Viktig avtale


I går hadde vi en avtale med verdens kjekkeste tenåringsgutt.

Hvis jeg ser litt alvorlig ut så er det bare fordi jeg skyndet meg å klikke.

Er ikke alltid bilde er lite populært, men nå fikk jeg lov å bruke det.

Vi hadde avtale om søndagstur.

Vi har familiekort og da kan vi ha to barn med i kortet, så da får han også kort.

Det blir rimeligere også enn å kjøpe to enkeltkort.

 

Disse orange lærte vi i går, ble brukt så ikke wiren skulle henge.

De er 120 kg. Jeg trodde de var 10 kg eller noe jeg.

Romsdalsgondolen/ Eggen restaurant, omvisning

Vi ser hjem.

Er du lei av bilder fra Romsdalsgondolen og Eggen restaurant?

Det har vært ganske mange etterhvert her i bloggen.

Det gjør ikke noe, for jeg er ikke lei.

 

Ingen kan vel bli lei av denne vakre utsikten?

Nå begynner ny sesong av Kompani Lauritzen. Da får dere se Romsdalshornet der også.

 

Sol var det også. Aldeles nydelig.

Vakkert.

Gutta spilte fire på rad.

Vengetindene. Nysnø og sol.

Når vi kom hjem, var jeg klar for å teste en ny oppskrift fra boka Lises gatekjøkken.

 

Jeg er alltid nervøs når det er deig involvert, for det bruker sjelden å gå så lett som det ser ut i oppskriften.

Deig av kun mel, kokende vann og litt olje. Kjøres godt og så fikk deigen hvile.

 

Jeg lagde fyll av svinekjøttdeig, salt, spisskummen, pepper, soyasaus

kålblanding av kål, hvitløk, vårløk, sesamolje, litt salt og en klype sukker.

Det står sommerkål eller spisskål, men jeg brukte vanlig kål. Siden den krever litt mer varmebehandling, surret jeg fyllet litt, usikker på om jeg måtte det.

 

 

Jeg smurte kjøttdeigen på leiver, ca 8×20 cm.

Og her var det utfordringen begynte. Deigen tålte lite så den gikk i stykker. Jeg skulle ha 12, men måtte bruke litt ekstra, så det ble 10.

Jeg la kål på enden, brettet inn og rullet.


Jeg brukte en butterdeigsplate, til de to siste. Lagde en bolle med fyll inni.

De ble dyppet i sesamfrø, stekt i olje. Neste gang skal jeg prøve airfryer. Turde ikke det må første gangen.

Selv om de åpnet seg, rant ikke fyllet ut

Jeg hadde rød ris og salat til.


De skulle dippes. Soyasaus, riseddik, hvitløk, litt chili og sesamfrø.

Det ble veldig godt. Først tenkte jeg at det er godt men er det verd arbeidet? Men jo mer vi spiste, jo bedre ble det.

Nå har jeg jo lagd de en gang så da blir det sikkert lettere neste gang. Så ja, vil definitivt lage de igjen.

I dag har jeg hatt digital rydding, slettet noen hundre Mail.

Jeg holder også på å planlegge mars-lesing, og april også.

Mars er det nordisk som er tema, april blir mest sannsynlig nyheter.

Det har begynt å falle 2023-bøker ned i postkassa.

Enkel middag i dag, men nydelig godt.

Stekt ørret og stekte poteter, med en rømmesalat.

Tomat, agurk, eple, litt mais(rester), isberg, rømme, salt, pepper og sitron.

Og rester ble det både fra pannekakesnegler og ørret, så da er det bare å fylle inn i fryseren igjen.

Alenemiddager blir det.

Nå er det allerede ettermiddag.

Det blir nå er par timer med lesing.

Jeg skal lese denne.

I dag

Ps Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg