Kate Elizabeth Russell, Min mørke Vanessa

Kate Elizabeth Russell, Min mørke Vanessa.

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Min mørke Vanessa tegner til å bli årets mest omtalte roman. Den handler om hvordan en lærer kynisk utnytter en elev seksuelt ved å forlede henne til å tro at hun er elsket. Han viser tydelig hvordan en psykopat jobber for å unnskylde seg selv og legge skylden på den andre parten, som i dette tilfellet er fortsatt et barn.

Når jeg leser boken tenker jeg på dette behovet for å bli elsket. Hvordan vil de kommende generasjoner bli påvirket av den seksuelle frigjortheten som er nå for tiden,  når kjærlighet har liten betydning for hvem du er sammen med. Mister vi noe skal tro?

Jeg synes boken er bra skrevet for det meste, men starten ble veldig kjedelig for meg. Jeg måtte 150 sider inn i historien før jeg følte at jeg var med. Det ble veldig mye dilldall i starten som kunne vært skåret ned. Det var like før jeg ga den opp, men siden omtalene hadde vært så fantastisk, fortsatte jeg og det var bra.

Et viktig tema, bra belyst om hvordan kynisk utnyttelse av en umoden person, kan ødelegge dennes liv.

Sitat:

Jeg kan ikke miste det jeg har holdt fast ved så lenge. Skjønner du ? Ansiktet snurper seg sammen av smerten ved å presse det ut. Jeg bare trenger så veldig at det er en kjærlighetshistorie. Ikke sant? Jeg trenger så veldig at det er det.

Sitat:

Menn som det der har evnen til å velge ut de rette, vet du , sier han. De er ekte rovdyr. De har evnen til å granske flokken og velge de svake

 

Jeg slutter meg derfor til de andre omtalene jeg har sett. Min mørke Vanessa bør leses av alle, særlig som skolepensum.

 

Mai

 

 

2000: Vanessa Vye er 15, hun er smart, ambisiøs, sårbar og lengter etter å bli voksen. På skolen møter hun den 42 år gamle karismatiske engelsklæreren Jacob Strane. Vanessa føler seg sett.

2017: Vanessa kontaktes av en annen av Stranes tidligere studenter, som har anmeldt ham for seksuelle overgrep og vil ha hennes støtte. Vanessa står overfor et umulig dilemma: Skal hun tie stille og holde fast ved troen på at det hun og Jacob hadde sammen, var noe vakkert? Eller er det slik at hun var et offer, blant mange andre ofre, for mannen hun elsket og aldri har klart å glemme?

Minner og traumer møtes mens Vanessa tenker tilbake på den voldsomme spenningen hun opplevde da kroppen hennes ble sett og tatt i bruk for første gang. Var det ikke ekte kjærlighet allikevel?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg