Marjan Kamali, Den lille papirhandelen
Leseeksemplar fra Cappelen Damm
Ja en bok med dame med ryggen til, som jeg vet mange skyr unna fordi de tror det er dårlige bøker, men jeg vet at det er mange sterke historier som kan skjule seg bak et “lett” omslag så jeg krysser fingrene.
Dette var en fin leseopplevelse. Ja romantikk og litt hjerte/smerte men ikke mer enn at det var helt ok, for denne historien rommer så mye mer. Jeg lærte at Iran var på vei til å bli et friere land med demokrati i 1953, før opptøyene starter og etter det, blir det et land med mye urolighet. Jeg liker å lære litt om andre land når jeg leser.
Ofte tenker jeg hvor har jeg vært som kan så lite om hva som har skjedd i verden. Jeg føler meg ofte uvitende. Derfor er det fint med slike bøker og jeg har jaggu lest mange av de de siste årene.
Dette er en roman svært mange vil like. Det er jeg overbevist om. Egentlig kunne jeg godt tenkt meg noen sider til, både fra Iran men også fra når de kommer til Amerika. Jeg koste meg virkelig hele boken igjennom, også når jeg tørket en tåre på slutten.
Fra omslaget:Teheran, 1953. Det er urolige tider, men tenåringsjenta Roya føler seg alltid trygg i den støvete, lille papirhandelen til Mr. Fakhri, overfylt som den er med fyllepenner, skinnende blekkflasker og tykke bunker med mykt skrivepapir.
Når Mr. Fakhri introduserer Roya for den unge, vakre Bahman, forelsker hun seg med det samme. Bahman har en sterk rettferdighetssans og en brennende kjærlighet for Rumis poesi. Den lille papirbutikken blir deres faste møtested.
De forlover seg noen få måneder senere, men en dag bryter det ut opptøyer i Teheran, og i tumultene forsvinner Bahman. Roya leter desperat etter ham i dager og uker, men til ingen nytte. Etter hvert må hun innse at hun trolig aldri vil se ham igjen.
Mer enn seksti år senere treffer Roya tilfeldigvis Bahmansønn, og han forteller henne hvor faren befinner seg. Endelig får hun anledning til å stille ham de spørsmålene hun har balet med i over et halvt århundre: Hvorfor forsvant han? Hvor har han vært i alle disse årene? Og hvordan klarte han å glemme henne så lett?
Nå leser jeg:
Stephanie Marie Thorn, En amerikansk prinsesse
Leseeksemplar fra Feelgoodbøker, Cappelen Damm
Boken om Alice Roosevelt sies å være veldig spennende og jeg gleder meg.
Alice Roosevelt er kan hende presidentens datter, men hun er ingen nikkedukke, og like kald som sin signaturfarge Alice Blue. Den sigarettrøykende, pokerspillende førstedatteren vet at den eneste måten en kvinne kan bli synlig i Washington på, er å skape bølger – store bølger. Hun er like skarpsindig og sofistikert som den mest erfarne politiker, og bruker sin kjendisstatus til å se hvor langt hun kan komme i den spennende og forførende verdenen av politiske intriger.
Men i Washington D.C. florerer det også av hjertesorg og svik, og da Alice faller hardt for en sjarmerende kongressmann, vil det kreve mye av henne å holde på den tøffe stilen. Likevel kjemper hun seg gjennom de politiske ettervirkningene av verdenskrigene, og havner i en bitende feide med sine berømte Roosevelt-slektninger.
“En fascinerende beretning om livet til den uredde og eventyrlystne Alice Roosevelt Longworth. Fylt til randen med politisk historie, skandaler og innsikt i noen av Amerikas mest inflytelsesrike. Dette er en bok alle som liker historiske romaner bør lese.” Chanel Cleeton, forfatter av Neste år i Havanna
Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:
http://Www.Facebook.com/Lillasjel
Februar:
2021 er klar, tema Dramatiske romaner og feelgood, fra hele verden
Christy Lefteri, Birøkteren fra Aleppo
Martha Hall Kelly, Syrinpikene
David Ärlemalm, Litt død rundt øynene
Chanel Cleeton, Da vi forlot Cuba
Shilpi Somaya Gowda, Vi var en familie
Januar:
Bøker lest januar 2020, 22 bøker
Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.
Bokinspirasjon for alle.
https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share