Dette er snaddermat, nam
I mange år var det en restaurant på Hamar som het Missisippi.
Der fikk vi servert kyllingvinger med djevelsaus som forrett.
Det er en spesiell chilisaus som er innmari god for den er ikke for søt og den er passe sterk
Vi maste i årevis for å få oppskriften til ingen nytte før en vi plutselig en dag fikk napp og servitøren viste oss flasken.
Det er en ferdigsaus som heter Tigersaus
Jeg har fått tak i den på Mega, jeg vet ikke hvilke andre butikker som har den, men den anbefales
Den selges i flasker på 1,5 dl eller spesialbestilles som jeg gjør, 3,8 liter:)
Jeg bruker og tigersaus som marinade til svin og kylling som skal grilles
Kyllingvingene stekes 220 grader en halv time i ovnen
Jeg greier ikke å få dem sprø så jeg blir glad hvis noen forteller hemmeligheten med å få sprøstekte vinger
Sausen tømmes over
Det er sikkert mulig å marinere kyllingvingene i sausen på forhånd men det har jeg ikke prøvd.
Jeg bruker ca 1,5 dl saus på 2 kg kyllingvinger
Når kyllingvingene er stekt lar jeg tortillachipsene varmes litt i ovnen men ha døren åpen for de blir fort brente og da er de ikke gode
Jeg skjærer gulrot og stangselleri i staver og lager rømmedip mens kyllingvingene stekes
1 boks rømme, en halv pk majones, 2 fedd presset hvitløk, en liten sprut sitron, litt salt og pepper
blandes og settes i kjøleskapet til vingene er ferdig
Veldig god rømmedip til både pizza og chips
Ypperlig til fredags eller lørdagskosen