Tapas i airfryer

 

Jeg bruker denne helgen på å teste airfryer.

Jeg har kjøpt den selv, så ingen reklame.

Fortsatt er jeg ikke hellig overbevist om at airfryer er tingen.

Jeg hadde fire ulike retter og det tar tid.

Istedenfor at man setter alt i ovnen samtidig, må man her steke en ting i gangen.

Det ble ca en times steking.

Noe måtte holdes varmt i ovnen mens resten stekte, det gjorde at det ble mykt igjen, det som skulle være sprøtt.

Men det ble jo veldig godt og det luktet himmelsk under steking.

Oppskriftene er fra heftet som fulgte med fryeren.

 

 

 

Asparges med skinke

Superenkelt. Brekk av enden på aspargesene. Skrell de. Smør på olje. Rull i skinke. Stekes 10 min. Neste gang skal jeg ta kun halve skinkeskiven for asparges kom litt bort.

 

 

Fylte champignon

Fylt sopp var smellgodt. Tok ut stilken, hakket den. Grov litt ut av soppene så det ble større plass. Surret så sopp og en 1/4 løk i panna 5 min, hadde i 1 fedd hvitløk og 1 chili. Deretter en blanding av Chorizo og salami og mozarella. Drysset litt olje over.

Disse måtte vente i stekeovnen og det var dumt. Disse skulle vært stekt like før spising så de ikke var så myke, men kjempegod på smak.  160 grader 12 minutt



Fylt jalapeño med bacon
Jeg hadde patron, ikke jalapeño. De var litt små så det var litt puslearbeid men ble veldig gode. Her var jeg litt i panert for jeg hadde i en chili og en 1/4 løk i biter i deigen og de hadde blandet seg med deigen. Jeg var litt redd for å tygge hard løk fir det liker jeg ikke, men det slapp vi.

Jeg moste ganske enkelt kjøttet fra en nakkekotelett med stavmikser , blandet inn mozarella ost biter, chili og løk. Det står cheddarost i oppskriften men jeg åpnet ikke den osten når jeg allerede hadde en mozarella jeg hadde begynt på. Vi sløser ikke, vi improviserer.
Jeg delte opp patron (små grønne paprikalignende som kjøpes i pose), la inn en skje med fyll og surret litt bacon rundt.
Disse ble vi litt imponert over. Bacon 16 minutt

 

 

Grillspyd. Jeg hadde  1,5 kyllingfilet og en nakkekotelett. Skar i biter, marinerte med olje, sitron, chili, hvitløk,persille, salt, pepper,  litt kyllingkrydder og pepper.  Lot de ligge i marinade en time.
Jo når jeg nå tenker litt over det, så kan det hende noe blir gjentatt for disse var også veldig gode. Saftige, enda de var de som måtte vente lengst i stekeovnen på lav varme.

Jeg har to stativ så grillspyd til en eller to personer er enkelt.

Kylling 10 min.

 


Alt klart til steking. Jeg hadde tartarsaus fra fredagens fisk og blåmuggdip fra fredagssnacks. I tillegg lagde jeg en grønn salat.. Glad jeg lagde litt salat for det ble litt friskere. Småpoteter ville vært godt til dette. Jeg hadde tenkt sopp og asparges var tilbehør men det var jo kjøtt i de begge.

Testing, testing, airfryer, taco med panert fisk

Helt hekta

 

Klar for spising.

 

Vi var veldig fornøyd.

Aitfryeren var enkel å bruke, så enkel at jeg sluttet å sukke og stønne og grynte.

I dag skal vi teste biff og stekte poteter med parmesan.

Hvis jeg lagde mat kun til meg, tror jeg en slik airfryer ville vært supert. Man kan jo steke bakverk i den også.

Teste litt til nå så er jeg vel helt hekta. Er jo moro da og sunt å bryne seg på noe nytt.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg