Bøker lest november 2018, 7 bøker

Første bok ut var en lettlest, småfornøyelig bok, Katarina Bivald, Livet, motorsykler og andre umulige prosjekter.

En feelgood kun til avslapping.

For meg ble den nesten for avslappende, selv om den var kjempebra skrevet. Det ble ingen driv i boken som gjorde at jeg hadde vansker med å legge den fra meg. Jeg ønsker nok litt mer action tror jeg.

Men som avslapping og lett underholdning, ja da vil nok mange like den og så er det jo litt romantikk der også.

Boken var et leseeksemplar fra Gyldendal

http://lillasjel.blogg.no/1541440084_katarina_bivald_livet_motorsykler_og_andre_umulige_prosjekter.html

Bilde og tekst under bildet er hentet fra sidene til Gyldendal

Den sommeren Anette Grankvist fylte atten år, lovet hun seg selv å gjøre tre ting i livet: kjøre motorsykkel, kjøpe hus og klare seg selv. Nitten år senere har hun klart seg selv. Hun har ikke vært på date siden millenniumsskiftet, hun leier fortsatt leilighet og jobber på Mat-Extra, der pipelydene fra kassaapparatet sakte driver henne til vanvidd. Førerkort har hun fortsatt ikke, i hvert fall ikke til motorsykkel. Alt virker greit og rimelig så lenge datteren fortsatt bor hjemme. Men da Emma flytter ut, oppdager Anette at det er én ting å være alenemor med barn, en helt annen ting å være alenemor uten barn. Hun hadde ingen anelse om at livet besto av så mye tid.
Anette bestemmer seg for å gjøre noe med livet. Men snart viser det seg at frihet og eventyr er mer komplisert enn det hun hadde sett for seg.

Spenning ble det derimot når jeg leste Camilla Grebes, Husdyret. Den var vanskelig å legge fra seg. Ingen makabre detaljer for de som ikke liker det. Overaskende plott, ikke så uforutsigbar.

Det blir skrevet utallige krimbøker og Grebe klarer å skape en helt ny og annerledes historie på et vis.

Hun har så mange elementer som overasker, blant annet delen med tenåringsgutten Jake og hvordan vi får følge etterforskingen gjennom han, istedetfor vanlig etterforsking. Små detaljer som er viktige som Jakes hemmelighet og Malins historie.

En krimbok jeg anbefaler alle som liker krim og spenning.

http://lillasjel.blogg.no/1541876484_camilla_grebe_husdyret.html

Bilde og tekst under bildet, som også står bak på boken, er hentet fra Gyldendal og boken er et leseeksemplar.

Her kan du lese litt fra boken:
http://magasin.gyldendal.no/utdrag-husdyret-av-camilla-grebe/

En krim om en forferdelig forbrytelse, om menneskene som begikk ugjerningen og om de som må løse saken.

Malin er en ung kvinnelig politietterforsker, som har hele livet planlagt foran seg.

Hanne er adferdsviteren med hukommelsestap, og som frykter fremtiden.

Jake er gutten som bærer på en vond hemmelighet.

De føres sammen av et brutalt mord i en gammel steinrøys i skogen, utenfor den lille utdaterte byen Ormberg en kald vinter. Jakten på morderen blir ikke bare farlig, den forandrer også deres liv. Sannheten kommer med en høy pris.

 

Jostein Gaarder er en anerkjent norsk forfatter, men jeg har ikke lest noe av han tidligere. Nå tok jeg fatt på Akkurat passe og den var egentlig for liten, slett ikke akkurat passe, for boken var veldig bra, men veldig liten. Jeg kunne ønsket meg noen flere sider.

Han har en filosofisk måte å skrive på som jeg liker godt. Det er en tankevekkende bok der du funderer litt på hva du selv ville gjort i samme situasjon og jeg og Gaarder var enige her. Anbefales

http://lillasjel.blogg.no/1541964870_jostein_gaarder_akkurat_passe.html

 

Bilde og tekst er hentet fra Aschehoug og boken er et leseeksemplar.

På sin første studiedag kommer Albert inn i pauserommet på Universitetet i Oslo. Foran en kaffeautomat legger han merke til ei jente – Eirin. De har aldri møtt hverandre før. Likevel skvetter begge idet de får øye på hverandre. 37 år senere, i april 2009, er Eirin på en kongress for ferskvannsbiologer i Melbourne, og Albert er alene når han mottar en uhyggelig beskjed fra Marianne. Kan han leve videre med det han har fått vite? Han tar seg opp til Eventyrhuset, Eirins og Alberts ankerfeste gjennom mange år. Her gir han seg selv en tidsfrist på 24 timer til å skrive om sitt eget og Eirins liv. I løpet av dette døgnet vil han ta sitt livs viktigste avgjørelse

 

En av mine favorittforfattere er Isabel Allende. Etter vinteren ble akkurat like bra som jeg håpet på. Hun har en slik malerisk måte å skrive på som gjør at jeg ser så fine bilder av det hun skriver.

Vi får historiene til Lucia og Richard og Evelyn, når disse vikles inn i hverandres liv, midt under den verste snøstormen på Manhatten i manns minne.

Ikke bare er det svært interessant å lese deres historier, men sammen vikles de inn i en annen spennende historie sammen.

http://lillasjel.blogg.no/1542651851_isabel_allende_etter_vinteren.html

Bilde og tekst er hentet fra Gyldendal og boken er et leseeksemplar

Professor Richard Bowmaster kjører inn i bilen til den unge, ulovlige innvandreren Evelyn Ortega fra Guatemala, midt under den verste snøstormen i New York i manns minne. Det viser seg å få mer dramatiske konsekvenser enn ventet, og professoren henvender seg til sin kollega og leietaker Lucía Maraz for å be om råd. Disse tre svært forskjellige personene bringes sammen i en fortelling som beveger seg fra dagens Brooklyn til 1970-tallets Latin-Amerika og kaster Richard og Lucia inn i et forhold ingen av dem hadde kunnet se for seg.

 

Christie Watson, Godhetens språk – En sykepleiers historie

Dette var en bok jeg ikke likte. Jeg hadde nok feil forutsetninger for jeg trodde det var rørende pasienthistorier, men her får man mer enn det som er rørende, også det som er hardt og brutalt og makabert til tider, om både barn og voksne, nesten en bok til å psyke seg syk med. Terminologien var også beregnet på de som kan medisinfaget. Det var like før jeg la bort hele boken denne gangen, men de som jobber i yrket sykepleier, vil sikkert kjenne seg igjen.

http://lillasjel.blogg.no/1542742139_christie_watson_godhetens_sprk__en_sykepleiers_historie.html

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Aschehoug og boken er et leseeksemplar

Bli med meg inn på avdelingene, fra fødsel til død, forbi nyfødtintensiven og de doble dørene inn til medisinsk avdeling, løp gjennom korridorene når traume-alarmen går, forbi apoteket og personalkjøkkenet og inn på akuttavdelingen … Vi møter mange mennesker på veien: pasienter, slektninger og ansatte ¿ et persongalleri du kanskje allerede kjenner. For alle har blitt tatt vare på en eller annen gang i livet, og alle har vi tatt vare på andre. Vi er alle sykepleiere.
Vi skal utforske hele sykehuset og alt sykepleie innebærer ¿ det jeg trodde sykepleie var da jeg begynte å studere: kjemi, biologi, fysikk, farmakologi og anatomi, og det jeg nå vet er sannheten om sykepleie: filosofi, psykologi, kunst, etikk og politikk.»

 

Unni Lindell, Dronen

Nei, da sparer jeg heller det makabre til krimromanene for de kan jeg distansere meg fra, selv om det ikke er makabre beskrivelser i Dronen.

Det er mange år siden jeg har lest en av Lindells bøker. Jeg har sett de på film og det har vært spennende.

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Aschehougs sider og boken er et leseeksemplar.

 

En mann står inne i en nedlagt militærleir og sender en drone utover et mørkt skogområde. Han filmer. Klokka er 21.35, fredag den 16. juni, sytten grader og straks solefall. Grantoppene er brannfarget av de siste solstrålene, en skarp strek skiller det oransje fra det svartgrønne.
Dronen kommer til en åpen plass ved et rapsjorde. Et telt viser seg plutselig på droneskjermen. Det står akkurat der Evie Thorn ble knivdrept fem år tidligere. Og nå kommer en ny dame til syne. Har hun virkelig slått opp telt på samme sted? Sola synker ned i en bred segmentert linje og blir borte. Fuglene kvitrer ikke lenger. Mannens hjerte slår som en hammer mot brystbeinet. Han har aldri hatt kjæreste. Kvinner burde ikke telte alene, ikke i mørke skoger.

Etter en brannulykke for halvannet år siden, er politiførstebetjent Marian Dahle tilbake. Hun bor fortsatt i dragehuset på Frogner. Kjæreste har hun fått; nabokunstneren Heine. Alt er bra, men hunden hennes Birka er gammel. Cato Isaksen kobler henne på et drap som har skjedd i et telt oppe i Maridalen. Det drar Marian inn i noe hun ikke kan kontrollere. I forbindelse med saken møter hun den seksten år gamle Agnes. Marian vet ikke at hun av en helt spesiell grunn planlegger å slå opp et telt den dagen insektene svermer, nøyaktig der de to tidligere drapene har skjedd.

 

Kristin Hannah, Nattergalen. Jeg ble anbefalt å ta med denne når jeg var på ferie nå og det er jeg glad for. Det var en veldig bra bok fra andre verdenskrig. Den handler om de franske kollaboratører under andre verdenskrig. Nattergalen er dekknavnet til kvinnen som hjalp engelske soldater ut av Frankrike, etter at de har måtte lande i fallskjerm etter at flyet deres ble skutt ned. Det handler også om hvordan de jobbet for å redde jødiske barn.

https://lillasjel.blogg.no/1543437631_kristin_hannah_nattergalen.html

Bilde og tekst er hentet fra Cappelen Damm sine sider. Boken har jeg kjøpt selv.

Søstrene Vianne og Isabelle er svært ulike, men forholdet mellom dem har alltid vært godt. Rebelske Isabelle bor i Paris, mens storesøster Vianne er tilfreds med livet på landet, der hun bor sammen med sin ektemann Antoine og deres datter.
Da andre verdenskrig bryter ut, blir tilværelsen deres snudd på hodet. 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg