Oops, Jeg gjorde det igjen

Når jeg poster bokomtaler, er det noen som kommenterer at jeg skryter av hvor mye jeg leser.

Neida, sier jeg.

Jeg har bare god tid til å lese og liker å inspirere.

Noen mener jeg skryter av reisene mine.

Helst bør man ikke stikke nesen frem i det hele tatt.

Slik er det med mat også.

Det er så mye jeg ikke greier eller er flink til, men jeg er flink til å lage god mat.

Uten oppskrifter, bare inspirere til å lage hjemmelagd mat, med det du selv liker.

Det føles godt å være god til noe.

Og da har jeg også noe å dele i bloggen.

Som med bøker, så synes noen det er kjedelig.

Slik er det med mat også, noen  synes de bloggene er kjedelig.

Det er faktisk lov.

Vi har hver våre interesser.

Og for meg, er ikke skryt det å fortelle med glede det en gjør bra.

For meg er selvskryt, når man tror man er bedre enn andre og vil fremheve det.

To helt forskjellige ting.

Dessuten er jeg den jeg er og gjør akkuret det som passer meg.

Derfor ba jeg gjester til tapas igjen i går.

De lot meg velge om jeg ville komme til dem eller de til oss og for meg er det bedre å få være hjemme, selv om jeg da må lage maten.

Og jeg kunne jo gjort det enkelt, men for meg er dette gøy.

Menyen var litt annerledes enn lørdag, men mye det samme.

 

 

Jeg skriver liste og krysser av etterhvert.

Jeg bruker mye fra grønnsakkasse 5.

Grønnsakkasse nummer 5

Har du ingen planer, be venner på tapas

 

Laks ovn

Scampi ovn

Fetaost ovn

 

Biffspyd airfryer 

Mozarella

Bønnesalat

Grønn salat

Grønnkål/gulrot

Ost/skinke

Bruchetta

Eplekake

Småpoteter

 

Jeg er også heldig som har venner som kommer med selvdyrkede grønnsaker og urter. Hvitløk, fikk jeg.

 

Det første jeg gjør er å mose hvitløk med persille og olje. Jeg brukte en av hvitløken jeg fikk av henne og en bit hvitløksstengel fra kassen.

Et fint utgangspunkt til alle rettene.

Jeg bruker stort sett de samme ingrediensene til alle rettene. Det gjør at de harmonerer godt sammen og det blir lit matsvinn, for alt blir brukt opp.

Jeg lager dressing som skal på laksen, men har den ikke på, før en liten stund før den skal i ovnen.

Egentlig skulle den være enkel. olje, sitron, persille, hvitløksblanding, salt og pepper.

Men plutselig hadde jeg i mango, vårløk og avocado. Denne blandingen stod i kjøleskapet noen timer, før den ble tømt over laksen, stekt ca 20 min, 180 grader.

 

Det er kjempelurt med ovnsretter, for de kan tilberedes tidlig på dagen og så settes i ovnen så de er ferdig til gjestene kommer. Da blir man ikke stresset.

Mozarella/tomat-salaten fikk i dag en dressing av vårløk, mango, hvitløksblanding, chili, sitron, paprika, salt og pepper, på en seng av ruccola. Toppet med litt pesto, som jeg hadde igjen fra helga.

2 bokser blandede bønner, hvitløksblanding, olje, sitron, rødløk, paprika, persille, salt, pepper

Kjempegodt, passer til både kjøtt og fisk.

 

Småpoteter kokes. Krasjes i ei skål. Ha på olje, persille, hvitløksblanding, litt chili, salt og pepper, mozarella, ca 15-20 min 180 grader.

Brød rister i airfryer, 4 min, snus 3 min, 200 grader. Jeg har smurt dem med litt hvitløksblanding. Så får de ligge der og godgjøre seg, til det nærmer seg spisetid. Disse kan ikke ferdigstilles for tidlig, for da blir de bløte.

Forrige gang glemte jeg å ha på spekemat. I dag glemte jeg å sette frem kjeks.

Men vi tok ostefatet til dessert og da hadde vi husket kjeksen.

Scampi, mango, hvitløksblanding, 2,5 chili, 2 tomater, paprika, persille, salt, pepper, sitron, olje.

Jeg lager alle disse blandingene samtidig og tidlig. Til laks, scampi, mozzarellasalat og bruchetta. Da slipper jeg å finne frem ingrediensene flere ganger. Kutter jeg tomat, fordeler jeg i flere skåler, likedan med alle de andre ingrediensene. Like før de skal i ovnen, blander jeg inn scampi. 180 grader 20~25 min.

Hvitløksblanding, fetaost, olje, sitron, salt, pepper, persille, tomat, rødløk, litt chili, basilikum, oregano. Pakkes i folie. Før servering, 180 grader, 20 min, serveres varm.

 

Slik ble bruchettaene. Toppet med litt pesto og parmesan. Ellers nesten samme som de andre blandingene. Kunne fått bittelitt mer salt. Kan hende jeg glemte saltet, når jeg tenker meg om.

Det må ikke være perfekt.

 

 

Grønnkål, beteblader, raspet gulrot, istappreddik, eple, salt, pepper, creme fraiche, rømme. Veldig god til fisken.

 

 

Så kom gjestene og jeg glemte visst å ta flere bilder.

Jeg hadde biffspyd. Jeg delte biff i biter, la de i marinade med worchestersaus, bittelitt honning, søt soyasaus, rødvinseddik. Grillkrydder, salt, pepper. Airfryer, 200 grader 7min. Jeg brukte flatbiff og var ikke helt fornøyd. De ble litt seig, synes jeg.

Hos meg kan ikke gjestene tro de får spennende desserter. Hos meg går det i to typer eplekake, tilberedt på 10 min pluss steking.

Enten Enkel eplekake med krokanis.

Den enkleste eplekaken

Eller den de fikk i går, med vaniljekrem

EPLEPAI MED VANILJEKREM-SUPERENKEL

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg