Gdansk juni 2016, del 1

Vi var i Gdansk i Polen 9-12. juni. Vi bodde på et hotell i sentrum som het PicaPaca. Hotellet var helt greit. Frokosten var nydelig. Det ble stekt omelett eller egg og bacon eller eggerøre, alt etter hva du ønsket og pålegget var veldig variert, med mange polske spesialiteter, som spekepølser med mere.  Frokostsalen var veldig liten, plass til bare 18 personer, men det var ikke så veldig mange rom på hotellet heller.

http://www.reisdit.no/04/gdansk/

 

Vi gikk bare fem minutter fra hotellet så var vi i sentrum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det legges ny brostein. I både butikker og restauranter kreves det inn en byskatt når man handler. Denne skatten brukes til å renovere byen.

Vi krysser kanalen. Det er mulig å ta sighteeing-turer med båt på kanalen.


I hver ende av denne sammenhengende gaten/plassen, finner du byporter ? på havnesiden ?Den grønne byporten?, oppført mellom år 1569 og 1571 i flamsk senrenessansestil, inspirert av Antwerpens rådhus ? og i motsatt ende, ?Den gylne porten? fra år 1614 i en stram, italiensk renessansestil. I overgangen mellom Dlugi Targ og Ulica Dluga finner du det flotte rådhuset fra 1400-tallet. Det brant ned i år 1556 og ble gjenoppbygd i gotisk stil og sto ferdig i år 1561, slik det gamle var, nå med en forgylt skulptur av kong Sigismund II Augustus.

Teksten hentet fra http://www.reisdit.no/04/gdansk/

Vi kommer til byporten inn til gamlebyen.

For en som meg som elsker husfasader, så var det jo som å komme til himmelen. Dog var jeg litt skuffet over at vinduene er de samme overalt. Ikke sånn som i byene rundt Middelhavet der det ikke er veggene men vinduer og dører som er egenartet.

Litt av et rådhus de har. Vi trodde det var en kirke.

Men på Hardrock var vi og spiste første kvelden. Nydelig mat.


Jeg synes det var skuffende lite å handle i butikkene. Det var noen fine butikker med glasskunst, ellers var det smykker av rav i alle butikker. Alle andre varer måtte man på kjøpesenteret for å handle.


 

Det kommer flere bilder i et annet innlegg i morgen 🙂

5 kommentarer
  1. Så utrolig mange fine husfasader 🙂 Jeg har lyst til å dra til Gdansk egentlig, aldri vært der. Og ikke SÅ langt heller dit 🙂 Ha en fin kveld Mariann <3

  2. Nei, er ikke langt å fly. Vi dro dit fordi vi kunne dra fra Ålesund for da har vi bare 1,5 time til flyplassen mens til Gardemoen er det 5,5 time. Vi ønsker oss flere destinasjoner derfra 🙂 En fin kveld til deg også 🙂 frodith:

  3. Heisann ☺Me er 4 stykker som skal til Gdansk i september, og me skal og ligge på Villa Pica Paca. Er det noko du anbefaler oss? Evt restauranter, lokale plasser??
   Takk for å lese bloggen din, veldig interessant! ☺👍Mvh Bente

  4. Det var der vi bodde også 🙂 Det er god mat på Hard rock. Det er og en meksikansk med nydelig mat. Den har inngang i kjelleren rett ved siden av det store rosa huset med tårn på. Det er et kjøpesenter kun 10 min å gå og et digert som du må ta taxi til. Bestill bord når dere skal spise, var ganske fullt overalt. Ellers har jeg vel tatt med det meste. Har igjen et innlegg fra katedralen, Mariakirken. Der kan man gå opp i tårnet. Jeg gjorde ikke det for trappen er litt bratt og jeg var litt redd det ble klaustrofobisk men de andre var der så jeg skal legge ut bilder. Bente:

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg