Kjell Erling Bardal, Portåpneren

Kjell Erling Bardal, Portåpneren

Leseeksemplar fra Fair forlag

 

Jeg trodde Portåpneren var en krim, men det er mer en roman med litt kriminelt innslag. Her er det religiøs sekt, en rømt blodtørstig varan, en filminnspilling, en mann som nok tar litt av spirituelt og ikke er helt på jorden, utenomekteskapelig romanser, med mere, ja her er det mye.

For meg blir det faktisk for mye. For meg ville boken vært mye bedre hvis det handlet om Portåpneren, som jo er bokens tittel og et ganske så bra plott. Hadde Bardal rendyrket den ideen, kunne dette vært en spennende krimbok for meg.

Men det skal sies at det rulles seksere i fleng, så min mening er ganske urelevant her da veldig mange omtalere har trykket romanen til sitt bryst.

Den vant også første omgangen i Ulestkonkurransen til Bookis, så det er mange som liker Portåpneren svært godt. Der er det nå snart avduking av neste vinner og nye nominerte står for tur til å plukkes ut.

 

Mai

 

 

”Portåpneren”

er den frittstående oppfølgeren til Kjell Erling Bardals debutroman ”Et blått sjal av bly” som høstet mye ros da den ble utgitt i 2014. Denne gangen kommer det et helt filmteam til Helgeland og skal lage spillefilm av nettopp denne debutromanen. Det setter sine spor i lokalsamfunnet. Parallelt med dette dukker det opp en karismatisk og religiøs person som danner sin egen menighet kun bestående av seg selv og kvinner. Hvorfor denne karismatiske lederen dukker opp på akkurat Helgeland, har sine grunner.

https://www.fairforlag.no/alle-boker/46-portapneren

 

Kjell Erling Bardal, født 1951 i Alstahaug i Nordland, debuterte som skjønnlitterær forfatter i en alder av 63 år. Nå fire år senere kommer han med ”Portåpneren” som er en frittstående oppfølger. Han begynte tidlig å interessere seg for litteratur, men etter en aktiv skriveperiode i ung alder, ble litteraturen ofret for en yrkesmessig karriere. Nå har han løsrevet seg fra byråkratiet og funnet tilbake til det han brenner for.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg