Bøker lest juli, 2018, 10 bøker

Reklame |

Bøker lest juli, 2018, 10 bøker

Først ute i juli er en norsk bok av en debutant.  Min ulydige mor av Therese Lund Stathatos.

Vi følger Helen gjennom hele livet fra hun er barn til hun er godt voksen. Fin bok om de valg man tar i livet og hovrdan man i tankene rettferdiggjør de valgene . Jeg må si at jeg ristet på hodet av og til over Helen, men det er kanskje nettopp det som gjør boken interessant. Blant annet hvor rasende hun er på mannen som da gjør de samme feilgrep som hun selv holder hemmelig. Slik er ofte vi mennesker. Vi ser hva andre gjør, men ikke hva vi selv gjør.

Vi får følge henne både i Norge, til Paris og til Hellas. En velskrevet roman er dette og det er flott med nye, norske kvinnelige romanforfattere.

Jeg tror mange vil like godt denne romanen og anbefaler den gjerne.

Her er omtalen min etter at jeg leste den:
http://lillasjel.blogg.no/1530732393_therese_lund_stathatos.html

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Bokelskere.no men boken er sponset av Panta Forlag og den kan kjøpes hos de fleste bokhandlere.

https://www.facebook.com/pantaforlag/

Beathes Bokhjerte skriver mer omfattende om boken hvis du vil vite mer av handlingen

https://beathesbokhjerte.no/2018/06/06/min-ulydige-mor-av-therese-lund-stathatos/

Et gnistrende psykologisk familiedrama. En bok om livet, om illusjoner og misforståelser.
Helen er et vidunderbarn som vokser opp på Nordberg i Oslo. Hun spiller a-mollkonserten i en alder av tolv, er flink på skolen og løftes frem av familien. Som liten jente får Helen vite at moren angrer på livet sitt, at hun ikke gjorde noe med evnene sine. Helen bestemmer seg for at hun skal gjøre alt riktig. Men det viser seg å være vanskeligere enn hun hadde trodd. Helen får prestasjonsangst og bryter ut, går sine egne veier. Hun er trassig, sterk og svak, egenrådig og kreativ. Vi følger henne til Paris, Aten og New York, til de greske øyer og til havet. Vi følger henne gjennom et utsvevende bohemliv, som karrierekvinne og arbeidsledig, ektefelle og mor, gjennom gledesrus og bunnløs fortvilelse.

Min ulydige mor er en rik og dypt innsiktsfull roman om liv og død, om valg, samfunn og familieliv. En gripende roman om drivkreftene bak de livsvalg en kvinne tar, og prisen hun betaler for å leve på utsiden.

 

Parinoush Saniee, De som dro og de som ble igjen.

Jeg har ikke lest noe av forfatteren før, men det skal jeg absolutt gjøre. Denne er velskrevet. Den handler om det tittelen sier, De som dro fra Iran og de som ble igjen. En storfamilie har gjenforening og det er ikke bare solskinn og glede. Der kommer det frem hva hver enkelt synes om hverandre og alle misunner hverandre og tror de andre har hatt det så lett.

Det fantastiske med denne romanen er at Saniee belyser alle sider ved saken og jeg syntes den var lærerik og tankevekkende. Hvor snar er vi ikke selv til å dømme andre og tro de har det så mye bedre enn oss selv. Til og med vi som bor i et land som er fritt for krig og ufred og flesteparten lever med velstand.

Dette er en bok som går inn i hyllen som heter, Vil bli husket og anbefalt

Jeg gleder meg til å lese de andre bøkene hun har skrevet. Det som ventet meg og Den stumme gutten

Her er omtalen:

http://lillasjel.blogg.no/1530899225_parinoush_saniee_de_som_dro_og_de_som_ble_igjen.html

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Font forlag og de har også sponset boken

https://www.facebook.com/fontforlag/

Fra forfatteren av bestselgeren Det som ventet meg kommer nå fortellingen om en iransk storfamilie som etter mange års atskillelse møtes igjen et sted like utenfor Iran. Bestemoren, som nå er enke og syk, har ønsket å samle sine mange sønner og døtre og deres familier etter nesten tretti år. Men etter den første gjensynsgleden kommer oppdemmede konflikter til overflaten mellom de som til ulike tider og av forskjellige årsaker forlot Iran, og de som ble igjen.

Sterke følelser preget av misunnelse, skuffelse, nag og mistro får utløp, før familiemedlemmene bestemmer seg for å snakke ut og gi sin versjon. Et sammensatt bilde av årsaker og virkninger brettes ut etter hvert som de enkelte forteller og forklarer. Livet har ikke vært enkelt for noen av dem, verken for de som dro i utlendighet til Vesten eller de som ble værende etter den islamske revolusjonen. Og aller minst for Dokhi, barnebarnet som fører dagbok og bærer på en vond og hemmelig fortid.

De som dro og de som ble igjen er en klok og usminket beretning om mennesker som fanges i begivenhetenes vold og må se i øynene at livet ikke ble slik de hadde håpet og drømt om

 

Tredje bok ut var Nuria Pradas, Skreddersydde drømmer.

Jeg trodde dete var en ren feelgood og starten så også sånn ut. Et hopp i tid var det også, som var mer forvirrende enn fornuftig. Men når man så tok fatt på historien, ja da ble man imponert. Her er det ikke kun en kjærlighetshistorie mellom to men her får vi høre historien til flere familier i Barcelona, på en tid der det var mye uroligheter. Vi følger motehuset Santa Eulalia og deres ansatte gjennom gode og dårlige tider. Santa Eulalia er en familiebedrift som har eksistert i virkeligheten og dermed gitt inspirasjon til forfatteren.

Jeg tør å anbefale denne boken, også til de som ikke liker Feelgood. Her er det ikke bare happy endinger, men både gode og vonde dager. Ikke la dere lure av de første sidene, det blir mer innholdsrikt etter hvert.

http://lillasjel.blogg.no/1531078392_nuria_pradas_skreddersydde_drmmer.html

 

bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm sine sider og de har også sponset denne boken.

https://www.cappelendamm.no/_skreddersydde-drommer-nuria-pradas-9788280877888

En underholdende roman om mote og glamour, kjærlighet og sjalusi, rikdom og nød, politikk og historie.

Barcelona, 1917: Den vakre Laia begynner som ekspeditrise i tekstilforretningen Santa Eulalia der moren er syerske. Laia blir fascinert av de luksuriøse stoffene og vakre klærne ? og av den elegante Roser. Rosers bror Andreu, som overtar motehuset etter farens død, ønsker å forandre den tradisjonsrike familiebedriften til Spanias første moderne motehus. Til tross for alle sosiale motsetninger blir Laia venner med den privilegerte Roser. Men når de møter Ferran, motehusets karismatiske nye designer, endres livet til begge kvinnene.

 

Nå hadde jeg begynt på ferieturen min og kofferten inneholdt en del feelgood, noe jeg liker godt på en solseng i varmen. Den første var Postkort fra Hellas, av Vikoria Hislop. Jeg likte svært godt de første bøkene hennes, Øya og Hjemkomsten men etter det har hun dalt i popularitet hos meg.

Tråden er den eneste jeg har igjen å lese av henne og jeg skal lese den også. Soloppgang var ikke en bok jeg falt for. Den var fra øya Famagusta på Hellas og historien hun forteller i boken, er ganske bra, men den ble ikke bra nok skrevet for meg, så den grep meg ikke.

Det ble litt sånn i Postkort fra Hellas også. Ja, noe av det var koselig lesestoff, der hun drar rundt i Hellas og finner små lokale historier, men for meg er det rett og slett ikke fengende nok. Det ble litt tamt.

Omtalen min er her :

http://lillasjel.blogg.no/1531334418_victoria_hislop_postkort_fra_hellas.html

Bilde og tekst under bildet har jeg hentet fra Bokelskere.no. Boken er en gave fra en bokvenn.

https://bokelskere.no/

Uke etter uke kommer postkortene. Adressert til en person Ellie ikke kjenner, uten returadresse. Alle postkortene er signert med en forbokstav: A. Lys himmel, blått hav og fantastiske bilder fra Hellas. Postkortene lyser opp Ellies tilværelse. Etter seks måneder slutter postkortene å komme. Men bildene hun nå har hengt på veggen, fortsetter å inspirere henne. Hun vil reise og se landet med sine egne øyne. Den morgenen Ellie skal dra, kommer det en pakke på døren med en notisbok. Boken forteller om en reise gjennom Hellas, foretatt av en ukjent mann. Det er rørende, melankolske beretninger. De gir et innblikk i landets kultur, men beretter også om en drivkraft, et ønske om å leve livet til fulle én gang til. Sagt om boken: «En imponerende historie.» The Sunday Times «Hun gjør landet levende for oss, på uforlignelig vis. ( ) Fantasirike og fascinerende beretninger.» Sunday Express «Jeg nøt forflytningen til Hellas på Hislops vinger.» Express «En nydelig roman.» Fabulous mag «Et overdådig kjærlighetsbrev til Hellas.» Sunday Mirror «Hislops lidenskapelige kjærlighet til landet er til å ta og føle på.» Daily Mail Om forfatteren: Victoria Hislop erobret bestselgerlistene internasjonalt med debutboken «Øya», som utkom på norsk i 2007. Hun har senere utgitt bestselgerromanene «Hjemkomsten» (2009), «Tråden» (2012) og «Soloppgang» (2014), samt novellesamlingene «En aften på Kreta» (2011) og «Siste dans og andre fortellinger» (2013). Forfatteren bor i England og på Kreta.

 

Ja, jeg var i feel good modus og ønsket å gi Santa Montefiorre en sjanse til. Det er jo så mange som er så glad i henne. Jeg leste Villa Magdalena og syntes den var skikkelig dårlig så jeg har ikke lest Slottsserien som så mange har likt svært godt. Mange ganger har jeg nesten kjøpt de, de er jo på salg overalt, men de har ikke blitt med hjem likevel.

Nå fikk jeg Valentinas siste reise av en bokvenn jeg har og tenkte at da får jeg gi Montefiore en sjanse til. Men nei beklager, det ble mye stønning og uffing. Det der er bare ikke noe for meg.

Skal det bli lest noe mer Montefiore med meg, ja da må jeg være i mangel på bøker og det kommer vel ikke til å skje med det første.

Men veldig mange er glad i denne forfatteren, så for all del, liker du feelgood av det lette slaget, kan dette være tingen for deg.

http://lillasjel.blogg.no/1531764225_santa_montefiore_valentinas_siste_reise.html

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Bastion forlag

http://bastion.no/bok/valentinas-siste-reise

Valentinas siste reise

Fra forfatteren av bestselgerne Villa Magdalena og Birøkterens datter kommer en historie om sterk kjærlighet og et utilgivelig bedrag.

Valentinas siste reise tar oss fra 60-tallets spenstige liv i London og til den vakre italienske Amalfikysten. En episk romanse med en dose spenning og mystikk!

Valentinas siste reise er den femte av Santa Montefiores bøker som er oversatt til norsk.

 

Neste feelgood gikk det bedre med. Alt i et øyeblikk av Erica James, hennes første på norsk.

Det jeg liker godt med Erica James er at hun er mer jordnær. Det er ikke bare solskinn og glede og søte kyss og lengsel, men også historie og dager der ikke alt er så rosenrødt.

Av feelgood forfattere en nok hun en av de på toppen for meg. Jeg liker måten hun skriver på. Hun skriver lett og godt, litt sånn vi prater egentlig, et hverdagslig språk, men likevel ikke skolestil. Ja, for meg da. Vi er jo forskjellig. Noen vil kanskje si helt motsatt, sånn er det med bøker.

Jeg anbefaler ihvertfall Erica James til alle som liker lett underholdning og gleder meg til ål lese neste bok av henne. For etter Alt i et øyeblikk, leste jeg Lyden av en lerke. Tidligere har jeg lest den nyeste av henne, Det lille pianohuset.

Omtalen finner du i linken under og der finner du linken til det lille pianohuset.

http://lillasjel.blogg.no/1531856900_erica_james_alt_i_et_yeblikk.html

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Bastion forlag og de har også gitt meg boken i gave.

http://bastion.no/bok/alt-i-et-oyeblikk

Noen øyeblikk varer livet ut ?

I det Floriana mottar invitasjonen til vakre Comosjøen i Italia for å se sitt livs kjærlighet gifte seg med en annen kvinne, vet hun umiddelbart at hun vil takke nei ?Alt i et øyeblikk er en vakker og rørende historie om kjærlighet og de små øyeblikkene som forandrer livet vårt for alltid. 

 

Alt i et øyeblikk var en fabelaktig ligge på solsengbok og Lyden av en lerke var enda bedre. …..Synes jeg.

Jeg koste meg med boken og paraplydrinken og lurte meg tidlig til sengs for å lese slutten.

Jeg ble nemlig svært glad i hovedpersonene i denne boken. Det er nesten så jeg tror at de lever i det virkellige liv.

http://lillasjel.blogg.no/1532107754_erica_james_lyden_av_en_lerke.html

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Bastion forlag:

http://bastion.no/bok/lyden-av-en-lerke
 

Lyden av en lerke

Hva om en annen persons historie kan endre ditt eget liv?

Lizzie lever det glade liv i London. Men en dag snur tilværelsen brått, og med kjærlighetssorg og uten jobb må hun flytte hjem til moren på de engelske landsbygda.

Der tar hun motvillig en jobb på det lokale pleiehjemmet hvor hun dagdrømmer om livet som kunne vært. Helt til hun plutselig og bokstavelig talt snubler inn i livet til en fremmed. Det blir et uvanlig møte som gir ringvirkninger ingen av dem kunne ane ?

I sin bestselgende og rørende roman skriver Erica James hjertevarmt og engasjerende om kjærlighet, livet og alle dets små mirakler.

I sin bestselgende og rørende roman skriver Erica James hjertevarmt og engasjerende om kjærlighet, livet og alle dets små mirakler.

 

På flyet hjem tok jeg fatt på en bok som slett ikke var noe feel good, men feel dårlig. Ikke fordi boken var dårlig, nei, den var glitrende skrevet. Jeg tror jeg har funnet meg en ny favorittforfatter. Jodi Picoult. Jeg leste tidligere i år, hennes nyeste, Det store i det lille og syntes den var veldig bra. En slik bok du husker og som lærer deg noe om deg selv. Slik var det også med denne, Historiefortelleren. Det store i det lille handlet om rasisme. Denne tar for seg Jødeforfølgelsen.

Det fantastisk med Picoult er at hun får fortalt historien fra to sider. I historiefortelleren, får vi høre historien til to brødre som er nazister under krigen, der en av de forteller selv hva han gjorde og hvor følelseløs han ble og det er grusomt å lese. I tillegg får vi høre historien til en eldre kvinne som var i konsentrasjonsleir, sammen med de to brødrene. Jeg måtte rett og slett bestemme meg for å  la være å føle. Jeg kunne ikke ta ordene inn følelsesmessig, for da hadde jeg ikke greid å lese den. Hvordan tortur og henrettelser blir så dagligdags at man ikke reagerer, men bare ufører de bestialske handlingene, ja det er noe vi ikke skal helt forstå at det går an.

En etter en skal jeg kjøpe Picoults bøker for jeg ser at alle anbefaler de. Jeg har ikke sett en eneste negativ omtale om hennes bøker. Men de er sterke, så jeg vil ikke lese de etter hverandre. Det er bøker som sitter i kroppen lenge etter at du har lest de.

http://lillasjel.blogg.no/1524502152_jodi_picoult_det_store_i_det_lille.html

http://lillasjel.blogg.no/1532373061_jodi_picoult_historiefortelleren.html

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm
https://www.cappelendamm.no/_historiefortelleren-jodi-picoult-9788202424282

Sage Singer (23) er skadet i en ulykke og har et arr i ansiktet som gjør henne reservert overfor fremmede. Hun er baker, og kan dermed jobbe på natten og slippe å omgås så mange mennesker. Følelsene sine legger hun i de vakre bakverkene.

En dag blir hun kjent med Josef Weber (95), en respektert og avholdt mann i den vesle byen. Det oppstår et vennskap mellom de to, men en dag ber Josef Sage om en helt spesiell tjeneste: Han ber henne om hjelp til dø. Det viser seg at han var nazist under krigen, og nå vil han gjøre opp for seg. Det han ikke vet, er at Sages bestemor er en av de som overlevde holocaust.

 

Så ble jeg inspirert av en annen bokleser til å ta fatt på den nye trilogien av Jan-Philipp Sendker. Handlingen er lagt til Kina og Hong Kong. Bok nummer en heter Hviskende skygger og den nyeste heter Ensomhetens språk

Ja, jeg synes at bøkene er gode, lesbare men ikke skrevet med hjertet slik de første bøkene, Kunsten å høre hjerteslag og kunsten å være den man er.

De kan vel egentlig ikke sammenlignes. Det er mer spenning i de nye bøkene og jeg er jo spent på å lese den tredje boken, men jeg blir ikke så knyttet til hovedpersonene i disse bøkene som jeg ble i de første. Men Sendker kan å skrive og temaene er aktuelle.

Hviskende skygger:
http://lillasjel.blogg.no/1526926083_janphilip_sendker_hviskende_skygger.html

Ensomhetens språk:

http://lillasjel.blogg.no/1532804290_janphilipp_sendker_ensomhetens_sprk.html

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm og de har også sponset boken.

http://www.cappelendamm.no/_ensomhetens-sprak-jan-philipp-sendker-9788202578534

Ensomhetens språk er en frittstående oppfølger til Hviskende skygger, og vi møter igjen den amerikanske journalisten Paul Leibovitz. Kjærligheten til den kinesiske kjæresten Christine har fått ham til å glemme sorgen over den døde sønnen, og han trives bedre med livet i Hongkong. Men en dag får Christine et brev fra broren sin som leder dem inn på farlige veier. Broren forteller at landsbyen utenfor Shanghai har blitt rammet av en mystisk sykdom, og ber om hjelp.

Når Paul og Christine kommer dit, oppdager de en miljøkatastrofe ingen vil ta ansvar for. Det kinesiske samfunnet preges av kynisme, maktmisbruk og korrupsjon, men Paul er fast bestemt på å ta opp kampen for rettferdighet – til tross for at både forholdet til Christine og hans eget liv er i fare.

 

Jeg avsluttet måneden med en ny feel good. 4. bok i syv søstre serien av Lucinda Riley, Perlesøsteren.

Mange har jeg sett, har denne som en favoritt. Hadde den vært kortere, ville kanskje jeg også hatt det, men jeg følte det ble for mye pjatt som kunne vært utelatt. For meg føltes det også som om hun skiftet retning underveis, uten å skrive om handlingen i starten, men det kan være at det skulle være sånn for å lure oss lesere. For meg funket det desverre ikke. Jeg følte hele første del der hun starter med å dra til Thailand kunne vært utelatt og heller hatt en annen vinkling på slutten. For ut i boken ett stykke syntes jeg den tok seg opp og da ble jeg oppslukt og måtte lese ferdig. Etter Thailand drar hun til Australia der hun har sine aner og da begynner det etter hvert å bli en fin historie utav det.

Jeg synes at boken bærer preg av at mange bøker er blitt skrevet med kort tid mellom. For lite gjennomarbeidet etter min smak. Men som sagt hører jeg andre si at dette er favoritten. Min favoritt var den fra Norge, nummer to, men jeg likte også godt den første fra Brasil, selv om jeg også ville kuttet 50 sider i den. Jeg forstår ikke at bøkene må ha 600 sider.

Da er det bare å lene seg tilbake og vente på nummer 5, Månesøsteren.

Skyggesøsteren og i den linken, finner du linkene til de to første også.

http://lillasjel.blogg.no/1526759957_lucinda_riley_skyggessteren.html

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm sine sider og de har også sponset boken.

https://www.cappelendamm.no/_perlesosteren-lucinda-riley-9788202534004

Perlesøsteren er bok nummer fire i den fascinerende og spennende serien De syv søstre.

CeCe har alltid følt at hun ikke passer inn. Etter at søstrenes far ? den mystiske Pa Salt ? er død, og søsteren Star har funnet den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom. Hun slutter på kunstutdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden.

Hundre år tidligere får Kitty McBride, en prestedatter fra Edinburgh, muligheten til å reise til Australia som ledsagerske. Her møter hun sin skjebne i form av tvillingbrødrene Drummond og Andrew ? den ene vilter og ustyrlig, den andre ambisiøs arving til en formue basert på perlefiske. Når CeCe kommer til Australia, er det noe dypt inne i henne som påvirkes av energien i området og den gamle aboriginkulturen. Kreativiteten våkner og med hjelp fra de hun møter på reisen, begynner hun å tro at dette enorme kontinentet kan tilby henne noe hun ikke trodde var mulig: en følelse av å høre til.

Se oversikt over serien her.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg

Follow