Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Oppskriften på Hjemmelagd lasagne har jeg stjålet fra en eller annen bok attenhundreogfjorten år siden, så jeg husker ikke hvilken
Jeg har tilført den litt chili, det er det eneste
I tillegg lager jeg nå fersk pasta, men det er jo egentlig bare tull,hehe
Plater kjøpt på butikken er kjempefint det:)
Jeg lagde her en stor form, så oppskriften kan deles i to og likevel være nok til 4 personer
Tilberedning og steking, ihvertfall en time minimum, ikke noe hastverksprosjekt, men innmari god
Kjøttsaus: 2 pk kjøttdeig, 2 bokser hakket tomat, 1 boks tomatpure,1 chili, 3 fedd hvitløk, 2 ts basilikum, 2 ts salt og 1 ts pepper,
1 pk revet ost, en boks fløte eller melk, ca 100 gr smør og ca 100 gr hvetemel til ostesaus
Litt over halvparten av osten skal i sausen, resten på toppen av formen til gratinering
Hvis du lager lasagne plater selv: 200 gr mel, 2 egg, 1 ss olje, litt salt
Eltes til en jevn deig og legges til hvile ca en halv time
Stek kjøttdeig, ha i boksene med tomat og tomatpure, salt og pepper og basilikum, hakket hvitløk og chili
La den stå og småputre lengst mulig, minimum 20 minj, men en time er helt fint. Tomatpureen blir bedre når den blir kokt lenge
For de som vil lage hjemmelagde plater, deles deigen i tre og kjevles litt, så det er mulig å få den igjennom bakerste valse. Hvis du ikke har maskin , går det fint å kjevle ut plater.
Del opp i lengde med formen
Ostesaus. Smelt smør og rør inn melet, spe forsiktig med fløte eller melk til du får en litt tykk hvit saus
Jeg bruker fløte og vann, så hvis du bruker melk, må du kanskje ha litt mer melk enn 3 dl
Skru av varmen og rør inn osten til den smelter
Ha i ca 175 gr ost og gjem resten til å ha på toppen
Smør formen eller bruk bakepapir
Et lag kjøttsaus i bunnen
Jeg bruker silikonbakepapir fra Clas Olsson, de blir vasket og brukes om igjen
Jeg synes de er mye bedre enn annet bakepapir for ingenting henger fast på dem
Et lag pastaplater
Et lag ostesaus
Dette gjentas 2 eller tre ganger etter størrelse på formen du har eller hvor mye kjøttsaus du har, men avslutt med et lag ostesaus på toppen før du strør resten av den raspede osten over
Hvis det blir litt for lite ostesaus, dropper du bare et lag i midten, men pass på å ha nok ostesaus til å ha på toppen
Inn i varmluftsovn 200 grader ca 25 min
Bør stå ca 10 min på benken før dere spiser
Den er nemlig vannvittig varm, dessuten setter den seg bedre og smakene kommer bedre frem hvis den får stå og hvile litt
Serveres gjerne med en grønn salat og godt brød til
Hmmm, blir litt sulten selv og:))
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20265682)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20265682)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>
Må prøve oppskriften en gang. xD
Tonje / TomHiddlestonFan: Lykke til:)
Takk xD men skjenner / kjenner jeg meg rett kommer jeg til å ikke klare det xD
Tonje / TomHiddlestonFan: Det kan du ikke vite hvis du ikke har prøvd:)
ok men da kan jeg vel prøve en gang xD
Ååå denne skal jeg prøve så fort vi forandrer menyen hjemme👍.