Ovnsbakte Amadinepoteter med pølser og makaronistuing

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Vanlig tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Jeg er glad i å lage mat og leser gjerne kokebøker

MEN jeg bruker sjelden oppskrifter

Jeg bruker  oppskrifter til inspirasjon, Ihvert fall når det gjelder middagsmat

Til bakverk og dessert er man mer avhengig av oppskrifter

Når jeg skriver om mat blir det derfor ikke bestandig korrekt mengde

Jeg vil gjerne oppfordre og inspirere til å lage mat etter inspirasjon og hjerte

Ikke bare være avhengig av oppskrifter

Prøv dere fram og lær

Til alle dere unge som ikke har lagd så mye mat før

Hiv dere uti det, ikke vær redde for å prøve

Det er kjempegøy og om det ikke blir perfekt første gangen så lærer dere etter hvert

Den som aldri har gjort feil, har ikke gjort noe i det hele tatt

La hjemmelagd mat bli like enkelt å lage som en ferdig rett

Det tar ikke så lang tid og er ikke mer vanskelig enn man vil ha det til

Men smaker mye bedre, har mye mer næringsstoffer og man vet hva som er i den

Når det er dere selv som lager maten kan dere jo ha i det dere liker:)

Gjør det enklest mulig

Jeg likte veldig godt programmene Hellstrøm rydder opp hjemme

Han viste oss hvordan man kan lage gode retter enkelt og raskt

Go for it:)

 

Ovnsbakte Amadinepoteter med pølser og makaronistuing

40 min inkl tilberedning

Ingredienser: Poteter i form: Poteter, grønnsaker etter eget ønske, olje, sitron, salt og pepper

Makaronistuing: Makaroni, smør, mel og fløte/melk,hønsebuljong

Pølser eller annet

 

Jeg er veldig glad i de franske Amadine potetene

De kan spises med skallet på(er helt rene og smaker ikke jord)

De kan kokes, bakes, stekes, dvs hva du vil på kort tid og man slipper bruke tid å skrelle dem

Denne gangen skal jeg steke dem i båter

Du kan ha oppi det du selv liker av grønnsaker

alle typer løk, tomater både ferske og tørkede, hvitløk, chili,paprika, søtpotet, ja nesten hva det måtte være

 I dag fant jeg en pakke wienerpølser i fryseren så da bruker vi det og så har jeg lyst på makaronistuing til

Sett på ovnen,180-200 grader så ordner du potetene mens ovnen blir varm

Jeg bruker det jeg har i kjøleskapet og i dag er det en rødløk, en halv søtpotet, en kvart paprika, hvitløk og noen jalapenos

Jeg kutter disse i biter og kaster opp i en ovnsbakt form

Clas Olson selger noen bakepapir i silikon som er innmari fin å bruke, de brukes igjen og igjen og da slipper du fastbrent mat i formen

Lett å rengjøre både bakepapir og form etterpå

Potetene deles i poter og has i formen

Et av mine hemmelige knep er flytende sitron i flasker, det bruker jeg nesten i alle retter

Ikke mye, bare en liten dash,men det fremhever smakene i mat

Poteten i formen sammen med grønnsakene, olivenolje, litt sitron, salt og pepper

inn i ovnen 25-30 min, du kjenner bare på en potetbit om den er ferdig

Mens potetene står i ovnen lager du makaronistuing hvis du ønsker det

Kok makaroni etter anvisning på pakken, smelt en klump smør, rør inn ca 2-3 ss smør og rør det jevnt

spe med vann og en skvett fløte, eller ha i melk

Jeg liker best å bruke de “ekte varene” så jeg bruker heller litt fløte blandet med vann istedenfor melk, for jeg synes smaken blir bedre

I og med at mengden fløte jeg bruker blir  mye mindre, enn  om jeg bruker melk, blir det ikke mer kalorier eller fett

Spe med litt væske i gangen og rør det glatt hver gang så blir sausen uten klumper

Så snart det er glatt sper du med litt mer væske til passe litt tykk saus

Så har jeg et hemmelig knep til og det heter Hønsebuljong

Ha i en terning med hønsebuljong og det er alt du trenger av krydder

Den er salt så du trenger ikke ekstra salt i

Kokes ca 5 min så man koker ut melsmaken

Denne sausen kan man bruke som grunnlag for en masse ting, ha i ost og ha den på pasta

Rør inn tomatpure og spe den tynnere og det blir tomatsuppe

Kok blomkål og spe med blomkålkraft så blir det blomkålsuppe

Masse muligheter og innmari raskt

Surr litt pølser i panna eller hiv dem med i ovnen sammen med potetene siste 10 minuttene

Du kan bruke hva du har til disse potetene,

karbonader, kjøttdeilg, koteletter,,strimlet kjøtt, rester av steik, baon osv


t

Da er det bare å gafle innpå:)

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20265718)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg