Viktig for meg

Jeg har slitt ut en slik maskin som det er bilde av her.

Jeg har begynt på nummer to.

Den klarer jeg nok ikke å slite ut men jeg liker den svært godt.

Det er med miksebolle også men den har jeg ikke prøvd.

Jeg bruker den til brødbaking.

 

Å bake brød er noe som er viktig for meg.

Det er noe jeg har holdt på med siden jeg flyttet hjemmefra som 18 åring.

Jeg har satt brøddeig i baljer og oppvaskkum, ettersom hva jeg har hatt tilgjengelig det jeg har bodd.

Jeg tror nemlig at hjemmebakt brød er gull verd for kroppen vår.

Jeg tror, og jeg sier tror, for jeg vet ikke om dette medfører riktighet.

Jeg tror masseprodusert kjøpebrød er lim i tarmene våre og ødelegger for oss.

Jeg innbiller meg at hvis alle fikk hjemmebakt fra de var barn, ville det vært færre som hadde problemer med mage og tarm.

Ja selvfølgelig ikke alle, men jeg tror at tarmens funksjoner er mye viktigere enn det vi er klar over, for helse og velvære.

 

Det skurrer hos meg når kjøpebrød er like mykt helt til det kommer mugg på det.

Hjemmebakt blir nemlig fort tørt mens kjøpebrød blir ikke tørt.

Jeg tror at det er bra med lang heving.

Surdeigsbrød kan jeg ikke noe om, men det er godt mulig at det er veldig bra.

Men jeg bruker lite gjær og jeg bruker fersk gjær, ikke tørrgjær.

Kun fordi det føles riktigere for meg.

 

Selv om helsa mi ikke er på topp bestandig, så prøver jeg å få bakt brød.

Det er ikke mye arbeid når jeg bruker maskin, men det tar lang tid.

Jeg lar deigen elte lenge, den heves først ca 50 minutt og etterleves en halv time og stekes ca 50 min, så det er ikke fort gjort.

Jeg baker tre brød eller gjentar prosessen, så det blir 6 brød å putte i fryseren.

 

Alle i familien , både små og store, er glad i hjemmebakt brød

Likevel tror jeg nok det blir siste generasjon med brødbakere i familien.

I dagens samfunn er det kjøpebrød som teller i et hektisk arbeidsliv og jeg synes det er litt trist.

Mat er så viktig for helsa vår og det er ikke mange nok som tar det på alvor.

Jeg liker godt bildet Berit Nordstrand serverte oss, med alle de ulike tarmtottene som roper på ulike mattyper.

De vil ha variert kost, ikke ensidig.

Derfor tror jeg det naturlige er best for kroppen.

Ikke kunstig søtning, ikke lettprodukter der fettet er erstattet med stivelse.

Jeg tror ikke naturlig fett i maten, er det vi trenger å være redd.

Og som sagt så har jeg klokkeklar tro på hjemmebakt brød.

Derfor føles det godt hver gang jeg baker.

Jeg er stolt og fornøyd hver gang jeg tar nystekte brød ut av ovnen.

Derfor er jeg fornøyd.

I dag

 

KOMMUNENS BESTE BRØD

Suksess hos små og store og barndomsminner kommer frem.

2 kommentarer
    1. Hjemmebakt er jo luksus i dagens samfunn tror jeg. Ikke mange som tar seg tid til å bake selv. Jeg har all verdens tid, men det krever også krefter, noe jeg ikke har for mye av. Så det er ikke så ofte jeg baker. Husker vi ofte fikk hjemmebakt brød hjemme i barndommen. Og det var faren min som bakte 🙂 Oftest i helgene.
      Nå fikk jeg altså innmari lyst på hjemmebakt brød 😀

      1. Da er det bare å hive seg i bakingen. Jeg bruker jo maskin til eltingen men det var ei som la inn kommentar på at hun hevet om natten, grytebrød, det skulle ikke eltes, så det må vi få testet.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg