Det greide jeg i dag.


I går dro vi på vennejulebord.

Jeg ser på den skrukkete bringa og skjønner at jeg er ingen ungdom.

Jeg kunne tatt nytt bilde og strekt meg ut.

Jeg kunne sminket og brukt filter så jeg ser yngre ut, men jeg blir jo ikke yngre av det, så det er bare å være som en er.

Noen er jo bare så flink til å pynte.

Og alle lo av at jeg glitret hele kvelden, for jeg hadde jo glitter i hele ansiktet.

Jeg ville nok glitre litt etter å ha vært daff hele dagen.

Så da pyntet jeg meg vel likevel 😀

Skikkelig julekoselig.

Jeg er jo selv ingen pynter,  så jeg lar meg imponere.

Nydelig julemat. Jeg fikk ikke mandelen, men mett ble jeg.

 

Men en nydelig drink fikk vi også.

I dag dro vi på juleshopping.

Jeg kjøper alltid noen svineribber før jul og har på lur i fryseren.

Svineribbe er ikke typisk julemat for meg, så vi spiser det hele året.

Jeg har en til i fryseren, fra i fjor.

 

Og mer lefsebaking blir det ikke, for nå kjøpte jeg noen pk som går ut på dato.

Jeg lurer på hvor mye penger vi sparer i året når det gjelder matinnkjøp.

Vi lever billig her i huset.

54000 har vi brukt på Rema i år.

Det er inkludert vaskemiddel, toalettpapir osv.

Litt handler vi utenom, men ikke så mye.

Og vi har vært mye på reise i år.

 

Selv om vi lever godt.
Lille julaften blir det egg og skinkesalat.

Må kjøpe en purreløk.

EGGESALAT MED SKINKE OG PURRELØK

Reker til rekesalat før nyttår.

Veldig god Rekesalat

Dessuten fikk jeg en oppskrift av kitchndama i går.

Pakke i folie løk, gulrot, fisk oppå der, crème fraiche og så reker på toppen.

Inn i ovnen. Må sjekke hvor mange grader og hvor lenge.

 

Kinakål til fiskeretten onsdag

Og sjalottløk til fiskerett mandag.

Gleder meg til det også jeg.

Jeg må huske å ta torsken ut av fryseren.

Mandler til brente mandler med kajennepepper

Brente mandler med kajennepepper. Det skal noe til å spise bare en.

Må vente til neste helg, hvis ikke spiser vi de opp.

 

Og jeg fikk gave av kitchndama også jeg.

Heldig jeg.

Denne steika er også ei gave.

Om det er rådyr eller elg, vet jeg ikke.

 

Jeg surrer den i jerngryte

Så surrer jeg litt potet, gulrot, sjalottløk, gulbete og pastinakk.

Så putter jeg alt i tuppervaregryta i ovnen, 180 grader. Den stod ca 1 time…. Tror jeg.

Jeg kokte ut jerngryta og tømte vannet over kjøtt og potet.

Imens får tørket kantarell ligge i vann.

Når kjøtt og grønnsaker er ferdig, lager jeg saus.

 

Tilbehøret ble aldeles nydelig, men kjøttet ble litt seigt.

Vet ikke om det var jeg som gjorde noe feil eller om det var for lite mørnet.

Det ble ihverfall ikke overstekt.

Jeg har lest ut denne i dag. Omtale venter.

Denne venter fortsatt på omtale den også.

 

Etter middag skal jeg lese litt i denne…..tror jeg

 

 

Og på senga leser jeg Huset under klippen og den koser jeg meg veldig med.

Tror jeg må ta den ned og lese den ut i morgen.

Nå er det snart kveld.

Da blir det kaffe og en lefse bit og tv-titting.

2 episoder av adventskalenderne

 

 

Ja det er slik med denne bloggen at noen vil ikke ha mat, noen synes bøker er kjedelig, noen synes det er lite interessant hva jeg gjør/ikke gjør hver dag og selv durer jeg på, akkurat som det passer meg.

Jeg prøver å skape dagen min god jeg.

Det greide jeg
I dag

 

5 kommentarer

    1. så koselig å bli invitert på middag da :=) mye god mat hos dere,fisk i folie bruker jeg om sommeren på utegrillen ,veldig godt ,i år har jeg kjøpt flekksteinbit som vi skal ha i julen,viltkjøtt må ha lang steketid er min erfaring,etter att mannen kjøpte trykk koker har all kjøtt blitt mørt og godt på 20 min :=)

      1. Steinbit kunne jeg tenkt meg å prøve. 65 grader stod det, men det er kanskje på biff. Er ikke så god på dette:) hadde trykk-koker før i tiden. Tror jeg har kastet den. Sikkert bedre de nye.

        1. steinbit gleder jeg meg til dyrt men det er jo jul :=) det er mannen i huset som styrer trykkokeren ,det har vært bare positive opplevelser,tar en griseknoke rett fra fryser og opp i trykkokeren ,den faller helt fra hverandre på 45 min :=))

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg