Bøker lest juni 2016

 

Det ble ikke den aller beste lesemåned for meg. Formen sviktet og da har jeg ikke energi til å lese, men de bøkene jeg har lest har vært bra.

Jeg har hatt noen krimbøker som har ventet lenge.

Marcoeffekten av Jussi Adler-Olsen er en av de.

Jeg er veldig glad i Adler-Olsens krimbøker. De er kjempespennende og denne var inget unntak. Er det noen som elsker krim og ikke har oppdaget denne danske forfatteren, ja da har de mye spenning i vente. Den grenseløse og Washingtondekretet venter i hylla.

 


Tekstene under bildene er fra Bokklubben sine nettsider.

Unge Marco er tidlig blitt tvunget inn på en kriminell løpebane av sin onkel Zola. Marco er dyktig, men avskyr alt Zola står for. Og når han oppdager at familien vil gjøre ham til krøpling, ser han ingen annen utvei enn å komme seg vekk så fort som mulig. De grusomme realitetene innhenter ham imidlertid da han noen måneder senere konfronteres med en plakat av en savnet mann. Etter dette kjemper Marco ikke bare for sin egen tilværelse, men også for sitt liv. Zola er på sporet av ham. I Avdeling Q virvles Carl, Assad og Rose inn i en sak som trekker farlige tråder til korrupsjon og forbrytelser helt opp på ministernivå og inn i den afrikanske jungelen.

 

Vi tok en tur til Gdansk en langhelg og da var en bok god å finne på flyet, selv om flyturen tok bare 1 time 45 min.

http://lillasjel.blogg.no/1466434904_gdansk_juni_2016_del_.html

http://lillasjel.blogg.no/1466508508_21062016.html

Blomstene i Shanghai av Duncan Jepson. En bok etter min smak. Historien om Feng som lever et liv i skyggen av sin søster og trives med det. Alle midler blir brukt for å få eldstedatteren gift. Når hun dør, må den yngste og naive Feng, trå inn i sin eldre søsters rolle for ikke å vanære familien og må stille opp til bryllup uten å ane hva hun går til.


 

For en ung kinesisk kvinne i 1930-tallets Shanghai, er det viktigere å tenke på tradisjon og plikter enn personlig begjær. For Feng betyr det, å gifte seg med en velstående forretningsmann i et ekteskap arrangert av foreldrene. Feng blir fanget i en husholdning som er et sted for offentlig seremonier og private grusomheter, hvor hun må oppfylle sin plikt, som betyr å bære fram en mannlig arving til en mann hun ikke elsker. Ettersom årene går forsoner Feng seg med de ofrene, og forferdelige valgene hun har gjort, for å sikre sin plass i familien og samfunnet, samtidig som en voldelig og nådeløs revolusjon feier over Kina. Vil Feng forsones med sin mor? Vil hun treffe igjen sin datter som hun ga bort? Vil hun noen gang kunne elske sin mann?

 

Etter det ble det ny krim, også en som har ventet lenge i hylla. Stalker av Lars Kepler, alias Alexander og Alexandra Ahndorils,. Ja, jeg må bare krype til korset og innrømme det, det var så spennende at jeg måtte kikke bak i boken for å se litt hvem som overlevde. Jeg greide ikke å vente for du verden hvor creepy.  Den var skikkelig spennende og ganske så ekkel. I likhet med Jussi Adler-Olsen anbefales alle Keplers bøker. Den neste boken av dette paret heter Playground. Den har ikke kommet til min hylle enda, men det blir nok og jeg er litt spent på den, for da forlater vi Joona LInna og går inn i en helt ny fortelling.

 

Hvis lyset er på, kan en stalker se deg fra utsiden – men hvis lyset er av, kan du ikke se en stalker som allerede er inne.
Susanna Kern kommer inn fra en joggetur. Hun vrenger av seg klærne og gjør seg klar til å gå i dusjen. Plutselig synes hun at hun hører en lyd ute i hagen, i det svarte mørket utenfor vinduet. Hun ser på vinduet, nærmer seg forsiktig, og stirrer ut. Først da hun står i dusjen, kommer hun på at hun kanskje glemte å låse verandadøra …

Omtrent samtidig mottar politiet en illevarslende film, en film som viser en kvinne som er filmet gjennom et vindu, åpenbart uten at hun vet om det. Neste dag blir kvinnen funnet død.

 

Den siste boka lest i juni er Jenta på klippen av Lucinda Riley. For de som liker feelgood-romaner er denne ganske bra synes jeg. Som alle bøker av denne typen er det lettlest underholdning av den ikke helt troverdige typen. Likevel er disse bøkene mange hundre prosent bedre enn de kjærlighetsromanene man fant i kiosken for 25 år siden, takk og lov. Men at det er en dameroman, ja det er det nok helt sikkert. Kjærlighet og svik og mysterier og gamle gods i England, alt som skal til for å la oss fly bort noen timer.  Jeg har flere av samme forfatter i bokhyllen og det blir nok fin ferieunderholdning.

 

Hvorfor har en hemmelighet fra 1914 forårsaket et helt århundre med kjærlighetssorg? Fra forfatteren av den internasjonale bestselgeren Orkideens hemmelighet kommer nå den trollbindende fortellingen om to irske familier som vikles sammen av en tragisk fortid som virker skjebnebestemt til å gjenta seg. For å flykte fra en fersk kjærlighetssorg i New York vender Grania Ryan tilbake til familiehjemmet på Irlands forrevne og forblåste kyst. Her, på klippekanten midt i en storm, møter hun en ung jente, Aurora Lisle, som kommer til å forandre livet hennes på dyptgripende vis.

Simsalabim så var det juli.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg