Hanne Eik, Den gylne tigeren

Hanne Eik, Den gylne tigeren

Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

 

Den gylne tigeren er en fin leseopplevelse. Ligner litt på Kunsten å følge hjertet av Sendker.

Jeg tror dette er en roman som veldig mange vil like veldig godt og som nok blir solgt til mange land. Det lukter verdenssensasjon av den, for den er så annerledes, men likevel nær og fin og til ettertanke.

Det meste av handlingen er lagt til et Temiar, et ekte stammesamfunn i regnskogen i Malysia der Eik har besøkt urbefolkningen for å drive research til romanen. Hun skriver at hun har forsøkt etter beste evne å beskrive deres levemåte, tradisjoner og synspunkter på en nøyaktig måte og i tillegg brukt litt fri fantasi der kunnskap har kommet til kort, da det er en roman.

For meg som er setningssamler, var det mye fint å legge til samlingen min.

 

Sitat:

Hvorfor gjemmer du deg og springer fra alt du synes er vanskelig? Er det ikke på tide at du begynner å møte utfordringene? På et eller annet tidspunkt vil de uansett innhente deg. Jo lenger tid du bruker på å løpe fra det som er vanskelig, jo mer utmattet vil du bli, og jo mindre vil du være i stand til å takle situasjonen du du til slutt må håndtere den.

 

Sitat:

Når man gir slipp på forventningene, gir slipp på ønsker om at livet skal gå en spesifikk vei, finner livet selv den beste ve. Akkurat slik elven finner sin vei gjennom et landskap.

 

 

Eksotisk underholdningsroman om å møte det man frykter.
Singapore, 2014. I lang tid har Julie strevd for å holde fasaden, men ryktene om ektemannens sidesprang sprer seg stadig i omgangskretsen, og til slutt klarer hun ikke finne mening i alt som skjer. Hun blir reddet – av den minst sannsynlige redningsmann – og havner så langt unna sin vante verden hun kunne komme. Hvordan skal hun klare å finne tilbake til den hun er, i en dampende jungel full av truende dyr og ukjente mennesker?
Den gylne tigeren er en bok om å finne sin plass i en verden man ikke forstår. Om rikdommen i ulike kulturer og om magien i det mellommenneskelige. Det er en bok om kjærlighet. Og ikke minst: om en gyllen tiger.
 
Hanne Eik (f. 1980) er utdannet biolog og har bodd 3 år i Singapore. Hun er fra Stavanger, men bor nå i Molde med ektemannen og deres fem barn. Den gylne tigeren er hennes første roman.
Mai
Da er jeg klar for den første krimboken og et nytt bekjentskap, Robert Dugoni.
Robert Dugoni, Lysningen
Leseeksemplar fra Gursli Berg forlag

 

 

2 kommentarer
  1. Hei, den boka må jeg lese😊 så nettopp «Eat, pray, love» for tredje gang i kveld også dukket denne boka opp her! Må jo være meningen at det er en bok jeg skal lese. Kanskje fin sommerferie lesing☺️ Takk for at du deler!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg