Øvelser for tankespinn

 

 

Jeg har et hode som er altfor aktivt.

Tanker kverner rundt der konstant, som om tankene går i loop.

Det er slitsomt med et hode som ikke gir deg fred, og meditasjon er noe jeg ofte bruker for å roe ned tankevirksomheten oppi toppskallen

Hvis det er noe jeg er urolig for, noen jeg skal ta opp noe med, eller noe som skal planlegges, får jeg ikke sove for tankene tar helt over hodet. Da er det en del knep man kan bruke for å få det stille. Her er forskjellige øvelser jeg har brukt når jeg har hatt behov for å roe ned.

Hvis du planlegger noe så du har hodet fullt av det, skriv det ned, for da slipper du å være redd for å glemme noe.

Er det noe du føler du skal si til noen, skriv det ut av hodet ditt.

Vær sikker på at er det noe du virkelig trenger å huske så dukker det opp igjen

Kroppen  vår er avhengig av hvile for hvis du tenker hele tiden, da er den i full alarmberedskap kontant og det skaper mye stress og til slultt blir man syk.

Ting man ikke får gjort noe med der og da, de kan arkiveres og tas frem igjen når det passer

 

1: Se for deg en stor tank. Se for deg at du sender alle tankene i hodet ditt ned i den tanken og skru godt igjen. Si til deg selv at jeg skrur opp når/hvis jeg får bruk for den informasjonen jeg sendte ned dit.

2: Se for deg et arkivskap med masse lommer i. Hvis du har et spesifikt problem legg så problemet i en mappe, skriv navnet utenpå og arkiver, lås igjen mappen.

3: Tenker du på noe du vet er bare tull og vas, kast det i peisen. Se at det brenner opp

4: Dukker det opp bilder i hodet du ikke liker, bytt dem ut med et som gjør deg godt i stedetfor. Tren på det så det blir et mønster i det, hver gang det du ikke liker kommer, så bytter du det automatisk ut med et som er bedre. Se for deg at du tar ut et og setter inn et.

5: Se for deg et knuseverk, send tankene avgårde, la de bli knust opp til sand for så å renne ut i havet til rensing.

6: Se for deg en elv som renner gjennom hodet ditt og vasker tankene bort.

7: Eller la en hvitt lys strømme gjennom deg, komme inn i hodet, renne ned i kroppen din, fylle deg opp så alle tankene renner ut i jorden.

8: Konsentrer deg om å se et glass vann foran deg.

9: Er det noe jeg skal ta tak igjen snart, ser jeg for meg at jeg legger det oppe på en hylle der jeg vet jeg kan få tak i det, når det passer meg.

10: Hvis ingenting hjelper, sett opp stoppskilt. Se for deg et stort stoppskilt. Si til hodet ditt at beklager nå stenger jeg for tankevirksomhet for dagen, jeg vil ha fred

Noen andre øvelser

Skru av radaren din

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg