/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Vanlig tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
Jeg er glad i å lage mat og leser gjerne kokebøker
MEN jeg bruker sjelden oppskrifter
Jeg bruker oppskrifter til inspirasjon, Ihvert fall når det gjelder middagsmat
Til bakverk og dessert er man mer avhengig av oppskrifter
Når jeg skriver om mat blir det derfor ikke bestandig korrekt mengde
Jeg vil gjerne oppfordre og inspirere til å lage mat etter inspirasjon og hjerte
Ikke bare være avhengig av oppskrifter
Prøv dere fram og lær
Til alle dere unge som ikke har lagd så mye mat før
Hiv dere uti det, ikke vær redde for å prøve
Det er kjempegøy og om det ikke blir perfekt første gangen så lærer dere etter hvert
Den som aldri har gjort feil, har ikke gjort noe i det hele tatt
La hjemmelagd mat bli like enkelt å lage som en ferdig rett
Det tar ikke så lang tid og er ikke mer vanskelig enn man vil ha det til
Men smaker mye bedre, har mye mer næringsstoffer og man vet hva som er i den
Når det er dere selv som lager maten kan dere jo ha i det dere liker:)
Gjør det enklest mulig
Jeg likte veldig godt programmene Hellstrøm rydder opp hjemme
Han viste oss hvordan man kan lage gode retter enkelt og raskt
Go for it:)
Ovnsbakte Amadinepoteter med pølser og makaronistuing
40 min inkl tilberedning
Ingredienser: Poteter i form: Poteter, grønnsaker etter eget ønske, olje, sitron, salt og pepper
Makaronistuing: Makaroni, smør, mel og fløte/melk,hønsebuljong
Pølser eller annet
Jeg er veldig glad i de franske Amadine potetene
De kan spises med skallet på(er helt rene og smaker ikke jord)
De kan kokes, bakes, stekes, dvs hva du vil på kort tid og man slipper bruke tid å skrelle dem
Denne gangen skal jeg steke dem i båter
Du kan ha oppi det du selv liker av grønnsaker
alle typer løk, tomater både ferske og tørkede, hvitløk, chili,paprika, søtpotet, ja nesten hva det måtte være
I dag fant jeg en pakke wienerpølser i fryseren så da bruker vi det og så har jeg lyst på makaronistuing til
Sett på ovnen,180-200 grader så ordner du potetene mens ovnen blir varm
Jeg bruker det jeg har i kjøleskapet og i dag er det en rødløk, en halv søtpotet, en kvart paprika, hvitløk og noen jalapenos
Jeg kutter disse i biter og kaster opp i en ovnsbakt form
Clas Olson selger noen bakepapir i silikon som er innmari fin å bruke, de brukes igjen og igjen og da slipper du fastbrent mat i formen
Lett å rengjøre både bakepapir og form etterpå
Potetene deles i poter og has i formen
Et av mine hemmelige knep er flytende sitron i flasker, det bruker jeg nesten i alle retter
Ikke mye, bare en liten dash,men det fremhever smakene i mat
Poteten i formen sammen med grønnsakene, olivenolje, litt sitron, salt og pepper
inn i ovnen 25-30 min, du kjenner bare på en potetbit om den er ferdig
Mens potetene står i ovnen lager du makaronistuing hvis du ønsker det
Kok makaroni etter anvisning på pakken, smelt en klump smør, rør inn ca 2-3 ss smør og rør det jevnt
spe med vann og en skvett fløte, eller ha i melk
Jeg liker best å bruke de “ekte varene” så jeg bruker heller litt fløte blandet med vann istedenfor melk, for jeg synes smaken blir bedre
I og med at mengden fløte jeg bruker blir mye mindre, enn om jeg bruker melk, blir det ikke mer kalorier eller fett
Spe med litt væske i gangen og rør det glatt hver gang så blir sausen uten klumper
Så snart det er glatt sper du med litt mer væske til passe litt tykk saus
Så har jeg et hemmelig knep til og det heter Hønsebuljong
Ha i en terning med hønsebuljong og det er alt du trenger av krydder
Den er salt så du trenger ikke ekstra salt i
Kokes ca 5 min så man koker ut melsmaken
Denne sausen kan man bruke som grunnlag for en masse ting, ha i ost og ha den på pasta
Rør inn tomatpure og spe den tynnere og det blir tomatsuppe
Kok blomkål og spe med blomkålkraft så blir det blomkålsuppe
Masse muligheter og innmari raskt
Surr litt pølser i panna eller hiv dem med i ovnen sammen med potetene siste 10 minuttene
Du kan bruke hva du har til disse potetene,
karbonader, kjøttdeilg, koteletter,,strimlet kjøtt, rester av steik, baon osv
t
Da er det bare å gafle innpå:)
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20265718)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>