Anniken Steinarsdottir, Sjelemakeren

Anniken Steinarsdottir, Sjelemakeren

Leseeksemplar fra Heim forlag

 

Arbeidet med å være med i juryen i Ulestkonkurransen som Bookis arrangerer, gjør at jeg blir tildelt bøker jeg ellers ikke ville lest og jeg elsker nettopp dette. Å utfordre meg selv med andre leseopplevelser enn jeg selv ville plukket ut. Sjelemakeren er fra sjangeren Fantasy, noe jeg ikke kan fordra……. trodde jeg.

Vel så feil kan man ta. Jeg digget denne boken. Sjelemakeren fanget meg fra første side og har nesten ikke sluppet meg enda, en måned senere. Jeg likte historien, spenningen og språket.  Jeg elsket filosoferingen over hva sjelen er. En liten tilnærming til det jeg jobber med når jeg skriver til andre mennesker, ord til sjelen, Lillasjelord.

Sitat:

“Jeg liker å skrive”, sier han, og jeg skaker på hodet. “Ting som skjer, for det meste. Det jeg opplever. Dikt, små historier. Jeg liker ord. Og jeg tror ikke det ligger noe i kroppen min som gjorde meg slik. Ikke noe fysisk.”

Jeg senker blikket og føler treverket under fingertuppen. “Det er den du er. Følelseslivet ditt. Så sjelen er den du er.”

 

Sitat:

“Hva med minnene mine? Kan du fikse dem?”

Til det, smiler han. “Jeg vet at de kaller meg for en skredder, men egentlig gjør kundene mine alt arbeidet selv. Jeg kan hjelpe deg å sortere tankene og følelsene, og gi deg verktøyet du trenger, men du skal selv holde nålen og sy sårene i sjelen.”

 

Nå plukker jeg ut sitater som “taler” til meg, men dette er ikke noen åndelig, spirituell bok, det er en spenningsbok, en fantasyroman, men samtidig rommer den så mye mer dypt, at det er nesten så jeg vil lese den på nytt, noe jeg aldri vanligvis gjør.

Hun sier selv i dette intervjuet:

Sjelemakeren er den første boka Steinarsdottir gir ut. Den beskriver hun som en Fantasyroman rettet mot ungdom og unge voksne:

– Sjelemakeren handler om fremmede verdener, magi, vennskap, og det å finne seg selv og tilhørighet. Det er en historie jeg håper kan glede andre like mye som den har gledet meg.

https://www.itromso.no/nyheter/2020/08/29/Ukjent-tromsøforfatter-nominert-til-delfinale-i-ny-bokkonkurranse-22578291.ece

 

Vel vel, men jeg har akkurat fylt 60. Men føler meg sikkert som ung voksen. Du verden hvor jeg gleder meg til fortsettelsen Anniken Steinardottir. Anbefales alle som liker spenning og litt annerledes romaner. Ha et åpent din og kos deg.

 

Jeg er et menneske.
Jeg er fra Kristiansand.
Navnet mitt er ikke Cibus.

Etter en krangel med foreldrene drar Noah til den avdøde morfarens hus for å samle seg og puste ut i fred, men der skjer noe dramatisk. På forunderlig vis havner han i Elessos, et land hvor mennesker ikke finnes. Her blir han tatt til fange av et underlig følge, og minnene hans stjeles sakte, men sikkert.

Noah forsøker å områ seg og overleve i denne merkelige verdenen, en verden som tærer på ham, men også en verden hvor det finnes kjærlighet. Men er det mulig å finne tilhørighet blant det ukjente om han mister seg selv? En ting er sikkert. Han må rømme fra følget, selv om det kan koste ham livet

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg