages før gjestene kommer, sammen med steking av lompene

https://www.mexmat.no/index.php/oppskrifter/oppskrift/47-flautas-de-pollo

Uvant å koke kyllingfilet. Den skulle avkjøles og strimler.

 

Lompene stekes noen sekunder for å mykgjørende de, så legger man på strimlet kylling og ruller. Tannpirkere for å holde de sammen for steking så de ikke ruller seg opp.

 

 

Toppes med salat og fetaost. I oppskriften skal man ha på creme fraiche og salsa men her overlot jeg  det til gjestene, for hvis det ble rester,  ville rullene trekke til seg sausene.

 

 

Båter med tacokjøttdeig

Kan forberedes litt tidligere så de er klar for å settes ovn. Her brukte jeg rester av tacokjøttdeig og lompebåter, som jeg hadde i fryseren, toppet med salsa og ost. Fin måte å bruke opp tacorester på. Disse båtene kan fylles med mye forskjellig. Putt de i fryser om du har igjen en eller to eller tre og samle de opp og bruk de istedetfor å kaste de.

 

 

Kyllingvinger i djevelsaus, serveres med rømmedip, nachos, gulrot og selleri, bakerst i bildet.

Kyllingvinger i djevelsaus med rømmedip og tortillachips

 

Min svigerinne kom med bønnesalat. Det er veldig godt. Hun bruker en annen oppskrift enn meg. Min finner dere i linken her. Man kan jo egentlig bare blande det man liker. Godt og sunt.

https://lillasjel.blogg.no/1475412622_meksikansk_aften.html

 

 

Salsa. Tomater, chili, hvitløk, mango, koriander, paprika, salt, pepper

 

 

Fahitas.

Lomper som kan fylles etter hva enkelt ønsker. Her er det en liten usikkerhet for jeg er ikke så stø i det å lage hjemmelagde lomper. Men de er så mye mykere og bedre enn de kjøpte så jeg var villig til å prøve. Men jeg skjønte fort at det måtte jeg droppe så det ble de kjøpte fra butikken. Det ville blitt for travelt.

Til høyre bakerst. Strimlet biff, paprika, løk, hvitløk, chili, hjemmelagd tacokrydder.

https://www.mexmat.no/index.php/oppskrifter/oppskrift/34-tacos-de-bistec

https://www.kulinarisk.no/mat/krydder-og-krydderurter/fajitaskrydder/

Fremst til høyre.

Svinekjøtt i strimler med sopp og løk, tigersaus(samme som på kyllingvinger)

Guacamole: Min oppskrift: avocado, en tomat, hvitløk,( koriander), litt chili, 2 ss rømme.Salt og pepper, sitron eller lime

Rømmedip: 2 fedd hvitløk, en boks rømme , litt majones, sitron, salt og pepper

 

 

Burritokjøttboller

De ble veldig gode.

https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kjott/burritokjøttboller-med-bønnesalat

spicy pølser

chiligrill, salchicon og choritzo, deles i biter og surres i panne

 

 

Eller spises med quesedillas til
Oppskrift jeg ikke har prøvd før, men tenker at disse kan spises som tilbehør istedetfor å fylle lompe, hvis man ønsker det.

https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/gronnsaker-og-poteter/quesadilla

De ble veldig gode. Og var veldig enkelt å lage. Dette skalJeg gjøre oftere, med ulikt fyll, et alternativ for å bruke opp rester. De myknet etterhvert men det gjorde ikke noe. De var gode å spise om de var myke.

Oppskrifter:

 

Quesedillas

Kjøttboller

Bønnekrem

 

Dessert er ikke jeg noe god til så det overlot jeg til 12 åringen som serverte Brownies ala Toro med vaniljeis.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg