Celebrity Silhuette, dag 10, til sjøs, nov 22

Vi elsker cruiselivet.

Så mange tror det er kjedelig og jeg fatter det ikke.

Det er en sydentur på luksushotell, men med det 10 doble av aktiviteter og opplevelser.

Noen sier de vil ha frihet til å gjøre det de vil, ikke være på et skip.

Vel, de fleste dager er du i land og kan gjøre hva du vil, et nytt sted hver eneste dag.

Dagene til sjøs er som de dagene du velger å være ved bassenget, ikke dra på stranden.

Øverste bildet viser appen vi har, som kan brukes til det meste, her som fjernkontroll til tv.

Eller du kan låse opp døren til lugaren.

Du finner dusinvis av aktiviteter hver dag. Danseklasser, meditasjon, trimgrupper og treningsrom, show, musikk i mange barer, foredrag, vin/brennevinssmaking, konkurranser, flere basseng og boblebad. På et sydenhotell er du heldig hvis det er trim ved bassenget og show om kvelden. Her har du det tidobbelte hele dagen igjennom.

 

Det var silent disco igjen. Denne gangen klokka 10 om kvelden, så jeg klarte å være våken. I går kveld var det singalong på plenen. Allsang av Abba-sanger. Vi stod over det, men våre kanadiske cruisevenner likte det godt.

Jeg forstår ikke helt det med silent disco. Sett på folk musikk i øret og dansegulvet er fullt.

 

Livemusikk og det er få som danser. Merkelig fenomen

Været skifter fort denne tiden. Strålende sol og plutselig kommer en byge.

 

Fruen fikk en ide om at hun kanskje skulle lære seg å like te. Etter en gang, fortsatt uforståelig til at vann med rar smak er godt. Ikke overbevist enda.

Men morsomt å prøve noe annerledes.

 

 

Vi har med et lite bibliotek men jeg leser nesten ikke. Jeg blogger, spiller på iPaden, sover og tiden bare forsvinner.

 

Vi ligger ikke på solseng, er ikke i bassenget, men vi sitter her oppe. Her flytter vi stoler og bord inn i skyggen og sitter med noe godt i glasset og slapper av.

Det er slutt på kanapeer og gratis drinker hver dag, etter Coronaen. Men i går var det offisersparty og da fikk jeg kanapeer igjen. Ikke at jeg er så opptatt av det, men igjen dette at det er gøy med det som er litt annerledes. Drikkepakke har vi, så all drikke er inkludert uansett. Og å snakke med offiserene og få de samme spørsmålene om og om igjen om vi er fornøyd, nei, det styrer vi unna.

 

I går ble en mann presentert, han er 101 år og fortsatt på cruise. Det er faktisk flere som har lugar på cruiseskip der de bor fast. De slipper å handle, har tjenere, går til dekket bord og får vasket klærne sine. Akkurat det kunne jeg nok ikke tenkt meg. Men et verdenscruise kunne vært spennende, men ikke for lenge i gangen.

 

Men vi ble sittende sammen med disse hyggelige menneskene, fra Orlando. Forundret ble jeg når de ville ta bilde av oss. Jeg er jo vant til at det er jeg som spør om slikt. Da tok jo jeg bilde også. Jeg fikk se bilde av tippoldebarnet deres også. Koselig med slike menneskemøter.

 

Vi har ikke så langt å gå i korridorer dette cruiset, men gubben prøver å dra meg med på ville veier. Sikkert bare for å trimme meg, for denne gangen er det jeg som har rett når vi lurer på veien og om vi skal foran eller bak.

Nest siste kveld er det bestandig ekstravagant på menyen, med både hummer, and, lammelår og biff wellington. Servitører bruker å ha parade denne kvelden, men det er det visst mer slutt på. Ofte er det færre folk i restauranten for flere spiser på andre restauranter. Det virker også som om de har færre ansatte, at hver kelner har flere bord å servere. De har vansker med å få ansatt og lært opp nok folk. Man kan ikke sette inn for mange nye på en gang. Det går jo utover servicen. Det ser vi denne gangen. Mange nye som gjerne står og ser ut i luften,  istedenfor å jobbe. De glemmer seg bort.

Det er også ofte lenge å vente på servering i barene, for de har færre folk.

 

Gubben har spist creme brule nesten hver kveld, en av de dessertene som er fast på menyen, har vært det i alle år vi har reist. I går overrasket vi kelneren, jeg var den som bestilte det, mens gubben bestilte baked Alaska.

 

Det er glassheiser på Silhouette. Egentlig litt morsomt og sitte og betrakte folk som fyker opp og ned med heisene. Ofte tenker ikke folk over at det er glass og vi kan se dem.

 

Debbie og Richard, fra Canada, har vi hatt mange hyggelige samtaler med.

 

 

I går fikk vi denne lille anda av dem og vi fikk høre om cruise ducks. De fortalte at mange gjemmer små ender, av ulike typer, både hjemmelagde og kjøpte, rundt om på cruiseskipene. Når du finner en, kan du ta den med deg eller gjemme den på et nytt sted. Det finnes egne grupper for cruise ducks på Facebook. Morsomt. Nå kommer vi nok til å bli mer observant fremover. Denne lille fine, vil jeg gjemme som et minne om fine menneskemøter.

 

 

 

Soloppgang igjen på havet.

 

Gubben var oppe før meg, som vanlig og fikk dette fine bildet i det solen er på vei opp.

På balkongen venter jeg på kaffe og kan bivåne at der borte er det et regnskyll.

Plenen på klippes. Det er ekte gress og planter ombord. På plenen er det både allsang, fotballkamper og kino.

Fersk bakverk. Her pizza. Alle brød og rundstykker blir bakt ombord.

 

På dette skipet har vi en hovedrestaurant, der vi kan velge om vi vil ha et fast bord, til fast tid, som vi har eller man kan velge spisetider selv. Eller man kan spise på buffeten, hvis man vil ha shortsen på. Utenom det er det cover charge på de andre restaurantene. På Edge, hvor vi var i sommer, var det 4 restauranter, pluss buffet. Dette varierer fra skip til skip, men det er slutt på at man må ha dress. Gubben har kun med kortermede skjorter..

 

De har tavler utenfor buffeten som viser hvor du finner ting. Her frokost.

Hver kveld får vi programmet for dagen etter men vi har det også på appen på telefonen. Vi har også basis internett inkludert. Wifi er stygge dyrt ombord. Å kjøpe seg opp, koster skjorta. Vi gjorde det denne gangen for å prøve, men usikker på om vi synes det var verd det.

 

Men denne vil vi ha med oss. Ser interessant ut.

 

Denne derimot, dropper vi, men sikkert gøy

 

 

I morgen kommer vi til Miami og de fleste, utenom 37, går i land. Vi skal ha 4 dager til, Bahamas og Key West. Vi må følges av skipet og så gjennom passkontroll. De kan visst være gruelig pirkete myndighetene i Miami, så de ba oss ta med alle papirer, inkludert coronapass, de som hadde det, selv om det ikke er krav om vaksinasjon noe mer. 1~1,5 time måtte vi regne med. Når vi hadde back to back på Edge i Barcelona, slapp vi gjøre noe. Vi møtte bare opp og fikk nye kort.

 

 

Nå skal vi nyte denne dagen. Enda en deilig dag på cruise.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg