Lars Kepler, Lazarus

Lars Kepler, Lazarus

Da er jeg ajour med Keplers bøker, ja det går fremover i opphentingen min. Kan krysse av for Arne Dahl, Ahnhem, Hjort og Rosenfeldt, Kepler og Adler-Olsen. Ja ihvertfall om avdeling C hos herr Olsen.

Cilla og Rolf Bôrjlind, Olivia Rønning, der har jeg to igjen. Anders de la Motte, der har jeg fire. Oxen serien, der har jeg alle tre. Hmmm, ja de blir ikke lest fortløpende, har enkeltstående også innimellom og noe lettere stoff.

Lazarus var så spennende at det nesten var for spennende. Jeg må innrømme at jeg måtte kikke bittelitt bak i boken, omtrent som om det hjelper, for det legges jo ut teaser til neste bok og så sitter man der da, skjelvende og lurer på hva som vil skje neste gang. Hvem lever og hvem er død.

Akkurat likedan som i Stefan Ahnhems bøker og Arne Dahl også. De holder oss på pinebenken.

Bøkene til Kepler er ikke for de som liker rolige krimbøker uten bloddryppende detaljer, de er spenning fra første til siste side og ofte er det makabert med stor ondskap.

Nå er jeg slik skapt at jeg liker mange typer bøker, så jeg synes en spenningsbok er topp, likedan som jeg liker feelgood og mer alvorlige, men sarte bøker, slik som den jeg omtalte nå nettopp, Kjærlighetens Antarktis av Sara Stridsberg og Malurtveien 10, av Maria Sand. Min verden består derfor av mangfold.

Sara Stridsberg, Kjærlighetens Antarktis

Maria Sand, Malurtveien 10

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm og boken er et leseeksemplar

Lazarus er sjuende roman om etterforsker Joona Linna. En død mann blir funnet i en leilighet i Oslo. I fryseren på kjøkkenet gjør politiet et grusomt funn. Offeret viser seg å være en hittil ukjent gravskjender og trofésamler. Noen dager senere kontakter en tysk politiinspektør Joona Linna og ber om hjelp i forbindelse med en drapssak på en campingplass utenfor Rostock. Joona ser at mønsteret som danner seg er ufattelig skremmende, men umulig å ignorere.

«En skitten politibil kjører ut av Oslo på Ytre Ringvei. Ugresset under autovernet flagrer i vindkastet, og en oppblåst plastpose ruller svevende ned i grøfta.» Slik begynner Lars Keplers syvende bok om etterforsker Joona Linna LES 1.KAPITTEL AV LAZARUS HER!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg