Summm, zummmmm, dag

Summm, zummmmm

Ja, det høres sånn ut på stua.

Selv sitter jeg på rommet mitt.

Formel 1 hører gubben til.

Kun 15 grader ute og regn, så i dag fikk ikke pus selskap på balkongen.

Det ble en rolig innedag.

I går fikk vi bestilling på middag så jeg kastet meg rundt og lagde lasagne.

Det er så koselig å få middagsbesøk.

LASAGNE HJEMMELAGD

 

I dag har jeg sittet her i stolen min og slappet av.

Det merkes nemlig mer og mer at ferritinet har blitt for høyt for meg.

Heldigvis har jeg nå fastlegen på parti, så jeg får tappe.

Nå begynner jeg å kjenne symptomene.

Først blir jeg trøttere enn vanlig, gjerne allerede i nitiden og kan sove 12 timer.

Så får jeg sirup i kroppen, så den blir mindre bevegelig.

Jeg blir akutt sliten og da kan jeg bli uvel og må sette meg ned.

Så kommer stivhet og vondt i ytterste fingertupper og tåledd.

Lett hodepine, trykk bak øynene, hjertebank og hjertet “hopper”.

Jeg er derfor overbevist om at jeg har hemokromatose som følge av mange års insulinresistens.

Vet ikke helt om legen tror meg enda, men jeg slipper ihvertfall være redd for ikke å få tappet.

Nå var jeg på 93 igjen. Vanlig er 30-80. Men mange kan ha mer uten problemer.

Jeg tror jeg bør ligge mellom 20-50, så jeg må sikkert tappe ca hver 3. måned.

Jeg må spørre om det er ok.

Frustrert og fortvilt, men likevel optimistisk, med koffertene pakket

Det er litt slitsomt å gå og kjenne på det, for så å vente med å ta blodprøve, for jeg er redd det er for lavt.

Så må jeg ta prøve, så vente på svar og så bestille tapping.

Men jeg føler at jeg steg for steg, knekker koden med å bli friskere.

Det er bra

 

I dag ble det asiatisk til middag.

http://Www.altasiatisk.no

Jeg brukte ei pakke biffstrimler.

 

Kjøttet ble marinert ca 30 minutter for jeg la inn ei hvilepause.

 

Jeg følger aldri oppskriftene slavisk. Jeg hadde mindre broccoli, 2 champignon. 1 boks bønnespirer og en boks mais, istedetfor Minimais.

Det står en boks babymais delt på langs. Huff det er ikke enkelt å dele boksen på langs. 😜

Lager chilisausen klar for koking.

 

Kjøttet surres. Jeg koker ris.

 

Grønnsakene blandes inn, surres litt sammen med kjøttet.

 

Jeg blander sammen alt.

 


Jeg tømmer over sausen og lar alt koke noen minutter. Min saus ble litt tynn så jeg rørte inn litt mer maisenna.

 

Dette ble en av de beste wokrettene jeg har lagd. Sinnsykt godt rett og slett.

Og jeg har middagsrester hele uken, nå når jeg blir alene igjen til lørdag.

 

Nå har jeg skrevet omtaler av disse to leseeksemplarene fra Aschehoug.

De vil bli publisert i morgen og tirsdag.

Nå skal jeg lese denne fra Harper Collins. Bok 2 i Erla-serien. Den første var utrolig bra.

Da ble det en fin dag.

I dag

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg