Opprinnelse, Dan Brown

Sitat:

Vi lever i en merkelig tid, fortsatte Edmond. Der det virker som verden er snudd opp-ned, og ingenting er akkurat slik vi hadde forestilt oss det. Men usikkerhet kommer alltid før store forandringer, kaos og frykt kommer alltid før store omveltninger. Jeg ber dere om å ha tro på kjærligheten og menneskets kreative evner, fordi disse to kreftene, når de blir slått sammen, har kraft til å skape lys iet hvilket som helst mørke.

Du verden hvor jeg har gledet meg til ny date med Robert Langdon. Vi har møttes ved jevne mellomrom etter at jeg endelig begynte å lese bøkene til Dan Brown. Jeg har ikke lest Den digitale festning og Iskaldt bedrag enda, de bøkene som ikke har Langdon i hovedrollen, men jeg skal selvsagt lese de også.

Men nå var det altså Opprinnelse som stod for tur. Dan Brown kjører kjent stil, samme oppskrift som i de andre bøkene om professor Langdon. Igjen er han headhuntet, denne gang av en tidligere student, Edmond Kirsch,  for å bivåne en revolusjonerende oppdagelse Kirsch har gjort. Avsløringen skal foregå i Guggenheim-museet i Bilbao, men selvfølgelig i Dan Brown stil, går ikke alt som planlagt og Langdon blir sendt ut på et halsbrekkende oppdrag, med myndighetene på hjul, som de bruker å være. Og selvfølgelig i selskap med en vakker dame, denne gangen museumsdirektøren Ambra Vidal. Hun er den spanske kronprinsens forlovede med de komplikasjoner som følger med det.  I tillegg hagler det jo med prester og biskoper og guardia, som det bruker å gjøre og vi aner ikke noe om hvem som er til å stole på og hvem som er ute etter å ta de. Til og med en datamaskin med menneskelige trekk er med på ferden.

Man skal ha tunga beint i munnen en vanlig leser av Dan Brown, for det er avanserte forviklinger og mange fremmmede ord, for en vanlig hjemmeværende husmor, men du verden så morsomt.

Vil du lese litt fra boken kan du klikke her:
https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/krim/opprinnelse-dan-brown-9788202562496

Her kan du chatte litt med Winston, datamaskinen som er en av hoved”personene” i boken

http://winston.danbrown.com/no

Dan Brown er Dan Brown, han er spesiell og hvor han tar det i fra, nei det aner ikke jeg. Men alle som liker spenning og intriger, bare må lese Brown sine bøker. Jeg er en stor, stor fan. De morsomste bøkene jeg vet å lese.

Sitat:

Noen ganger må du skifte perspektiv for å se en annens sannhet

Og jeg elsker jo at Sagrada Familia og Milàhouse i Barcelona, er med som kulisser. Vi var jo der i sommer og fikk en rundtur i katedralen, så nå får jeg brukt litt av mine egne bilder derfra.

Katedralen skal stå ferdig i 2026

Lidelsesscenen med Jesus på korset er nevnt

De høye, vakre søylene

Lyset som strømmer inn og forandrer katedralen ettersom hvor sola er på dagen og om det er sol eller overskyet.

“Fallskjermen” snakker han om.

Denne nettsiden snakker Langdon om i boken:

Casa Mìlà:
https://www.lapedrera.com/ca/home

(du kan velge engelsk språk)

Vil du ha flere bilder fra da vi var i Barcelona, kan du klikke her:
http://lillasjel.blogg.no/1503494587_independence_of_the_seas_barcelona_juli_2017.html

 

Mine tidligere dater med Robert Langdon

http://lillasjel.blogg.no/1409900712_bker_lest_august_2014.html

http://lillasjel.blogg.no/1428657764_bker_lest_januar_febr.html

http://lillasjel.blogg.no/1493902254_bker_lest_april_2017.html

 

Teksten under er hentet fra Bazar forlag, som har sponset boken

https://www.bazarforlag.no/

Ny bok om Robert Langdon, ekspert på religiøs symbologi, lanseres internasjonalt 3. oktober. Dan Brown har solgt mer enn 200 millioner bøker verden over, og bøkene hans er oversatt til 56 språk.

Robert Langdon, professor i symbologi og religiøs ikonologi ved Harvard, ankommer det hypermoderne Guggenheim-museet i Bilbao. En av hans tidligere studenter, den 40 år gamle multimilliardæren, futuristen og genierklærte it-gründeren Edmond Kirsch, skal presentere en revolusjonerende oppdagelse ? en oppdagelse som vil besvare to av menneskehetens mest grunnleggende spørsmål.

Etter hvert som den fascinerende presentasjonen skrider fram, forstår Langdon at den er langt mer kontroversiell enn noen kunne forestille seg. Men plutselig kollapser den nøye planlagte kvelden i kaos, og Kirsch? oppdagelse er i ferd med å gå tapt for alltid.

Sammen med museumsdirektøren Ambra Vidal, som har jobbet nært med Kirsch om arrangementet, er Langdon tvunget til å forlate Bilbao. De flykter til Barcelona på en halsbrekkende jakt etter et kryptert passord som vil avdekke Kirsch? hemmelighet.

Langdon og Vidal må navigere gjennom skjult historie, ekstrem religion, moderne kunst og gåtefulle symboler for å finne nøkkelen som til slutt stiller dem ansikt til ansikt med Kirsch? sjokkerende oppdagelse ? og sannheten som lenge har unnsluppet oss.

 

2 kommentarer
  1. Jeg har gått litt lei av Dan Brown så jeg har ikke tenkt å lese boken, men det var veldig kjekt å se dine bilder fra Barcelona 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg