Anette Moe, Tause ofre

Anette Moe, Tause ofre

Leseeksemplar fra Liv forlag, Forlagshuset Vestfold

 

Anette Moe ønsker å fortelle historier om hva som kan foregå i hjemmene våre. Hvordan vi mennesker formes ut fra hva vi opplever og vokser opp med.

Vi får derfor følge flere familier. Alenemoren med en 5 årig datter, der mor er litt for glad i alkohol og barnevernet må gripe inn. Vaktmesteren som bor sammen med sin krevende mor. Karen som har bodd i huset, men bor nå på sykehjem. Den pakistanske familien med mor, far og en rebelsk tenåringsdatter.

Har de noe felles? Journalisten Fredrikke flytter inn i en leilighet og etterhvert begynner hun å grave i en gammel historie om en liten pike som forsvant.

Det er mye bra i denne boken og vi blir trukket inn i dramaene som foregår i de ulike familiene.

Likevel ble jeg ikke helt betatt. Det ble litt gjentagende oppramsing for meg. Jeg kunne ønsket meg at forsvinningssaken kom litt tidligere og fikk litt mer plass og kanskje litt mindre hverdagsdrama, men det er min smak.

Jeg tror veldig mange vil like godt Tause ofre og problemstillingene er dessverre veldig aktuelle.

 

Mai
Jeg har også startet en bokgruppe på fb der det er åpent for alle å inspirere, lesere, forfattere og forlag.
https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

 

 

 

Det sies at de fleste ulykker skjer i hjemmet. Hva foregår egentlig bak tildekte vinduer og lukkede dører i ditt eget nabolag? Hvilke hemmeligheter skjuler menneskene som bor så tett innpå deg? Fredrikke Sandøy er en journalist som higer etter forandringer i livet sitt. I håp om mer frihet, flytter hun fra barndomshjemmet sitt i Søgne til en bygård i Kristiansand sentrum. Men kanskje er ikke dette en god løsning likevel? Det er vanskelig å stifte nye bekjentskap og Fredrikkes nye naboer er svært tilbakeholdne. Skjuler de noe? Journalisten i henne vekkes, og det resulterer i at en trist historie til slutt rulles opp. Fredrikke blir stående ansikt til ansikt med sannheten.

 

Nå skal jeg lese Simon Sebag Monetefiore, Rød himmel

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg