Jeg er avhengig

 

 

Jeg fikk pakke i posten på fredag.

Ni nye bøker.

Har du ikke nok bøker, kom det så tørt fra gubben.

Bra han er en tålmodig sjel, som er villig til å betale for de,

Jeg har jo ikke store lønnen, jeg som er minsteufør.

Det er nemlig pocketsalg hos Platekompaniet, tre for 250,-.

Dere vet hvordan dette foregår?

Det går liksom aldri opp i tre, så du må hele tiden ha flere, ikke sant?

 

Jeg ønsket meg de fem Merete Junker har skrevet, for hun får så fine omtaler i bokgruppene.

Jeg nærmest bor i de gruppene, ja mange blir nok lei av meg.

Slik er det vel med avhengighet, man kan miste litt gangsynet.

Ja, det var de første fem, men da manglet jeg en til seks.

Da fant jeg to av Jodi Picoult og hun har allerede etter to bøker, blitt en av mine favorittforfattere.

Hun skriver bare helt fantastisk og ulikt alle andre.

Hun tar for seg aktuelle temaer og så presenterer hun de, fra ulike synsvinkler.

De to jeg har lest, er om rasisme og nazisme.

Jodi Picoult, Historiefortelleren

Jodi Picoult, Det store i det lille

 

 

Som jordmor er det Lacy Houghtons jobb å ta imot nye liv. Hun hadde ikke ventet at sønnen hennes skulle ta liv. Men det er akkurat det han gjør en marsmorgen, da han går inn på en skole med våpen i stedet for bøker og dreper ti mennesker. Det tar nitten minutter

Lacy grubler på når hennes sjenerte 17 år gamle sønn ble forvandlet til et monster. Og er det hennes feil? Hun går gjennom fortiden for å lete etter spor, og begynner å innse at til tross for – eller kanskje på grunn av – alle hennes forsøk på å være en god mor, har hun egentlig aldri kjent sin egen sønn.

Når naturverneren Luke Warren blir skadd i en bilulykke og havner i koma, konfronteres familien med et etisk dilemma. Datteren Cara håper på et mirakel, og vil gjøre alt for å holde faren i live. Sønnen Edward kan ikke forestille seg at en mann som en gang levde blant ulver, kan få et verdig liv som pleiepasient. Men Edward har ikke snakket med faren sin på seks år, så hvordan kan han bestemme på farens vegne? Til slutt må de velge: Skal de holde Luke i live? Eller skal de la ham slippe?

 

I tillegg står Hjertets valg i hylla fra før og venter å bli lest. Jeg kjenner det kribler av forventning. Jeg når bare ikke over alle jeg gjerne vil lese.

 

Junes datter trenger et nytt hjerte. Det eneste som passer, tilhører en morder.

Shay Bourne er den første på flere tiår som blir dømt til døden i New Hampshire. Han er funnet skyldig i et kaldblodig drap på en politimann og stedatteren hans. Etter elleve år i fengsel, nærmer hans siste dag seg. Så får han se en nyhetsnotis om en liten jente som desperat trenger et nytt hjerte.

Junes ektemann og datter ble drept av Shay Bourne, og June har vært overbevist om at hennes største ønske er at han skal dø. Helt til hennes gjenlevende datter havner på sykehuset, og hun innser at det er noe hun ønsker mer enn det: at Claire skal få leve. Shay Bourne tilbyr Junes datter et mirakel – en ny sjanse. Men til hvilken pris?

 

 

Jeg elsker slike bøker som er gripende historier og samtidig  handler om aktuelle temaer og får meg til å tenke.

 

Merete Junker er en krimforfatter som har gått under radaren min. Jeg innbilte meg at jeg visste mye om forfattere før jeg økte mengden leste bøker, men der tok jeg grundig feil. Ikke en gang de norske, har jeg kontroll på. De er så mange flere enn jeg innbilte meg.
Når det gjelder krim, prøver jeg å holde meg til det nordiske, for jeg vet at jeg når ikke over mer, men noen unntak er det, som Peter May og William Shaw.

Junker har jeg sett veldig mange har likt, så da gleder jeg meg til å lese de.

Jenta med ballongen er den første til Junker. Til høsten kommer hun med en ny, så disse fem skal leses før den tid.

 

Siden det var to av Picoult, var jeg oppe i 7 bøker og da måtte jeg jo bare ha to til.

Emilie Schepp er en forfatter jeg også ser mange omtaler av, men hun er en litt sånn elsk og hat forfatter, ut fra omtalene. Noen er helt hekta og elsker de, mens andre legger de fra seg og gidder ikke lese mer. Det gjør at jeg blir innmari nysgjerrig. Jeg kjøpte derfor de to første, men de kommer nok ikke først i lesekøen.

Det var ni nye bøker og i og med at jeg har kjøpt de selv, (les gubben), trenger jeg ikke å merke med reklame.
Dumme regler synes jeg. Hvis jeg får boken gratis, må  jeg merke med reklame, i følge markedsføringsloven. Kjøper jeg de selv, er det ikke reklame.

Jeg åpnet også en Gruppe på fb, Bokinspirasjon for alle. Jeg ble litt lei av at det er så mange regler i gruppene om hva som er lov og ikke lov, derfor tenkte jeg at det var fint med en gruppe der alle er velkomne og kan publisere det de ønsker når det gjelder temaet bøker.
Bilder, artikler, omtaler, blogger, forfattere, lesere, alt som kan inspirere til lesing. Her kan du elske en bok eller hate den. Det eneste som ikke er lov er uhøflighet og personangrep.

Velkommen og del den gjerne.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg