Kyllingvinger i djevelsaus med rømmedip og tortillachips

Dette er snaddermat, nam

I mange år var det en restaurant på Hamar som het Missisippi.

Der fikk vi servert kyllingvinger med djevelsaus som forrett.

Det er en spesiell chilisaus som er innmari god for den er ikke for søt og den er passe sterk

Vi maste i årevis for å få oppskriften til ingen nytte før en vi plutselig en dag fikk napp og servitøren viste oss flasken.

Det er en ferdigsaus som heter Tigersaus

Jeg har fått tak i den på Mega, jeg vet ikke hvilke andre butikker som har den, men den anbefales

Den selges i flasker på 1,5 dl eller spesialbestilles som jeg gjør, 3,8 liter:)

Jeg bruker og tigersaus som marinade til svin og kylling som skal grilles

Kyllingvingene stekes  220 grader en halv time i ovnen

Jeg greier ikke å få dem sprø så jeg blir glad hvis noen forteller hemmeligheten med å få sprøstekte vinger

Sausen tømmes over

Det er sikkert mulig å marinere kyllingvingene i sausen på forhånd men det har jeg ikke prøvd.

Jeg bruker ca 1,5 dl saus på 2 kg kyllingvinger

Når kyllingvingene er stekt lar jeg tortillachipsene varmes litt i ovnen men ha døren åpen for de blir fort brente og da er de ikke gode

Jeg skjærer gulrot og stangselleri i staver og lager  rømmedip mens kyllingvingene stekes

1 boks rømme, en halv pk majones, 2 fedd presset hvitløk, en liten sprut sitron, litt salt og pepper

blandes og settes i kjøleskapet til vingene er ferdig

Veldig god rømmedip til både pizza og chips

Ypperlig til fredags eller lørdagskosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg