Petra Pettersens perfekte påske

Petra Pettersens perfekte påske

Leseeksemplar fra Fagervik forlag

 

Petra Pettersen kom dumpende ned i postkassa i dag. Siden jeg og Petra er gamle og gode  kjente fra da jeg leste juleboken om Petra, fikk hun kuppe køen og komme først.

Lene Lauritsen Kjølner, Petra Pettersens perfekte plan

Det er nemlig ikke alle som er så heldige. Her er det et strengt regime og sjefen er streng, men siden temaet i februar er Norske forfattere, fikk hun lure seg inn.

Denne boken får du også som lydbok.

Jeg syntes jeg ble enda bedre kjent med Petra nå i bok nummer to. Hun begynner litt forsiktig med en avslappingstur til Italia og med det vekker hun hos meg lengselen etter cruiset jeg har bestilt i sommer, for der skal jeg på en utflukt nettopp til Firenze så jeg luktet allerede atmosfæren. Hun så statuen av David og det har så sannelig jeg gjort også. Jeg gleder meg sånn til å komme tilbake.

 

David

Og vil du ha en liten sniktitt der Petra ruslet, kan du åpne linken min og se mine bilder, tatt i lett travel joggefart, med dårlig kamera, for 8 år siden.

FIRENZE

 

Det var koselig å være med Petra på Italiatur og like koselig å lese om forberedelsene til påskeutstilling i galleriet.Det foregikk nemlig ikke helt etter oppskriften. Fargerike personligheter, uventede og uønskede, men også velkomne, gjester dukker opp. Jeg likte egentlig at det ble skjær i sjøen også, for det er gøy med litt dramatikk og ufordragelige mennesker. Fornøyelig var det og herlig avslappende som alle Kjølners bøker. Det begynner å bli mange av de nå.

Da gleder jeg meg allerede til neste bok jeg, enten hun heter Olivia eller Petra eller Sofie eller?

8 bøker om Olivia, 2 om Petra, 1 adventsjulebok og jeg har hørt rykter om at det kommer flere bøker fra Kjølner, så gled dere alle fans.


Lene Lauritsen Kjølner, Jul i Sandøsund

Damen i proseccotåken er 8. Oliviabok og åpner dere den linken, finner dere også link til de 7 andre.

Lene Lauritsen Kjølner, Damen i Proseccotåken 

 

Petra er i ferd med å etablere seg som gallerieier på Hvasser, der den store påskeutstillingen skal snart gå av stabelen. Hun kjenner sandpapiret gnage der hun pusser på gamle vinduer og drømmer om livet i det kommende drivhuset, alt mens lille Ellinors gråt gjaller i glassrutene. Men etter at Mathilde og Petra overtales til en pustepause blant villsvin og vakthunder i Toscana og slekten har evakuert til frøbanken på Svalbard, begynner både utstilling, påskeeggjakt og kjærlighetsliv å falle delvis på plass. Men det er skjær i sjøen … Hadde det ikke vært for brysomme naboer, sære kunstnere, uventede kjærester og feng shui-prinsipper, kunne Petras liv vært ganske perfekt. Likevel, det hjelper med det tradisjonelle påskebadet, som blir atskillig varmere med litt eggnog og den liflige tanken på romerske bad i Budapest.

Nå leser jeg:

 

Ella Marie Hætta Isaksen, Derfor må du vite at jeg er same

Boken er skrevet i samarbeid med Randi Helene Svendsen

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Det er interessant å  lese bøker om samisk historie.

Denne har jeg lest :

Inger Selven Watts, De kom til oss, Tvangsevakueringen av Finnmark og Nord-Troms

 

 

 

I oppveksten tok Ella Marie Hætta Isaksen den samiske stoltheten sin som en selvfølge, men etter hvert opplevde hun at den slett ikke var like selvsagt for alle andre, og at den til og med kunne provosere enkelte. Gjennom å utforske sin egen historie fant hun ut at hennes nærmeste familie har kjent fornorskingen, skam og tap av identitet på kroppen. Og at hun selv var i ferd med å gjøre noen av de samme erfaringene.

Over natten fikk Ella Marie rollen som ambassadør for den samiske befolkningen da hun trollbandt publikum under NRKs Stjernekamp med bygda Mázes joik. Historiene publikum fortalte henne i etterkant, om hvordan det gjennom generasjoner har vært å vokse opp som same, ble nesten for mye å bære for 20-åringen. Men hun forsto at ved å fortelle om seg selv, forteller hun samtidig om dem – om motgang, skam og kamp, men også om samhold, glede, stolthet og håp. Og at hun selv er del av en ny bevegelse unge samer som kan forme en bedre fremtid.

 

Februar:

 

Lesestabel februar 2022, tema Norske forfattere

Geir Jacobsen, Lyst mørke

Glenn Johansen, Sjeledød

Bård Nannestad, Ingeborg

Ingvild Heimstad Iversen, Fiolmæle

Marit Reiersgård, Stolpesnø

Tone Skillebæk Moe, Blyantskissen

 

Det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet, proppfull av forfatterintervjuer og mye mer, blant annet Bokidioten som denne gang funderer på hva som foregår i hodet på alle forfatterne:

https://issuu.com/hverdagsnett/docs/hverdagsnett1_22

 

Bøker lest januar 2022, 14 bøker, herav 5 krim/spenning

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg