Bøker lest april 2017

Meretes fotoside finner du her

http://www.facebook.com/Merete-Elvakers-fotorom-1071099479616493/?ref=ts&fref=ts

 

Første boken jeg leste i april var Svarthuset av Peter May. Jeg ble trukket ut som prøveleser av Boklageret. De trekker innimellom ut lesere som får prøvelese bøker for å skrive omtale, noe jeg liker svært godt å gjøre. Jeg er bestandig takknemlig for å få bøker.

Svarthuset var en stor suksess for meg og en bok som jeg gjerne anbefaler for de som liker krim. Det førte meg også til et sted på kloden jeg ikke har hørt stort om, nemlig Hebridene. Jeg googlet derfor litt og leste litt om Hebridene og om fangingen av havsuleunger.

For de som ønsker å lese omtalen og se youtubeklippene, så finner dere dem ved å klikke på linken under.
http://lillasjel.blogg.no/1491657185_bokomtale_svarthuset.html

Tekst hentet fra Bokklubben

Et bestialsk mord på Isle of Lewis ligner et annet mord begått på fastlandet noen måneder tidligere, og etterforsker Fin Macleod blir sendt fra Edinburgh for å bistå i saken.
Fin er selv oppvokst på denne øya i Ytre Hebridene, og mordutredningen blir samtidig en reise tilbake til hans egen vanskelige oppvekst.
Fin møter personer og steder som han tidligere har flyktet fra. Det vakre, men ødslige landskapet fører ham tilbake i tiden.
Klippeøya An Sgeir, fuglefjellet ute i Atlanterhavet der øyas unggutter har sin manndomsprøve på den årlige gugajakten, bærer en hemmelighet som Fin helst ikke vil vite om. Jo nærmere saken kommer en oppklaring, jo nærmere kommer han selv en farlig konfrontasjon med fortiden.
Svarthuset er første bok i Peter Mays Lewis-trilogi om etterforsker Fin Macleod.
VINNER AV THE BARRY AWARD
FOR ÅRETS BESTE KRIM I USA!
 
Etter denne suksessen kunne det lett blitt skuffelse. Derfor begynte jeg på en bok av A. J. Kazinski, En hellig allianse. Jeg har lest to bøker før av disse forfatterne, A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnow Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich. Bøkene jeg har lest er Den siste gode mann og Søvnen og døden. Begge er omtalt i linken under.
En hellig allianse var også kjempespennende, men jeg likte de to første bedre. Ble litt søkt for meg at det handlet mye om det danske kongehus. Men det var en pageturner og jeg anbefaler alle bøkene av A.J. Kazinski.
 

Eva Katz føler at livet har gått i stå. Hun er 35 år, har akkurat mistet journalistjobben i en stor avis og bor alene i et falleferdig rekkehus. Kjæresten døde før de rakk å flytte sammen.
Eva trenger en ny start og får jobb i en barnehage. Men i møtet med en fem år gammel gutt snus livet hennes på hodet. Guttens mor er hoffdame for den danske kronprinsessen, og snart får Eva mistanke om at gutten har vært vitne til et mord. Gutten vil ikke si noe, så Eva følger det eneste sporet hun har; en barnslig tegning av et drap.

 
Deretter gikk jeg i gang med en liten perle av en selvutviklingsbok. Kraften i din bevissthet, skrevet av Merete Annie Elvaker. I fjor høst traff jeg Merete da vi dro sammen til England for å gå et kurs der. Du kan kanskje tro at det påvirker bedømmelsen av boken, men det gjør det ikke, for jeg bruker å være ærlig i mine bokomtaler. Boken er lettlest og inneholder mange fine øvelser i hvordan jobbe med seg selv for å leve et bedre liv med de mulighetene vi har.  Merete er en av de tøffeste damene jeg vet om og hun har et mot uten like. Hun reiste til Brasil helt alene, selv om hun ikke klarte å gå. Hun var avhengig av rullestol da hun ikke kunne trå på beina sine. Jeg er en pingle og sytete og negativ i forhold til henne og jeg mener at mange av oss har noe å lære av henne. Denne boken er et must for alle mennesker. Hvor mye kan vi styre selv ved hjelp av egne tanker.
I og med at jeg hadde skrevet om Merete før, lagde jeg en egen bokomtale av denne boken.
Begge innleggene finner du under her.
 

Tekst hentet fra Haugen bok

I boken «Kraften i din bevissthet», har Merete A. Elvaker fortalt om sine erfaringer i livet og gjennom det hvordan hun har valgt å fokusere for å få et best mulig liv med en kronisk tilstand. Hun har funnet ulike nøkler som kan benyttes for å bli mer bevisst på hva man selv kan gjøre for å ha en god livskvalitet. Disse øvelsene som omtales i boken er ikke bare tilegnet de som er syk, men også til dem som vil videreutvikle seg selv. Ved å bruke kraften i din bevissthet, kan du flytte fjell! 

 

Da var jeg klar for en ny krim. Jeg er Dan Brown fan. Digger bøkene hans som jeg synes er kjempespennende. Jeg har lest Det tapte symbol, Da Vinci koden og Engler og demoner og nå stod Inferno for tur. Den var også kjempespennende, selv om jeg føler den var litt mindre spennende enn de første tre. Deretter så jeg filmen og filmen var bra nok den, men jeg sier bare fra at den har en annen handling enn boken, noe som irriterte meg grenseløst. Greit nok med kunstnerisk frihet men uten å si for mye, var det her for store forskjeller som endret handlngen i boken. Fysj, sier jeg, selv om filmen er spennende nok i seg selv. Omtalen av Da Vinci koden er jeg ikke i stand til å finne igjen

Fra omtalen av Det tapte symbol:

http://lillasjel.blogg.no/1428657764_bker_lest_januar_febr.html

Engler og demoner:
http://lillasjel.blogg.no/1409900712_bker_lest_august_2014.html

Tekst fra Bokklubben
I hjertet av Italia trekkes ikonografen Robert Langdon inn i en spennende verden som sentreres rundt et av historiens mest fascinerende, mørke og mystiske litterære mesterverk – Dantes Inferno.

Langdon settes opp mot en skremmende motstander og slåss med koder og symboler som fører ham dypt inn i klassisk kunst, hemmelige korridorer og avansert vitenskap.

Gjennom en heftig jakt hvor det er umulig å fastslå hvem han kan stole på, sliter Langdon med å finne svar – før det er for sent, og verden blir ugjenkallelig forandret.

 

 

 
 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg