Carmen Korn, Oppbruddstid. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Carmen Korn, Oppbruddstid

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Bok 1 var bra. Jeg håpte jeg ville huske litt fra den nå når jeg begynte på to. Jeg husker den krevde konsentrasjon å lese for det handlet om flere ulike mennesker i hvert kapittel, så man måtte holde tunga beint i munnen

Carmen Korn, Døtre av en ny tid

Jeg synes bok 2 var nesten enda bedre enn bok 1. Jeg husker ikke så mye fra bok 1, men kanskje hjernen min husker mer enn jeg er det bevisst. Jeg følte jeg kom nærmere personene, ble bedre kjent med dem og nå visste jeg hvordan boken var bygd opp, at det er flere fortellerstemmer i hvert kapittel. Det skifter når det er avsnitt.

Dette er ikke noe slukebok, men en lesesakte-bok. Det er mange personer involvert og mange historiske hendelser. Vi følger historien fra etter andre verdenskrig til ut i 60-årene. Det er ikke en følelsesladet roman selv om det også skjer triste ting for det dveles ikke med det triste, det fortelles mer som om det er i fortid.Det er litt sånn, ja så skjedde det og nå er det over.

Det jeg reagerer litt på at det kunne vært kuttet flere kapitler,overdriver litt),bare når det gjelder drikking av alkohol. Jeg har ikke tall på hvor mange drinker og hvor mange glass vin som er nevnt. Helt unødvendig for handlingen. Det er ikke nødt til å stå hver eneste gang de tar seg et glass vin eller en drink, veldig uinteressant for meg.

Jeg tenkte også at de gikk veldig lett videre fra krigen, for det var jo mye fattigdom i Tyskland etter at krigen var slutt og store ødeleggelser, men her ser det ganske rosenrødt ut både med økonomi og leveranser av nødvendige varer.

De viktigste personene er ramset opp foran i boken så i starten bladde jeg litt frem og tilbake..

Jeg anbefaler disse bøkene til alle som liker, rolige, gode romaner.

 

Fra omslaget:

I den andre delen av Carmen Korns århundretrilogi fra Tyskland 1900-tallet forteller forfatteren en livsbejaende historie om den tyske etterkrigstiden, de glade femtiårene og den optimistiske stemningen på sekstitallet.

Venninnene Henny, Käthe, Ida og Lina kommer fra samme distrikt i Hamburg, og i flere tiår har de delt små og store gleder. Nå er Tyskland i ferd med å legge verdenskrigen bak seg, og utover på 1950-tallet begynner livet endelig å se lysere ut. Det er helt nye tider i den unge republikken. Det eneste vennene fremdeles ikke vet, er hvor det ble av Käthe.

 

Nå leser jeg:

 

 

Jenny Lecoat, Hedys krig
Leseeksemplar fra Aschehoug
Basert på virkelige hendelser, det bruker å slå an hos meg. Krysser bare fingrene for at det ikke blir for mye hjerte/smerte så allergien min blusser opp. Jeg kan ikke for det men kjærlighetshistorier kjeder meg så inderlig hvis det er bare det det dreier seg om.

Fra omslaget:I juni 1940 blir de britiske kanaløyene okkupert av tyskerne. Hedy Bercu er en ung jødisk kvinne fra Wien som flyktet fra nazistene til Jersey to år tidligere. Men denne gangen kommer hun seg ikke unna.

Hedy er redd. Hun vet hva nazistene gjorde mot jøder i Østerrike, og frykter for sitt liv. Hun gjør det hun kan for å skaffe mat, overleve okkupasjonen og unnslippe konsentrasjonsleirene. Hun skjuler identiteten sin og får jobb som oversetter for tyskerne, ettersom hun er en av de veldig få på øya som kan tysk. Denne jobben gjør det også mulig for henne å bidra i motstandsarbeidet. Motvillig faller hun for den tyske løytnanten Kurt, som har blitt forelsket i henne. De vet begge at forholdet setter deres liv i fare, men kjærligheten gjør dem modige.

Fortellingen om Hedy og Kurt er basert på virkelige hendelser på Jersey under andre verdenskrig.

 

Juni:

 

Lesestabel juni, Tema nyheter 2022

Ingrid Berglund, Den svarte svanen

S.Kirk Walsh, Elefantpasseren i Belfast

Elizabeth Strout, Åh, William

Amor Towles, Lincoln Highway

Kathryn Hughes, Minneskrinet

Tidsfikserne og Vikingene

Hadley Freeman, Den jødiske familien Glass

 

Januar:

Bøker lest januar 2022, 14 bøker, herav 5 krim/spenning

Februar:

Bøker lest februar 2022, 24 bøker

Mars:

Bøker lest mars 2022, 15 bøker, herav 14 krim

April:

Bøker lest april 2022, 17 bøker

Mai:

Bøker lest mai 22, 14 bøker, mest krim

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

 

Det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet, proppfull av forfatterintervjuer og mye mer, blant annet Bokidioten funderer litt på om det er mulig å kvitte seg med bøker.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg