Ligg unna

 

Ja jeg må si ligg unna i dag.

Mange kan nemlig ikke fordra matbilder.

De må derfor ligge unna i dag, for i dag er det om mat.

Alenemat.

Jeg er jo alene for tiden og har full forståelse for de som alltid lager mat til en, for det kan bli kjedelig.

Det er enkelt å ty til noe lettvint, noe ferdig.

Nå kan ikke jeg hjelpe dem, for jeg er jo bare periodevis alene, derfor er det nok lettere for meg å finne på noe.

Det første jeg gjorde var å fylle opp kjøleskapet med masse grønnsaker.

Når jeg er alene, bruker jeg noen ingredienser til alt, så de ikke blir ødelagt.

Jeg lager gjerne mat til flere dager, så jeg kan varme opp dagen etter.

Jeg lager kun mat som er enkel å lage og ikke tidkrevende.

 

Å kutte grønnsaker er fort gjort. Tomater, paprika, chili, hvitløk, vårløk, mango og avocado, sitronsaft, salt og pepper.

20~25 min 180 grader. Samtidig finner jeg et par brødskiver fra fryseren, har på litt olje og krydder og putter de også i ovnen. Ca 13 minutt.

Middag til to dager, lettvint og masse smak.

Har du ikke liker scampi, bruk fisk av ett eller annet slag, fiskepudding, fiskeboller, crabsticks, mange muligheter. Eller kjøtt. Eller kun grønnsaker, for den del.

 

Jeg lagde syltaflesk for et par dager siden. Da fikk jeg kraft, for jeg lot svineribbe trekke en time på ovnen. I tillegg lå disse soppene på benken og ropte om hjelp.

De surret jeg i går sammen med hvitløk. I dag blir det suppe med sopp og pasta. Jeg har en pose med rotgrønnsaker i fryseren. Tror jeg vil bruke litt av de. Kjøttkraften holder seg noen dager, så da kan jeg lage suppe med gulrot, kål og pølse, om noen dager.

 

I går lagde jeg regnbueruller, inspirert av kokeboken, Nordisk sushi

Frida Ronge, Nordisk sushi

Så lettvint. Jeg liker å bruke noriark, for det gir litt ekstra smak til fisken.

 

Jeg lagde chili og hvitløksmajones. Majones, hvitløk, chili, sitronsaft, persille, salt og pepper.

Toppet med litt lodderogn. Kjempegodt.

 

 

Jeg baker også brød, selv om det er bare meg hjemme. Jeg fryser de i halve eller i skiver. Det er mindre arbeid for meg å bake brød enn å måtte ut med bilen og kjøre på butikken. Mikseren gjør jo jobben. Jeg trenger bare å putte i mel og veske og la de stå, og så kna de ut og ha de i former.

Hjemmebakt brød er mye bedre for kroppen, det er jeg overbevist om.

Utenom suppe, har jeg ikke planlagt så mye mer. Jeg har et par grillskiver og noe bacon. De kan jeg ha i suppa i dag. Det var lurt. Jeg har snitzel i fryseren. Det blir en dag med stekte airfryerpoteter og salat. Og resten av laksen, fra regnbueruller. Det blir laks i morgen.

 

Jeg fant en pk bacon i kjøleskapet, gikk ut på dato i oktober, like fint. Og en pose med noen purreløksrester i fryseren.

 

 

Lar noen eggnudler koke med et par minutter.
Ja, sulter ihjel, det gjør jeg ikke.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg