Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
God mat på en hverdag
Hvis man kjøper fersk/tørket spaghetti er suppen lagd på 15-20 min
Fersk pasta kokes i suppen sammen med grønnsakene
Bruker man tørket pasta, anbefaler jeg å koke den for seg selv, for den trenger lenger koketid
Sett i så fall pastaen til koking før du begynner på suppen så er den ferdig samtidig med resten av suppen
Man kan bruke alle typer pasta i denne suppen, det er bare å velge det man liker
Jeg lagde pastaen selv, men det er nå bare fordi jeg er litt rar og liker det sånn:)
Pastadeig 200 gr mel, 2 egg, 1ss olje og litt salt
Knas sammen og legges i kjøleskapet for å hvile minst en halv time
Kjevle deigen ut litt så den går igjennom første hakket på maskinen
Den skal være ca en tredjedel av tykkelsen du ser på bildet
Er den for tykk når den kjøres gjennom valsen, da henger den seg opp
Hvis den klistrer i benken,ha på bittelitt mel så den ikke blir sittende fast i valsen
Først lages plater og så blir platene kjørt igjennom til spaghetti
Platene blir kjørt igjennom 3 ganger på bakerste valser før man lager spaghettien
Det er fort gjort hvis man passer på å ikke ha platene for tjukke for valsen
Man kan også bruke fullkornsmel for en litt sunnere versjon
Hjemmelagd pasta kan kokes i suppen for den trenger kun et par min koketid, fullkornspasta litt mer
Men som sagt , bruk gjerne kjøpepasta
Stek 2 pk kjøttdeig, salt og pepper
I dagens suppe brukte jeg i tillegg til 2 pk kjøttdeig, en bit Salchechon pølse,4 gulrøtter, en halv kålrot, 1 stor løk, 1 purreløk, 2 fedd hvitløk, 2 chili, en halv paprika og 2 hønsebuljongterninger
For de som har lest mine matblogger før, så vet de at jeg tar hva jeg har i kjøleskapet som trengs å brukes opp
Kålrot og paprika og Salchechon pølsen var disse ingrediensene denne gangen
Bacon er godt, likedan Chorizo eller vanlig middags eller grillpølser
Hvis du bruker bacon, så kan det være lurt å steke den først og så ta den ut
Man kan og droppe pølser og ha kun kjøttdeig, men pølsene, særlig de krydrede setter god smak til kraften
I og med at alt skal være mest mulig lettvint, dvs minst mulig oppvask, så steker jeg kjøttdeigen i kasserollen
Mens kjøttdeigen steker, kutter man grønnsaker
Ta kjøttdeigen ut av kasserollen og surr grønnsakene og pølsen så de blir litt myke, men ikke brun
De grønnsakene jeg surrer er kålrot, gulrot, løk, chili og hvitløk, samt pølsen
Hønsebuljong er tingen. Den er mye bedre enn vanlig buljong
Jeg bruker denne både i blomkålsuppe, tomatsuppe og makaronistuing
Et must have i mitt spiskammers
Tøm over 2,5-3 l vann og ha i to hønsebuljongterninger
Kok ca 5 min
Jeg har hatt i purreløkstilkene for å få ut smaken av dem, jeg tar dem ut og kaster dem, før jeg har i resten av grønnsakene
Ha i purre og paprika
Hvis du har fersk pasta, kan du ha den oppi nå og koke alt samtidig
Kok ca 5 min
Ha i kjøttdeig og pastaen og kok opp
Suppe ferdig
Hvis det er vanskelig å spise spaghettien med skje når den er hel, bruk en gaffel ved siden av eller kutt pastaen opp før du har den i suppen
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18401214)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18401214)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18401214)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
Her var det jammen behagelig å komme innom 🙂 Elsker den lilla fargen din – veldig rolig og flott design du har.
Sååååå – nå ble jeg sulten. Trur jammen jeg skal lage meg noe suppegreier, med nudler/spaghetti idag… Takk for tips og inspirasjon 🙂 Godt nytt blogg år – klem.
vonhippie: Så kjekt da, ja du er velkommen når det måtte være. Godt nyttår klem til deg og:))