LØKSUPPE

Jeg er suppoman, veldig glad i supper 🙂 Hjemmelagd løksuppe er en av favorittene

Jeg har gjerne i litt bacon eller krydret spekepølse for litt ekstra smak

Enkel og god høstmat

100 gr bacon, 8 store løk, 3-4 fedd hvitløk,2  hønsebuljongterninger, loff, ost

Surr bacon

Skjær løken i skiver

Løken surres så den blir myk og gylden på farge sammen med hvitløken

Blandes med bacon, 2 liter vann og buljongterninger, salt og pepper, kokes så lenge som mulig, minst en halvtime men kan godt stå en time. Skal dere ut på tur kan den nok godt settes i ildfast form i ovnen og stå der og godgjøre seg til dere er hjemme igjen. Den er nesten enda bedre å varme opp igjen, så lag gjerne rikelig

Smør på brødet, kan droppes, ost og oregano, hvis du ønsker

Inn i ovnene 225 grader ca 10 min. Jeg legger ikke skivene i suppen for jeg synes de blir så fort blaute, så vi spiser dem ved siden av

Dampende varm løksuppe på en mørk høstkveld, nam nam

Andre supper fra Lillasjelbloggen

Blomkålsuppe http://lillasjel.blogg.no/1337330049_gammeldags_hjemmelage.html

Soppsuppe: http://lillasjel.blogg.no/1359109037_soppsuppe.html

Suppe med kjøttdeig og spaghetti: http://lillasjel.blogg.no/1356257789_hot_kjttdeigsuppe_med.html

https://www.facebook.com/Lillasjel

 

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

6 kommentarer

Siste innlegg