Når vi kom hjem tirsdagskvelden skulle jeg lage gnocchi.
Men jeg orket ikke styre med middag, så det ble ostesmørbrød med salami og tomat.
Patience på tv, krimserie der en autist spiller en av hovedrollene.
Senere så vi at det er en lignende fransk serie.
Bra begge seriene og lærerikt om autisme.
Men i går ble det gnocchi.
Surret spinat, purre, paprika.
Stekte bacon og lagde saus.
Vannet litt tørket sopp som fikk koke med i sausen, også bløtingsvannet.
Mmmmmmmmnam
Det eneste jeg gjorde i går.
Jeg hadde besøk da.
Men ingenting utenom det.
Tomt for brødm så i dag måtte det bakes.
Og jeg fikk besøk av en venn på.gjennomreise, så da slo jeg til med den klassiske Mariannkaken.
Og jeg fikk blomst.
Det var jo hyggelig.
Så planlegger jeg buffet 17. mai.
Jeg skriver når ting må ut fra fryseren.
Herlighet for et sirkus, tabbesirkus
Jeg blar i kokebøker og vips har det kommet på tre nye retter.
På deling boken er bare helt fantastisk hvis du ønsker gode tilbehørretter.
Til slutt måtte jeg rive meg løs.
Vi når jo ikke å spise alt.
Fra Jamillas fant jeg en oppskrift på vårruller.
Det er jo ikke det at vi har behov for alle rettene, men jeg liker å tusle med dette.
Vi spiser jo rester hele uka. Fint det.
Kikertsalat med paprika.
Lagde jeg det i fjor?
Nei, ser ikke sånn ut
Denne lagde jeg og skal gjenta.
Jeg tror jeg lagde denne.
Ertesalat med feta.
Hmmmm. Ikke 17. mai, men jeg tror jeg har lagd den
Cherrytomatsalsa har jeg ikke lagd.
Jeg hadde tomatcarpaccio. Nå vil jeg lage denne istedenfor.
Vårruller for jeg trodde jeg hadde vårrullark, noe jeg ikke hadde, men fant det på Rema.
Disse var veldig gode i fjor, derfor gjentar jeg de.
Fra Jamillas, både disse og vårrullene.
Brandade fra Klippfiskboka.
Ikke prøvd før, men høres godt ut til focaccia.
Focaccia vil en venninne lage.
Alle tilbyr seg å ha med retter men jeg har lyst til å lage det meste denne gangen, så kan de kose seg med 17. mai.
Men alle har med litt, til og med dessert.
Så da dro vi på shopping.
Nå er sauene kommet ut.
Det er nok godt med friskt, grønt gress.
Stor flo i dag.
Det er vind i ytre strøk.
Fint, men kaldt. Rim på taket i natt.
Men det er vakkert.
Bjørka mi er borte.
Nå tror jeg at jeg har alt jeg trenger.
Noe skal jeg forberede i morgen.
I dag ble det “bruk det du har”- sei.
Jeg hadde squash, fortsatt 1,5 igjen.
Ned i formen med den.
Så surret jeg ramsløkolje, spinat, paprika, chili, vårløk, blomkål.
Jeg synes ramsløken er best når den varmebehandles litt, før jeg har den i ovnen.
Jeg hadde en halv boks rømme som jeg puttet i fryseren før vi dro til Halden.
Jeg hadde i grønnsakene, la fisken oppå og rømme oppå der.
Salt og pepper, 200 grader 35 minutt.
Det så godt ut.
Det smakte himmelsk rett og slett. Nydelig.
Fantastisk godt med den ramsløkoljen.
Jeg var heldig som fikk et stort glass.
Men jeg har fått tilbud om mer ramsløk, så da kan jeg lage mer.
Nå drar jeg til Italia en tur.
I dag