Marianne Nelvik, Thazarenes makt

Marianne Nelvik, Thazarenes makt

Leseeksemplar fra Publica forlag

 

Fantasy er en sjanger som blir stadig mer populær. Det er bøker jeg har likt godt i denne sjangeren men kanskje flere jeg ikke liker, så jeg var spent på om denne vil falle i smak.

I utgangspunktet er jeg ganske så reservert til fenomenet fantasy. Jeg ser aldri filmer eller serier i denne sjangeren. Jo nå lyver jeg visst, for jeg elsket jo Harry Potter filmene. Har lest alle bøkene og sett filmene to ganger og ser de gjerne igjen.

Likevel sier jeg i utgangspunktet neitakk.

Samtidig elsker jeg å utfordre meg selv, bringe inn nye tanker for det er en sterk energi i nytenking. Jeg liker derfor å lese variert og gjerne slike som dukker opp foran meg, som jeg ikke ville plukket ut selv. Noen liker jeg, andre liker jeg ikke, men det utfordrer meg.

Jeg var derfor svært usikker på om jeg skulle lese Thazarenes makt. Hun var litt skeptisk forfatteren også når jeg fortalte at jeg er ikke så glad i bøker som fremstiller ting i strid med det jeg tror på. Men nysgjerrigheten vant, sammen med magefølelsen, som sa at ja, jeg skal lese den.

Og jeg likte den svært godt.

Og det som forundrer meg aller mest er det som ligner den verdenen jeg kjenner, som også er fantasy for andre, nemlig det med energibehandling. Jeg jobber jo med healing. Jeg tar ned beskjeder fra de som har gått bort. Dette er det jo fortsatt mange som tror er umulig, at vi eksisterer kun når vi er på jorden.

Så selv om Nelviks fremstilling langt fra er slik jeg tror det er, så fascinerer det meg likevel og jeg tar meg til å undres om fantasy kommer mer og mer, for å vekke oss, lage nye tanker i hodet vårt. De trodde jo før at jorda var flat også. Noen tror det enda.

En tanke må lanseres med all sin energi, før den kan spre seg.

Ja vet at jeg høres litt fantasy ut selv også, men energibehandling interesserer meg. Det er en grunn til at Nasa, blant annet, forsker på energibehandling.

Og som i boken er jeg opptatt av de ulike energiene. De oppfører seg nemlig ulikt. Noen ganger kan rommet plutselig bli iskaldt når jeg sitter i meditasjon og healer. Healingenergier går på ulike frekvenser. Tar man ned fra åndeverden, må man få hjernen ned på et annet bevissthetsstadium, for å få tak i informasjon.

Så selv om forfatteren drar det til et sted, der jeg ikke er med i virkeligheten, så tenker jeg at nei, jeg er ikke med, for dette er fantasi. Eventyrene i gamle dager var jo også en form for fantasy.

Men det er spennende lesing. Jeg rives med fra første side til jeg lukker siste side og tenker hmm, skal tro hva som skjer videre.

Og det som kanskje er mest fascinerende med fantasy at det er ikke forutsigbart. Du aner ikke hva som vil skje fremover i boken,  for her er alt mulig og du har ikke mulighet til å vite hva, for i denne verdenen har du aldri vært før.

Og som Nelvik selv sier:

Ja, det er derfor jeg er så glad i fantasy, fordi det ikke må være virkelighet. At man kan tøye grenser, finne på nye verdener, bruke virkemidler som ikke passer inn i virkeligheten, så lenge alt dette begrunnes og er troverdig.

 

Så har du ikke lest sjangeren fantasy, men liker spenningsbøker, gi det en sjanse,  prøv deg på Thazarenes makt.

Jeg gleder meg ihvertfall til neste bok i serien.

 

Eller en annen fantasyforfatter, Anniken Steinarsdottir

Anniken Steinarsdottir, Sjelemakeren

Anniken Steinarsdottir, Sindmakteren

 

Og vil du prøve fantasy i virkeligheten, kan du kontakte meg.

Grå, skumle energier, eller?

 

 

 

Katja Belmon er blitt en del av troppen – magikerne som skal beskytte folket mot farene som truer utenfor bymurene. Der følger sorte øyne med fra skyggene. Portalene som leder til andre verdener, må for enhver pris ikke havne i fiendens klør, og Passasjen må voktes. Katja er en av de uinnvidde – de som ikke har tilgang til disse ukjente verdenene, der fare og spenning lokker. Troppens hverdag er diktert under et strikt regime, men ikke alle er laget for å følge regler. En dag får Katja en uventet ordre, hun kastes ut i et ansvar hun ikke er klar for. Enda mindre klar er hun for virkeligheten som venter. Magiens kraft skal være en velsignelse, men viser seg også å være lunefull. Hva er egentlig rett og galt? Hvor går grensen mellom godt og ondt?

 

Nå leser jeg:

Tommy Kinnunen, Ingen Anger

Leseeksemplar fra Pax forlag

Denne så jeg i høstkatalogen til Pax og ble veldig interessert for jeg prøver å lese bøker fra andre verdenskrig, og her får vi en interessant vinkling. Ikke visste jeg at noen kvinner fulgte etter tyskerne.

 

 

Ingen anger» er Tommi Kinnunens fjerde bok på norsk. Boken ble kortlistet til Finlandiaprisen – Finlands største litteraturpris. «Ingen anger» er en gripende beretning om fem finske kvinner som av ulike årsaker har fulgt tyskerne til krig i Norge, og som ved krigens slutt må betale dyrt for valgene sine.

Etter et kort opphold i fengselsleir i Tromsø, må Aili, Irene, Katri, Siiri og Veera finne veien hjem til Finland på egen hånd, til fots langs minelagte veier. Hodene deres er snauklipte for å markere at de blir ansett for å være «tyskerjenter» eller kollaboratører. På sine vandringer gjennom ødelagte byer og bygder må de, i likhet med andre kvinner som har valgt som dem, stå til rette for feiltrinnene sine. For det som var akseptabelt under krigen, anses nå som en forbrytelse.

Tommi Kinnunen viser nok en gang at han er en briljant karakterforfatter. «Ingen anger» er en tankevekkende roman om andre verdenskrig fra et kvinneperspektiv, om mange kvinners umulige krigsvalg og skammen som gjerne ledsaget valgene.

 

 

 

September:

 

 

Januar:

Bøker lest januar 2020, 22 bøker

Februar:

Bøker lest februar 2021, 17 bøker

Mars:

Bøker lest mars 2021, 17 bøker

April:

Bøker lest april 2021,19 leste, 2uleste, 3 halvferdig

Mai:

Bøker lest mai 2021. 5,5 murstein og 1 roman

Juni:

Bøker lest juni 2021, tema før år 1900, 12 bøker

Juli:

Bøker lest juli 2021, 14 bøker

August:

Bøker lest august, 2021, 12 bøker lest, av de 4 krim

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg