I dag er vi kriminell:)

Jeg er glad i å lese og en av mine nyoppdagede krimfavoritter er:

Jussi Adler-Olsen

I dag gis bøkene ut i flere forskjellige formater så de er tilgjengjelig for flere.

Har du problemer med å lese eller ikke har tid, kan man få lydbøker som man kan høre på i bilen, mp3 spilleren ,når det måtte passe en.

Jeg kjøper de fleste av mine bøker for jeg er ikke så forsiktig med dem, så jeg liker ikke å låne.

Jeg kjøper veldig sjelden bøker til full pris, men venter til et år etter at de er gitt ut, for da kommer de som regel på salg.

Jeg kjøper og masse pocketbøker.

Alle bøker i dag kommer i pocketformat en stund etter at de er gitt ut innbundet

Jeg betaler mellom 80 og 150 kroner pr bok. Ny pris er ca 300 kroner innbundet.

For de som ikke vil kjøpe er jo biblioteket en flott mulighet.

På biblioteket kan du og låne lydbøker.

Jeg anbefaler alle å lese, det er den morsomste og mest lærerike hobby du kan ha:)

Jussi Adler-Olsen sine bøker er så spennende at du vil bare ha mer og mer


Alfabethuset - Jussi Adler-Olsen Kirsti Øvergaard

Denne er den første han har skrevet og handler ikke om etterforskeren Carl Mørck og avdeling  Q som de neste bøkene hans gjør.

Jeg har ikke lest den enda, men den venter i bokhyllen

Det er andre verdenskrig, og de to engelske jagerpilotene James og Bryan blir under et oppdrag skutt ned over Tyskland. I flukten fra tyske forfølgere hopper de på et tog og tar plassen til to soldater på vei hjem fra Østfronten med granatsjokk. De havner på Alfabet-huset, et militært psykiatrisk sykehus, hvor de må simulere sinnssyke for å overleve. Fluktplanene blir vanskelige å gjennomføre fordi de er sløvet ned av medikamenter og i tillegg deler sykesal med noen med skumle hensikter…

 

Carl Mørcks skakke, mørke univers
Etterforsker Carl Mørck forsøker stadig å nyte sin noe tilbaketrukne stilling nede i kjelleren i politihuset i København. Her nede forsøker han å glemme sjongleringen mellom sin krevende ekshustru, den skadeskutte tidligere makkeren Hardy, som han nå har omsorg for – og, ikke minst, sin egen rolle i dramaet som utspant seg da Hardy ble skutt. Omgitt av sin personlige assistent Assad, med høyst tvilsom irakisk bakgrunn, og av sekretæren Rose, som heller ikke er helt i vater, tilbringer Carl dagene mellom gamle saksmapper, og prøver å la være å finne en som de bør se nærmere på. Til tross for det beroligende mørket og stillheten nede i kjelleren har virkeligheten det med å trenge seg på – og det gjør den også

 

Den første jeg leste av han var Kvinnen i buret

Kvinnen i buret - Jussi Adler-Olsen Erik Krogstad

Den unge folketingspolitikeren Merete Lynggaard er forsvunnet. Politiet setter i gang en etterforskning – men uten resultat. Først da kriminalinspektøren Carl Mørck får ansvar for Avdeling Q, politiets nye avdeling for uløste saker av særlig grov karakter, skjer et gjennombrudd i etterforskningen. Dette er første bok om Avdeling Q.

Jeg liker hans måte å skrive på veldig godt for i tillegg til at det er spennende har han en litt morsom vinkling på persongalleriet som jobber i avdeling Q og jeg ser dem for meg når jeg leser, riktig fornøyelig:)

 

Fasandreperne - Jussi Adler-Olsen Kirsti Øvergaard

I 1987 blir et søskenpar myrdet. Etterforskningen peker mot en gruppe kostskoleelever, men saken henlegges inntil en av de mistenkte tilstår ni år senere. Kriminalinspektør Carl Mørck begynner å grave i materialet og oppdager at noe er galt. Dette er andre bok om Avdeling Q.

 

Flaskepost fra P - Jussi Adler-Olsen Erik Johannes Krogstad

Jussi Adler-Olsen tok Europa med storm med sin første roman. I Flaskepost fra P følger vi den litt skakkjørte avdelingen for gamle uoppklarte saker, Avdeling Q, i København. Både den hardtslående sekretæren Rose og assistenten Assad har stadig overraskelser å by på. Sammen med grinebiteren og avdelingslederen Carl Mørck utgjør de et av de underligste og mest underholdende etterforskningslagene i nordisk krim.

Carl Mørck i åpent lende
Etter beste evne turnerer Carl Mørck en mer enn gjennomsnittlig gæren ekskone, tenåringssønnen Jesper og den hardt skadde kollegaen Hardy, som har flyttet inn hos Mørck. I Flaskepost fra P er det nesten så man kan ane konturene av en småtilfreds mann under alle de sure faktene. Det er lett å skjønne hvorfor jobben er et fristed for Carl Mørck, og det er ikke til å undres over at han nyter tilværelsen nede i kjelleren hos Avdeling Q, godt skjermet fra verden og alle dens urimelige krav og betingelser. Av og til trenger den seg riktignok på, som når arbeidstilsynet stenger kjelleren fordi det blir funnet asbest på noen rør.

Skremt ut i åpent lende oppsøker Mørck en kollega oppe i etasjene. I vindusposten på kontoret hans finner Mørck en flaskepost. Flasken har stått der i et par år, men ingen har sjekket hva som egentlig er i den. Plutselig trenger ikke Carl lenger å lure på hvilken mappe han skal begynne med, for flaskeposten har endelig nådd en leser.

Journal 64 - Jussi Adler-Olsen Erik Johannes Krogstad

I Journal 64 henter Adler-Olsen fram et annet svart kapittel i moderne dansk historie. Så sent som på sekstitallet ble kvinner som ble ansett som «upassende» deportert til øya Sprogø. Der ble de internert i en fengselsliknende institusjon, utsatt for grove overgrep og gjerne sterilisert, for å forhindre at dårlige gener skulle spre seg. Men hva om en av disse kvinnene klarte å komme seg vekk fra øya? Man kan lett forestille seg at det ville ha vært mye å hevne…

Hevneren
Unge Nete Hermansen vokste opp i et hjem ingen ville misunt henne, og ble tidlig sendt ut i tjeneste for å klare seg selv. Nederst på samfunnets rangstige, og uten noen til å passe på seg, gikk det som det måtte gå. Nete ble gravid, og med det ble hun også ansett som upassende, og veien til Sprogø ble kort. Men utrolig nok klarte Nete å unnslippe – trodde hun, i hvert fall. Den dagen fortiden innhenter henne, blir også starten på en av Avdeling Qs mest kompliserte saker. Hva skjuler seg i Netes fortid? Og hvor ble det av menneskene omkring henne? Flere av dem blir sporløst borte. Hvem sto bak forsvinningene? Netes sak skal vise seg å handle om mer enn grove overgrep. En kaldblodig morder er igjen på banen, og samtidig som den 23 år gamle saken gjenåpnes, befinner Carl Mørck seg i en svært vanskelig situasjon i forbindelse med en drapssak som involverer ham personlig. Har du fremdeles ikke stiftet bekjentskap med Carl Mørck og resten av Avdeling Q, så er det på tide å la seg oppsluke av Jussi Adler-Olsens univers av mørk humor og ladet spenning. God lesning!

Informasjon er hentet fra Bokklubben sine sider

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20179110)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20191980)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg