Catherine Ryan Hyde, Bli her
Leseeksemplar fra Cappelen Damm
Catherine Ryan Hyde, Dagen som endret alt
Jeg elsker pocketbøker av typen som selges i matbutikker og kiosker, men som ikke er romantisk kliss klass, men gode historier som rører hjertet mitt. Bli her, begynte jeg på forrige måned og likte den godt. Den har ligget på nattbordet mitt, for i august leste jeg bøker i serie. Nå ville jeg lese den først denne måneden.
Nå er den lest ut og jeg har ikke ord. Den er bare fantastisk.
Den inspirerte meg til å skrive dette innlegget:
I går kveld leste jeg noen ord som satte meg litt ut.
Og jeg tenkte på et innlegg jeg skrev for noen dager siden:
Jeg tror fullt og fast at hvert menneske vi møter, endrer oss
Tenker du over hvordan du påvirker de du møter på din vei? På godt og vondt?
Jeg kommer til å skrive flere innlegg inspirert av denne romanen og den kommer nok langt opp på favorittlista i år.
En roman der du blir så inderlig glad i de som er med i historien. Og takk og lov for at det er et kapittel til slutt, som oppsummerer og lar oss få vite hva som skjer med personene i boken.
Dette er en slik leseopplevelse som setter spor hos meg.
Jeg prøver jo å være til hjelp som healer og noen ganger håper du så inderlig at du kan være det. Men dette styrer man ikke. Ja, man kan prøve å hjelpe men ikke ha fokus på resultatet, for det har jeg ikke ansvar for. Akkurat slik Lucas i romanen så gjerne vil hjelpe de han er glad i, så må de hjelpe seg selv.
Og i bøkene føler jeg ofte jeg får beskjeder om akkurat de tingene jeg jobber med selv. Å gi slipp på det vi ikke kan kontrollere.
Lesegull står det bak på boken. Og det er veldig beskrivende for meg. Dette er lesegull.
En roman jeg gjerne anbefaler varmt. Jeg gleder meg til våren Da kommer Catherine Ryan Hyde med ny bok.
Fra omslaget: En uforglemmelig roman om godhet og den styrken som finnes i vennskap, fra bestselgerforfatteren av Pay it forward.
Det er sommeren 1969, og fjorten år gamle Lucas Painter bærer en tung bør på sine skuldre. Storebroren er i Vietnam, foreldrene krangler konstant og kameraten Connor er deprimert. For å få et pusterom fra alt kaoset går Lucas lange turer.
En dag tar han veien inn i skogen. Der får han øye på en hytte som ligger for seg selv, med to digre hunder utenfor. Han blir skremt og løper, og hundene løper etter ham. Men de er ikke ute etter å ta ham, tvert imot, de bare elsker å løpe. Snart løper de sammen hver dag, og Lucas blir kjent med eieren, Zoe Dinsmore. Hun har isolert seg etter en tragisk hendelse, og har gitt opp alt. Hun vil ikke leve lenger.
Lucas øyner nå en mulighet for å hjelpe sine to venner. Det er enten den beste eller den verste ideen han noensinne har hatt, men Lucas kan ikke gi opp verken Zoe eller Connor.
Nå leser jeg denne:
David Diop, Slaveporten
Leseeksemplar fra Cappelen Damm
Av en eller annen grunn, taler denne veldig til meg. Kanskje er det det flotte omslaget. Det er derfor jeg elsker lesestablene mine. Dette å stå foran en stabel bøker og kjenne etter inni seg, hvem man bil åpne og fordype seg i.
Jeg har mange Leseeksemplarer, men også mange jeg har kjøpt selv, men i mange, mange år, fra jeg var tenåring, brukte jeg biblioteket. Der kan du låne og lage din egen inspirerende stabel. Jeg husker jeg lånte fulle plastnett. Du vil lese mer når du ser bøkene foran deg. Legger man de skjult, er det lett å finne på andre ting.
Fra omslaget:David Diops nye roman er løst basert på livshistorien til Michel Adanson, en fransk botaniker som levde på andre halvdel av 1700-tallet. Vi følger Adanson som ung mann i Senegal, dit han er kommet for å studere plantelivet. Han drømmer om å skrive en encyclopedi over alt det levende i verden, og om å trenge dypere inn i Vest-Afrikas skoger enn noen europeer før ham.
I en landsby får den unge franskmannen høre om skjønnheten Maram, som ble solgt som slave, men greide å flykte. Adanson legger ut på en strabasiøs ekspedisjon, dels for å studere naturen, dels for å spore opp Maram. Men planene han legger for henne viser seg å være bristefulle av illusjoner.
Fransk-senegalesiske David Diop mottok i 2021 den internasjonale Booker-prisen for Om natten er alt blod svart. Hans nye roman Slaveporten er en hjerteskjærende fortelling som får leseren til både å forstå og å føle at det å være svart på 1700-tallet må ha vært en av farligste formene for eksistens i menneskets historie.
September:
Lesestabel september 23, Romaner som har ventet
Januar:
Bøker lest Januar 23, tema utgitt 2021, 12 bøker, herav 3 krim
Februar:
Bøker lest februar 23, tema norske forfattere, 14 lest, herav tre krim
Mars:
Bøker lest mars 2023, tema nordisk, 10, 7 bøker lest, herav 3 krim
April:
Bøker lest april 23, 10 leste, pluss to halvleste, herav 2 krim
Mai:
Bøker lest mai 2023, 16,3 bøker lest, mest krim
Juni:
Bøker lest juni 2023, 16 bøker
Juli:
Bøker lest juli 23, tema pocketsommer, 14 bøker lest
August:
Bøker lest september 23, tema bøker i serie,12 bøker (August)
2022:
Mine 10 favorittromaner i 2022
De 6 beste krim/spenningsbøker 2022
Kjært barn har mange navn, historisk drama, feelgooddrama, drama, her er de jeg har lest i 2022
Bokåret 2022, Arrangementer, og 50 titler jeg har likt godt.
Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:
http://Www.Facebook.com/Lillasjel
Insta:
#marianntokle
Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.
Bokinspirasjon for alle.
https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=sh