LASAGNE HJEMMELAGD

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

 

Oppskriften på Hjemmelagd lasagne har jeg stjålet fra en eller annen bok attenhundreogfjorten år siden, så jeg husker ikke hvilken

Jeg har tilført den litt chili, det er det eneste

I tillegg lager jeg nå fersk pasta, men det er jo egentlig bare tull,hehe

Plater kjøpt på butikken er kjempefint det:)

Jeg lagde her en stor form, så oppskriften kan deles i to og likevel være nok til 4 personer

Tilberedning og steking, ihvertfall en time minimum, ikke noe hastverksprosjekt, men innmari god

Kjøttsaus: 2 pk kjøttdeig, 2 bokser hakket tomat, 1 boks tomatpure,1 chili, 3 fedd hvitløk, 2 ts basilikum, 2 ts salt og 1 ts pepper,

1 pk revet ost, en boks fløte eller melk, ca 100 gr smør og ca 100 gr hvetemel til ostesaus

Litt over halvparten av osten skal i sausen, resten på toppen av formen til gratinering

Hvis du lager lasagne plater selv: 200 gr mel, 2 egg, 1 ss olje, litt salt


 Eltes til en jevn deig og legges til hvile ca en halv time

Stek kjøttdeig, ha i boksene med tomat og tomatpure, salt og pepper og basilikum, hakket hvitløk og chili

La den stå og småputre lengst mulig, minimum 20 minj, men en time er helt fint. Tomatpureen blir bedre når den blir kokt lenge

For de som vil lage hjemmelagde plater, deles deigen i tre og kjevles litt, så det er mulig å få den igjennom bakerste valse. Hvis du ikke har maskin , går det fint å kjevle ut plater.

Del opp i lengde med formen

Ostesaus. Smelt smør og rør inn melet, spe forsiktig med fløte eller melk til du får en litt tykk hvit saus

Jeg bruker fløte og vann, så hvis du bruker melk, må du kanskje ha litt mer melk enn 3 dl

Skru av varmen og rør inn osten til den smelter

Ha i ca 175 gr ost og gjem resten til å ha på toppen

Smør formen eller bruk bakepapir

Et lag kjøttsaus i bunnen

Jeg bruker silikonbakepapir fra Clas Olsson, de blir vasket og brukes om igjen

Jeg synes de er mye bedre enn annet bakepapir for ingenting henger fast på dem

Et lag pastaplater

Et lag ostesaus

Dette gjentas 2 eller tre ganger etter størrelse på formen du har eller hvor mye kjøttsaus du har, men avslutt med et lag ostesaus på toppen før du strør resten av den raspede osten over

Hvis det blir litt for lite ostesaus, dropper du bare et lag i midten, men pass på å ha nok ostesaus til å ha på toppen

Inn i varmluftsovn 200 grader ca 25 min

Bør stå ca 10 min på benken før dere spiser

Den er nemlig vannvittig varm, dessuten setter den seg bedre og smakene kommer bedre frem hvis den får stå og hvile litt

Serveres gjerne med en grønn salat og godt brød til

Hjemmebakt loff

Hmmm, blir litt sulten selv og:))

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20265682)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20265682)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

6 kommentarer

Siste innlegg