Gratulerer med dagen ❤️
Min 17.mai har jeg valgt å gjøre annerledes.
Istedetfor å gå i tog, står jeg på kjøkkenet og lager mat.
Og det koser jeg meg med.
Jeg planlegger godt så jeg kan ha mye pause innimellom.
Nå er jeg nesten klar.
Det mangler bare siste innspurt.
Min gode hjelper ❤️
Dette blir jo hans 17. mai
Den er mest nervepirrende når alt skal stekes og anrettes.
Vi blir 10 til bords.
poteter gjøres klar til potetsalat og stekte poteter.
Olje og krydder og klar for ovnen.
Erter kokt til Ertesalat med feta.
Reker renset til rekecoctail.
sukkerterter og vårløk sammen med erter og fetaost, blir kjempegodt.
Fra kokeboken sultne kokker.
Nå skal jeg smuldre feta og persille på toppen.
Sliten suksess med bare en liten tabbe denne gang.
Jeg ser at her lagde jeg kikertyoghurt, det blir det ikke i dag.
Til alle med Iphone-gjør ikke samme tabbe som meg
Bakerst scampi med mye godt.
Til høyre klart for rekecoctail
Foran rømmedressing til kyllingen og potetsalat
Scampi er blandet med grønnsaker og olje, de skal på forsiktig grilling.
Jeg skal panere fisk, om en stund.
Den er delt opp og krydret, klar for panna.
toast til potetsalat med røkt ørret.
Potetsalaten også fra Sultne gutter.
Brandade fra Klippfisk boka.
Tenkte en stund å droppe den, men jeg hadde jo klippfisk ferdig vannet.
Det var lettvint og godt, så da ble det lunsj.
Spekematen og ost skal på fat 17.30
Fisk skal paneres og stekes panne 18.15
Steke vårruller wok 18.15
Steke kyllingvinger ovnen 18.00
Varme Tortilla ovnen
Brandade tror jeg at jeg dropper
Montere rekecoctail 18.00
Scampi er pakket, skal på grill 18.30
Lagd kyllingspyd, skal i airfryer og grill
Grillskiver skal i ovnen 19.00
Poteter i ovnen 19.00
Ørret, potetsalat og vårløk skal på toast 18. 50
Dusje må jeg jo, men finkjolen må vente til maten er klar.
Velkomstsprudlende 19.00
Nå hviler jeg og er rastløs.
Menyen
1: Spekemat og ost
2: Rekecoctail montere
3: Vårruller stekes
4: Grillspyd kylling,lagd spyd
5: stekte mandelpoteter x
6: Fritert lyr paneres
7: Brandade(klippfisk) kokes
8: Kefka x
9: Kyllingvinger med djevelsaus, rømmedip/grønt
10: Toast med potetsalat og røkt ørret, monteres
11: Grillskiver fredag x ble grillspyd
12: Scampipakker grønnsaker
13: Ertesalat med feta. Ha på feta
14:kikertsalat, ha på persille
15: cherrytomatsalsa , ha i basilikum
Å lage mat koser jeg meg med. men liker ikke dette at så mye må gjøres ferdig like før gjestene kommer.
De hjelper jo til når jeg ber dem, men jeg blir stresset.
Nå skal jeg snart til naboen og raide hagen.
I dag