Sammendrag ferietur Celebrity Silhouette, Karibien, nov 22

Ferie er merkelige greier.

De første dagene ombord, syntes vi at vi hadde vært der i evigheter.

På slutten, forsvinner dagene på et vis.

Og når man er hjemme igjen, er det som om man ikke har vært borte.

Det er så merkelig.

Men hjemme er vi.

Gubben fyrer i ovnen, men like kaldt er det.

Jeg stod opp klokka 9, men går ut fra at jeg blir raskt trøtt igjen, for Miamitid er da 3 på natta.

 

Vi kom til Miami, der de bygde veier i luften. Lang kø i immigration som vanlig. Men når vi først kom til luken, tok han bilde og spurte om vi skulle på ferie og det var det hele. Nå har de også begynt med bildegjenkjenning, når du skal ombord på flyet. De sa det var helt nytt. Ved den kontrollposten vi gikk gjennom, var det pass. Men nå legger vi bare passet til lesing, uten at noen kontrollerer.

Flyplasser er stressende. Lange korridorer, masse mennesker og man må følge med på skilting og ikke alt er like lett for oss godt voksne. Men sikkert bra for hjernen å bli holdt litt på tåhev.

Cruise bestiller jeg hos Tove i

https://www.cruise-travel.no/

 

Dagen etter tok vi taxi til cruisehavna, der Celebrity Silhouette ventet. Utsikten fra balkongen, var denne. Vi sa at vi må reise dagen før, hver gang, for det er så deilig å kunne stå opp, ha god tid og så dra tidlig ombord.

 

Vi pakket ut og var klar for tur. Neste gang må jeg begrense antall bøker. Etter at vi fikk internett å bruke ombord og jeg bruker mye tid på insta og blogg, blir det mye mindre lest. Pluss at nå ligger vi ikke på solseng lenger. Vi sitter i stol og da er det altfor lett å finne iPaden og surre bort tiden der. Jeg gadd ikke en gang å skrive omtaler, så det må jeg i gang med nå.

Vi forlater South beach i Miami.

Solen går ned og vi skal ha en dag i sjøen, på vei til Puerto Plata.Sjødager er deilige. Ved svømmebassenget de dagene er det full rulle, men der er ikke vi. De fleste liker jo å solbade, vi sitter i skyggen.

 

Dag 2, sjødag

Vi fant oss raskt en favorittplass. Dit flyttet vi stoler og bord og unngikk både sol og regnbyger. Regnbyger var det nemlig ofte. Da ble alle putene på stolene på dekk klissvåte så der kunne man jo ikke sitte. De tørket rimelig fort igjen, men vi hadde vårt eget lille hjørne.

Celebrity Silhuette, dag 2, fra Miami til Puerto Plata, nov 22

 

 


Dag 3, Puerta Plata.

Her dro vi på kaffetur. Det var en fantastisk, fin opplevelse.

Celebrity Silhuette, dag 3, Puerto Plata, nov 22

Vi lærte mye om kaffeplanter og behandlingen av kaffebønnene.

 

 


 

Dag 4, San Juan, Puerto Rico.

Celebrity Silhouette, dag 4, San Juan, Puerto Rico, nov 22

Her koste vi oss. Vi likte denne  byen  og moret oss med å lage oss en liten Hawai 5.0 episode med vitnebeskyttelse og rettssak, siden vi gikk forbi høyesterett og det var fullt opp med politi og dresskledde menn. Koselig i gamlebyen. Hit kommer vi gjerne tilbake. Det er ikke så mye vi får sett, for vi orker ikke å gå rundt hele dagen. Det blir en rusletur, en eller to pitstop, før vi vender nesen “hjem” igjen.

 


Gubben som er allergisk mot blomster og hage etter traumatiske barndomstvangslukingsopplevelser, så ut til å trives der han først fikk plantet kaffeplanter på Puerto Plata og nå studert trær og blomster på St. Croix.


Dag 5, St.Croix, De amerikanske Jomfruøyene 

Celebrity Silhuette, dag 5, St. Croix, nov 22

Her dro vi igjen på tur. Først til den botaniske hagen, før vi dro til Captain Morgan, for å smake rom.

Celebrity Silhuette, dag 6, St.John, Antigua, nov 22

 

Dag 6. St. John, Antigua

Dette var en typisk karibisk havn. Noen butikker og kafeer bygd opp i havneområdet, for turistenes skyld. De lever jo mye av turisme på disse øyene.

 

 

Dag 7, Basseterre, St. kitts and Newis

Celebrity Silhuette, dag 7, Basseterre, St. kitts and Newis,nov 22

Forrige gang vi var her, var vi på den fineste utflukten vi noengang har hatt, tror jeg.

Celebrity Silhouette, Basseterre, St. Kitts and Nevis, dag 10, 10.des 2019

En åpen togtur rundt øya. Den kan jeg godt ta en gang til.

Nå gikk vi bare rundt og kikket litt og hadde pitstop med lokalt øl, Carib.

Her er det også en slik turistby, litt større enn St. John. Man må ofte på utflukt i disse havnene, hvis man vil se hvordan de har det. I havnene er det ofte lite annet enn noen turistbutikker og kafeer.

Dag 8, Philipsburg, St.Maarten

Celebrity Silhuette, dag 7, Philipsburg, St. Maarten. nov 22

Her skulle vi egentlig tatt oss en tur inn til byen dere ser der borte, men denne dagen var veldig spesiell for oss. Vi gikk nemlig og trippet og ventet på beskjed hjemmefra og vi var for rastløs til å dra noe sted. Vi hadde ikke internett i land heller.

 

14. november, kom nemlig denne lille prinsessen til verden, vårt fjerde barnebarn. Å være langt borte og gå å vente, ja, det er nervepirrende. Det første bildet av lille Ella, kom i det jeg gikk landgangen ombord på Silhouette igjen. Endelig var ventetiden over. Velkommen til verden, lille venn.

 

 


Dag 9 og 10.

Celebrity Silhuette, dag 10, til sjøs, nov 22

Ja, det kan jo gå litt i surr for en bestemor, så dag 7 kom to ganger og dag 9, er borte. Det var et par dager jeg ikke orket å blogge.

Vi slappet av, koste oss med god mat og drikke, teater, godt selskap og opplevelser.

Første cruise, 10 dager er over og vi er tilbake i Miami, klar for 4 dager til.

Vi måtte vente til alle var gått i land. Da ble alle som skulle tilbake ombord, ført i samlet flokk i land, gjennom immigrasjon, der vi kun måtte ha bildegjenkjenning, før vi fikk gå ombord igjen. Litt venting, men ellers greit. Vi ble bedt om å ha med alle papirer og pass, men vi trengte ingenting.

 

Vi forlater Miami på nytt.

 

 

Første dagen er vi igjen i sjøen. Vi spiser sushi, går på offisersparty og nyter livet.

Celebrity Silhuette, dag 11, Miami, nov 22

Celebrity Silhouette, dag 12, Fra Miami til Key West, nov 22

 


Dag 13. Key West

Celebrity Silhouette, dag 13, Key West, nov 22

Tur til Key West, fra Miami, juli 2019

Key West var gøy. Hit kommer jeg gjerne igjen. Vi gikk lang tur.

 


Dag 14. Nassau, Bahamas

Bahamas så nydelig ut, men i havnen var det kaos. De bygger velkomstsenter der, sikkert noe lignende som i andre havner. Det var 4 skip til Kai, dvs ca 10000 besøkende, pluss alle andre turister. Det krydde av selgere som tilbydde sine varer overalt, noe som er forståelig for de trenger inntekt, men slitsomt for oss trege nordboere. Jeg sa derfor at her blir jeg ikke værende, men gubben insisterte på at ei lokal øl, måtte han ha. Jeg sa at da må det være en uterestaurant. Jeg går ikke inn på en bar med et helvetes bråk på alle kanter og til slutt fant vi en stor bar med bord ute. Gubben fikk øl og så dro jeg han med meg hjem eller kanskje var det omvendt, han som dro meg. Jeg ble ihvertfall helt utslitt, så den kvelden knekte jeg nesten sammen når de startet Abba song along, med et grusomt lydnivå ved favorittplassen min i femte, Al Bacio, kaffebaren. Jeg likte godt å sitte der, ved kanten, for da ser man tre etasjer ned, masse folk som passerer og som regel fin musikk. Jeg sovnet med klærne på, i nitiden, var så sliten. Neste gang jeg kommer til Bahamas, blir det utflukt.

Så var reisen over og den lange hjemreisen startet.

Heldigvis gikk alt superfint. Flyet gikk 6 pm, etter litt forsinkelse pga et grusomt regnvær i Miami. Likevel landet vi til riktig tid i Frankfurt. Flytid 8. timer 40 min. Sov mye, gikk fint. Ventet 3 timer i Frankfurt, så Oslo og så kjøre hjem, på stort sett fine veier, bare litt glatt noen få steder.

Nå går vi her og hutrer og fryser. Godt å være hjemme og det føles allerede som det er leeeeeeeenge siden vi var på lugar 7310.

Vi stoppet på Lillehammer og kjøpte burger og der så jeg denne lille, som jeg ikke klarte å motstå. Når vi kom hjem, sov den lille piken søtt så nå går vi her, fyrer i ovnen og venter på telefon om at hun er våken. Da fyker vi avsted på besøk.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg